A to ja z kolei o Borowej się pozytywnie wypowiem, stoję ze dwa tygodnie, w zasadzie wszystko jest ogarniane przez właściciela i wszelkiego rodzaju "pomoce stajenne"- o wszystko pytają jak ma być, realizują i jeszcze właściciel bardzo często podchodzi i pyta czy czegos nam nie brakuje, generalnie bardzo miło. Podłoże na hali wcale złe nie jest, chyba piach z trocinami- nie ubija się i generalnie ja jestem zachwycona po całej zimie jazdy na trawie z błotem, ale to może właśnie tego kwestia :p Ostatnio wiem ze kilka osób się skarżyło na nawierzchnie to już następnego dnia (jak jeździłam przyszedł właściciel stajni i zapytał jedna z trenerek do kiedy ma zajęcia bo chcieliby z traktorem wjechać, także szaxun za reakcje, bo owa trener zgłosiła to w poniedziałek, a już we wtorek wlasiciciel pojawił się na hali. Z tym ze paka nie przywieziona tez nie ma problemu, udostępniono nam miejsca w siodlarni rekreacyjnej a nawet dostaliśmy starą pakę na tymczas, kwestia żeby trzeba umyć, trochę generalnie odgruzować i pomalować. Konie w super warunkach stoją, sianko, słoma dosypywane cały czas, stajenny cały czas na miejscu, wlasciwie mieszka w stajni w której stoimy, ma drzwi do swojego "mieszkania" gdzie zawsze można zapukać po jakieś klucze, pytanie i tak dalej. Nawet przez pensjonariuszy z innych stajni smzostalismy bardzo ciepło przyjęci, instruktorzy rekreacji zagadują... No podoba mi się i to bardzo, mam nadzieje ze zostaniemy jeszcze dluuugo 🙂
Nieee, co Ty :p Siodełko kupuje, a sprzedawca podał kontakt jedynie przez Re Volte 😀 Zawsze jedynie przeglądałam dział z ogłoszeniami, ale do tej pory zawsze kontaktowałam się ze sprzedawcami telefonicznie/przez maila. Stwierdziłam ze jak się już zarejestrowałam to poprzeglądane wątki, zwłaszcza te, które w jakiś sposób mnie dotyczą 😀
Polećcie jakąś stajnie z dobrym dojazdem z Żernik ? mam blisko do AOW. zależy mi na pastwiskach, oświetlonej ujeżdżalni, dobrym karmieniu, możliwości postawienia konia na czymś innym niż słoma. nie za milion monet. Mogę prosić o jakieś aktualne opinie o Smolcu ?
Moja znajoma uciekała ze smolca kilka miesięcy temu, nie doscielali, stajenny wiecznie napity, zapleśniałe siano (wysyłała mi zdjęcia), Kiedy kon uciekł z pastwiska nie została w ogóle zawiadomiona, a obok są tory kolejowe... Wypuścili jej tez kontuzjowanego konia na padok, mimo prośby, by tego nie robić i z tego co pamietam dali pełną dawkę owsa, mimo ze prosiła o mniej. Ja bym nie stawiała, chyba ze przez te kilka miesięcy wszystko się diametralnie zmieniło, w co nie wierze :p
Polećcie jakąś stajnie z dobrym dojazdem z Żernik ? mam blisko do AOW. zależy mi na pastwiskach, oświetlonej ujeżdżalni, dobrym karmieniu, możliwości postawienia konia na czymś innym niż słoma. nie za milion monet. Mogę prosić o jakieś aktualne opinie o Smolcu ?
Nie wiem jak z żernik, ale z samego centrum dojazd do Wojtkowic kaplica 🙁 Autobus tylko o 13 z czymś z. Wroclavi, a w internecie podane autobusy które nie funkcjonują. Za to stajnia fajna, moja inna znajoma jeździ tam bab prywatnych koniach i sama nam polecała na przeniesienie, No ale niestety dojazd był przegrany 🙁
Poszukiwany kameralny pensjonat od strony Psiego Pola -> kierunki: Jelcz Laskowice, Oleśnica, Trzebnica. Jeśli chodzi o wymagania: towarzystwo do zabawy dla wałacha, stały dostęp do wody, łąki/padoki z trawą w okresie wiosenno-letnim, padoki z sianem w okresie jesienno-zimowym, pobyt konia na dworze od rana do wieczora, piaszczysty kątek do jazdy, spokojna okolica i piękne tereny. 🙂 Cena max. 800zł Może zna ktoś z Was takie miejsce i mógłby mi polecić ?
Kawałeczek za Jelczem jest stajnia spełniająca większość tych wymogów. KJ Volta Miłocice Małe. Jeżdżąc w tereny i chodząc na spacery od 3 lat obserwuję tą stajnię przez płot 😉 ( swoje konie trzymam po sąsiedzku). Konie wychodzą na padoki piaszczyste zimą i trawiaste latem w stadkach po kilka sztuk, mają siano, są derkowane. Okolica spokojna bo to ubocze wsi, tereny zajefajne zjeździłam je dość dokładnie 🙂 prosto ze stajni wyjazd w teren bez przejeżdżania przez asfalt. Daleko od torów kolejowych i innych takich atrakcji. Mają dwie ujeżdżalnie zewnętrzne i halę. Konie wyglądają na dobrze odżywione i zadbane. Co do reszty się nie wypowiem, warto zadzwonić lub pojechać. Mają profil na fb. Nie wiem jak z kameralnością bo jest rekreacja, może wypowie się ktoś kto trzyma tam konia. Miejsce na pewno warto zobaczyć.
Na cito poszukuje stajni we Wrocławiu lub okolicy do której będę jechała maksymalnie 20km. Niestety mam mały budżet i najchętniej zmieściłabym się do 850 zł - czy polecacie coś? Stałam w Stajni Szewce od Listopada ale niestety zmieniają się dzierżawcy od kwietnia i cena pensjonatu za 1150 zł mnie przeraża. ( a nie sądzę aby kobitka zrobiła w dwa tygodnie ośrodek olimpijski tym bardziej w takim miejscu)
animalia, wiem, kto to będzie prowadził i wiem, jakie są plany szybkich inwestycji. Może pogadaj z przyszłą prowadzącą bo z tego co się orientuję będzie to warte swojej ceny.
Na cito poszukuje stajni we Wrocławiu lub okolicy do której będę jechała maksymalnie 20km. Niestety mam mały budżet i najchętniej zmieściłabym się do 850 zł - czy polecacie coś?
Może zapytaj w Pierwoszowie tam poniżej 800. Ramiszowskie stajnie jeszcze masz w niskiej cenie ale nie potrenujesz tam za to koń będzie najedzony, chyba w białym piasku jest boks wolny ale nie jestem pewna. Zerknij może jeszcze do (edit.nazwa) Bonza.
Bo potem to już... no w sumie to nie ma chyba zbytnio już nic poniżej 950.
animalia, wiem, kto to będzie prowadził i wiem, jakie są plany szybkich inwestycji. Może pogadaj z przyszłą prowadzącą bo z tego co się orientuję będzie to warte swojej ceny.
Kto?
[quote author=animalia link=topic=170.msg2761672#msg2761672 date=1519763168] Na cito poszukuje stajni we Wrocławiu lub okolicy do której będę jechała maksymalnie 20km. Niestety mam mały budżet i najchętniej zmieściłabym się do 850 zł - czy polecacie coś?
Może zapytaj w Pierwoszowie tam poniżej 800. Ramiszowskie stajnie jeszcze masz w niskiej cenie ale nie potrenujesz tam za to koń będzie najedzony, chyba w białym piasku jest boks wolny ale nie jestem pewna. Zerknij może jeszcze do Bonanzy.
Bo potem to już... no w sumie to nie ma chyba zbytnio już nic poniżej 950. [/quote]
W Pierwoszowie brak miejsc i ustawia się kolejka 😉 Może Mienice u Giżyńskich? Albo Bonza w Godzieszowej?
Na cito poszukuje stajni we Wrocławiu lub okolicy do której będę jechała maksymalnie 20km. Niestety mam mały budżet i najchętniej zmieściłabym się do 850 zł - czy polecacie coś? Stałam w Stajni Szewce od Listopada ale niestety zmieniają się dzierżawcy od kwietnia i cena pensjonatu za 1150 zł mnie przeraża. ( a nie sądzę aby kobitka zrobiła w dwa tygodnie ośrodek olimpijski tym bardziej w takim miejscu)
Ciekawe co będzie w takim razie w Szewcach. Stajnie i miejsce dobrze znam i obawiam się, ze bez gruntownego a co za tym idzie długotrwałego remontu się nie obejdzie. No i cena chyba zostanie podwyższona po podwyższeniu standardu a nie przed ?
kruszon niestety pensjonat idzie w górę od pierwszego kwietnia. Nowi dzierżawcy wchodzą tam od 19 marca z remontami. Też byłam dobrej myśli, że cena będzie podwyższana adekwatnie do podwyższanego standardu - niestety nie idzie to w parze u tych dzierżawców. Wszystko rozumiem, też jestem człowiekiem i wiem, że gdybym inwestowała tak ogromne pieniądze jak ta Pani to również chciałabym aby inwestycja mi się zwracała. Teraz mi się nasuwa pytanie czy cena specjalnie nie jest zaporowa i czy aby przypadkiem nie chce pozbyć się pozostałych pensjonariuszy dla własnego świętego spokoju.
Gdyby się chciała pozbyć to dała by wypowiedzenie, a tak nawiasem to rozmawialiście z nowym dzierżawcą może dało by się wynegocjować jakiś rabat na czas niedogodności.
Animalia ile razy w tyg jesteś u konia? Bo przy obecnych cenach i standardzie wrocławskich stajni lepiej poszukać czegoś dalej od granic miasta.
Choć 50min dojazd do stajni w jedną stronę jest uciążliwy to sporo moich znajomych, jak i ja sama wolimy (w różnych kierunkach) trzymać konie ponad 50km wrocka. Warto poszukać okolice świdnicy, legnicy, dzierżoniowa.
Mogłybyście polecić mi jakąś stajnię/osobę prywatną nie z tych TOP gdzie można umówić się na teren? Mam dużą ochotę pojeździć w teren, powłóczyć się po lasach i miło spędzić czas w siodle niekoniecznie w wielkim zastępie.... Zna może któraś z Was takie miejsce? Gdyby jeszcze było to nie za miliony monet to jeszcze lepiej :kwiatek:
Trochę odejdę od tematu. Szukam możliwości powsiadania na konie, jakies spacery w teren, praca ujezdzeniowa. Chetnie północ Wrocławia. Moze ktos nie ma czasu i szuka osoby na 2 dni w tygodniu? :-)
Ja też w innym temacie. W weekend miał być u mnie weterynarz. M. Kornaszewski nie zjawił się i staram się do niego dodzwonić bez skutku. Czy ktoś wie co się z nim może dzieje ? Czy może jest na urlopie ? Kurcze nigdy nie miałam z nim problemów. A tu się zastanawiam czy przypadkiem nie chce mu się tak daleko jeździć. (Znajoma mówiła że na partynice też nie moze dojechać prawie od dwóch tygodni ) więc nie wiem czy mam się dalej do niego dobijać czy dać sobie spokój. A w okolicy partynic jakiś dobry weterynarz od nóg ? Henklewskiego raczej nie chce .