Byłam ostatnio w nowej stanjni pod wrocławiem, jakieś 15km od Wrocław- Leśnica(jadąc wioskami). Duża stajnia na 6 koni z przepięknymi duzymi boksami i mała na 3 konie + boks angielski w którym stoi koń z COPD, który ma zamontowany duży wentylator w boksie, żeby nie było mu gorąco i nie miał duszności- rewelacja! W boksach czyściutko, właściciele mówą że obornik wyrzucany codziennie, część koni stoi na trocinach, część na słomie. Ładne zielone, pachnące sianko, pasza treściwa podawana na mokro- owies, jęczmień, otręby, kukurydzianka, wysłodki buraczanre siemie lniane- same pyszności- wszystko to widziałaM. ogromne padoki, konie stoją do wieczora, przyjechałam z niezapowiedzianą wizytą ok 19tej to jeszcze była na dworze. Duża zdrenażowana piaszczysta ujeźdzalania, dużo terenów do jazdy 4 domy w wiosce. Właściele młodzi, zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Chyba się tam przenosze javascript:void(0); 😅 szczerze polecam. Aha właściciele mieszkają przy stajni, mówią, że słyszą każde stuknięcie konia, czesto wstają do koni w nocy. javascript:void(0);
Ja tam trzymam kobyłe, przebywając za granicą- właściciele zaufani w 100%, na prawde polecam
zanim przetrząsnę każdą wioskę w okolicy zapytam się tutaj może ktoś coś wie
Szukam boksu i kawałka łąki w okolicach Żórawiny
Dziś jadę do Ludowa Polskiego i na tym moja wiedza się kończy. Słyszałam kiedyś, że jest coś w Borowie ? jakbyście mieli jakieś namiary na kogoś z Przecławic, Starego Śleszowa :kwiatek:
Ruda, zaraz jak wjeżdżasz do Ludowa od strony Wrocka, to po prawej stronie w polu stoi (powinna stać :P ) stodoła (nasza "hala"😉. I kawałek dalej po lewej stronie jest przystanek PKS, a potem zaraz po lewej powinien być mały szyld "LKS Dragon", takie betonowe ogrodzenie i brama w podwórko. Zaraz ogarnę google i spróbuję Ci pokazać, bo na Twojej mapce nie mogę złapać orientacji 😀
repka, warunki w Maniowie są fajne i właściwie nie mam się do czego czepiać chodzi głównie o odległość. Dopóki mam samochód jest git gorzej jak czasem zostanę bez auta to jakikolwiek dojazd istnieje tylko w czasie szkolnym a i tak w obie strony min 3h.
Wolałabym coś w okolicach Żórawiny ale na tym wolałabym może się skończyć.
Byłam w Ludowie i nie jest to dokładnie to czego szukam ale stajnia wydaje się być całkiem sympatyczna. Konie wyglądają świetnie, mają sporo trawy, niedużą ujeżdżalnie i roundpen. Stajnia typowo rekreacyjna ale z tego co pamiętam mają jednego konia w pensjonacie.
vaverite -> Jak tam się trzymają Wojnarowice? Czytałam wczesniej, że problemy w prądem. Dawno tam już nie byłam, ale stajenny - p. Janusz, jak zwykle, napewno doskonale sobie radzi. 🙂
Pan Janusz jest super stajennym, którego mój koń szanuję o wiele bardziej niż mnie - do tego stopnia że podczas jazdy jak przechodzi pan Janusz rży do niego .... 😎
Problemy z prądem z tego co mi wiadomo - rozwiązane, czekamy teraz tylko na elektryków którzy podłączą prąd bo chyba jak przez dłuższy czas nie ma prądu to samemu nie da się tego zrobić.
Generalnie, wszystko na plus 🙂
epk, o nowym dzierżawcy mi nic nie wiadomo. Ostatnio przyjeżdżał właściciel i nic nie mówił o dzierżawie stajni ...
a w to nie wnikałam, podano mi jakieś nazwisko na W, ale ja tak się znam na west / "west" jak na życiu płciowym mrówek więc nic mi to nie powiedziało 😉