Forum konie »

Pensjonaty we Wrocławiu

Byłam ostatnio w nowej stanjni pod wrocławiem, jakieś 15km od Wrocław- Leśnica(jadąc wioskami). Duża stajnia na 6 koni z przepięknymi duzymi boksami i mała na 3 konie + boks angielski w którym stoi koń z COPD, który ma zamontowany duży wentylator w boksie, żeby nie było mu gorąco i nie miał duszności- rewelacja! W boksach czyściutko, właściciele mówą że obornik wyrzucany codziennie, część koni stoi na trocinach, część na słomie. Ładne zielone, pachnące sianko, pasza treściwa podawana na mokro- owies, jęczmień, otręby, kukurydzianka, wysłodki buraczanre siemie lniane- same pyszności- wszystko to widziałaM. ogromne padoki, konie stoją do wieczora, przyjechałam z niezapowiedzianą wizytą ok 19tej to jeszcze była na dworze. Duża zdrenażowana piaszczysta ujeźdzalania, dużo terenów do jazdy 4 domy w wiosce. Właściele młodzi, zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Chyba się tam przenosze javascript:void(0); 😅 szczerze polecam. Aha właściciele mieszkają przy stajni, mówią, że słyszą każde stuknięcie konia, czesto wstają do koni w nocy. javascript:void(0);

Ja tam trzymam kobyłe, przebywając za granicą- właściciele zaufani w 100%, na prawde polecam
zanim przetrząsnę każdą wioskę w okolicy zapytam się tutaj może ktoś coś wie

Szukam boksu i kawałka łąki w okolicach Żórawiny

Dziś jadę do Ludowa Polskiego i na tym moja wiedza się kończy. Słyszałam kiedyś, że jest coś w Borowie ? jakbyście mieli jakieś namiary na kogoś z Przecławic, Starego Śleszowa   :kwiatek:
W Ludowie Polskim u Grześka jeździłam kiedyś. Wspaniała stajnia  ze wspaniałymi ludźmi 🙂 Aczkolwiek schody do  siodlarni + śnieg = samobójstwo 😉
darolga, a pamiętasz może, w którym miejscu Ludowa jest stajnia ??

Ruda,
zaraz jak wjeżdżasz do Ludowa od strony Wrocka, to po prawej stronie w polu stoi (powinna stać :P ) stodoła (nasza "hala"😉. I kawałek dalej po lewej stronie jest przystanek PKS, a potem zaraz po lewej powinien być mały szyld "LKS Dragon", takie betonowe ogrodzenie i brama w podwórko.
Zaraz ogarnę google i spróbuję Ci pokazać, bo na Twojej mapce nie mogę złapać orientacji 😀
Ruda, a co Cie tak nosi po stajniach?? 🙂
zima, bo mam nadzieje, że znajdę w końcu tą idealną  😉
w Ludowie????
do Ludowa jadę raczej z ciekawości ale może kiedyś się coś znajdzie 🙂
A w Maniowie już ci się nie podoba, czy po prostu pasuje ci bardziej okolica Żurawiny?
repka, warunki w Maniowie są fajne i właściwie nie mam się do czego czepiać chodzi głównie o odległość.
Dopóki mam samochód jest git gorzej jak czasem zostanę bez auta to jakikolwiek dojazd istnieje tylko w czasie szkolnym a i tak w obie strony min 3h.

Wolałabym coś w okolicach Żórawiny ale na tym wolałabym może się skończyć.

Byłam w Ludowie i nie jest to dokładnie to czego szukam ale stajnia wydaje się być całkiem sympatyczna.
Konie wyglądają świetnie, mają sporo trawy, niedużą ujeżdżalnie i roundpen.
Stajnia typowo rekreacyjna ale z tego co pamiętam mają jednego konia w pensjonacie.

Ruda_H

Blisko Żórawiny są Lizawice. Dobry dojazd 5 min od stacji PKP.
Jak coś służę informacjami, mam tam konia od 1,5 roku.

A ja się pochwalę naszymi pastwiskami w starych Wojnarowicach 🙂

Lada dzień powinno być już światło - powoli wracamy do cywilizacji  🏇
Miał ktoś może do czynienia ze stajnią Meta Ranch?
Spytaj Kasidzi
buu, ovca kilka miesięcy temu pisała o tej stajni.
Mam w planach odwiedzić to miejsce ale wiem o nim  tyle co ze strony www 🙂
Ruda_H a Magnice zwiedzałaś? bo nie wiem czy się przypadkiem cos nie zwolniło 😉
vaverite -> Jak tam się trzymają Wojnarowice? Czytałam wczesniej, że problemy w prądem. Dawno tam już nie byłam, ale stajenny - p. Janusz, jak zwykle, napewno doskonale sobie radzi. 🙂
Słyszałam przed wczoraj, że Wojnarowice wydzierżawione i to przez kogoś zajmującego się west. Prawda to?
Sharma, Wojnarowice trzymają się dobrze 🙂

Pan Janusz jest super stajennym, którego mój koń szanuję o wiele bardziej niż mnie - do tego stopnia że podczas jazdy jak przechodzi pan Janusz rży do niego .... 😎

Problemy z prądem z tego co mi wiadomo - rozwiązane, czekamy teraz tylko na elektryków którzy podłączą prąd bo chyba jak przez dłuższy czas nie ma prądu to samemu nie da się tego zrobić.

Generalnie, wszystko na plus 🙂

epk, o nowym dzierżawcy mi nic nie wiadomo. Ostatnio przyjeżdżał właściciel i nic nie mówił o dzierżawie stajni ...

rży oczywiście koń do stajennego 🙂

EDYTUJ POSTY!!!
No ja to usłyszałam jako rzecz dokonaną 2-3 dni temu. Natomiast może to być plotka, choć nie wiem po co by była w świat puszczana 😉

Ale biorąc pod uwagę ilość plotek fruwających po Wrocławiu i okolicach to już mnie nic nie zdziwi... 😀iabeł: 👀
Za chwilę jadę do stajni to się zapytam, myślę że jeśli coś takiego miało miejsce to stajenny powinien o tym wiedzieć.
west ? o nie  😉 ale swoją drogą ciekawe ...
Pytanie tylko, czy kogoś jeżdżącego west, czy "west"...😉
a w to nie wnikałam, podano mi jakieś nazwisko na W, ale ja tak się znam na west / "west" jak na życiu płciowym mrówek więc nic mi to nie powiedziało 😉
Pan na W to Walkosz, Przemysław Walkosz. Wiemy to od naszego stajennego westowca 😉
o czyli araby i west 🙂 Byłam dziś u Vaverite w odwiedzinach i jak na razie a propos nowego dzierżawcy cisza, ale zobaczymy
Potwierdzam 🙂 stajenny nic o wydzierżawieniu stajni nie wie.

Ale można jeszcze zapytać się forumowej hattali - ona jest chyba najlepiej zorientowana jeśli chodzi o tę stajnię.
Pan na W to Walkosz, Przemysław Walkosz. Wiemy to od naszego stajennego westowca 😉

[sub]no to chyba stajnia długo nie pociągnie [/sub]  😡
Wojnarowice, póki co, trzymają się całkiem nieźle. Vaverite zrobiła imponujące zdjęcia. Będę tam musiała się wybrać. 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się