Nie do końca ścisłe w temacie wątku, ale z racji tego szukam u Was pomocy wrocławianie 🙂 szukam klaczy, podobno sprzedana w okolice Wrocławia - kasztanka o imieniu Poppaea, aktualnie powinna mieć koło 16 lat. Może u kogoś w stajni stacjonuje klaczunia ? Byłabym wdzięczna za informacje i pozdrawiam. i przepraszam za lekkie odbicie od tematu :kwiatek:
Witajcie, czy ktoś z Was ma jakieś informacje na temat pensjonatu w Machnicach u Ptaka?? Do tej pory chyba nie przyjmowali tam koni w pensjonat, ale znalazłam ogłoszenie na ich facebooku, że zaczynają... byłabym wdzięczna za informacje 🙂
Czy cena w katologu stajni na rv za pensjonat w WKS Śląsk jest aktualna? Ktoś się orientuje jak z wolnymi miejscami? Fajnie to wygląda na google maps i cena atrakcyjna 🙂
Mam pytanie : czy są jeszcze jakieś wolne boksy w WKSie lub w Wielkiej Lipie? I jak to jest z Ramiszowem? Ile tam jest stajni i z jakimi warunkami? Z gory dziękuję :kwiatek:
edit. pytam nie w swoim imieniu, a w imieniu koleżanki, ja osobiście przyrosłam na wieki wieków amen do obecnej stajni 💘
W ramiszowie w białym piasku 550zł. Karmienie bez zarzutów,boksy suche i zawsze można dosypać luźnej słomy jak komuś mało, konie dostają 2-3raz dziennie siano (pół snopka) i 2-3razy dziennie owies (zimą 2 latem 3) jest ujeżdżalnia (ciut mała, ale pensjonaruszki coś skaczą) padokowane codziennie (w zależności od warunków pogodowych cały dzień) padoki małe ale zaczynają się zielenić.
W ramiszowie prócz platana są jeszcze 4 stajnie (nie wiem co ze stajnią p.Igi bo podobno się przenosi) ceny chyba wszystkie mają 600-550, platan chyba 800.
W ramiszowie biały piach jest boks wolny 550zł- ale dla mało wybrednych. Wilczyce omijaj, wiem z autopsji. Raków chyba 850/m-c incognito, raczej nie, to ogłoszenie bodajże pisała jeszcze darolga za "jej czasów tam" 😉 . Aktualna cena to 800zł z tego co wiem.
Przepraszam z góry za zły wątek :kwiatek: Poszukuję klaaczy Dorona ! Jest to klacz sp po Empire i Doreen. W marcu skińczyła 6 lat. Masc kasztanowata, z tyłu skarpetki na nadpeciu, z przodu dwie na pecinach. Klacz ma ok 175 cm w kłębie. Na głowie ma gwiazdę ze strzałką i chrapkę. Jest to koń raczej charakterny, straszy, nie przepada za towarzystwem ludzi w boksie. Ma piękny płynny ruch, bardzo wydajny. Została sprzedana z woj. Lubelskiego prawdopodobnie do Wrocławia. Jeżeli ktoś cokolwiek słyszał to bardzo proszę o jakiekolwiek informacje.
Byłam wczoraj w Roscislawicach, fajnie tam i ładnie 🙂
Potwierdzam, w mojej galerii kilka zdjęć.
Zdjęć jest mało, głupio tak latać i focić w pierwszy dzień. Całość gospodarstwa to 800 hektarów w jednym kawałku, można się zmęczyć. Foty robione z siodła.
Witam, z góry przepraszam za zły wątek, ale sytuacja podbramkowa. Możecie polecic jakiegoś dobrego kowala z okolic Wrocławia? (który dojedzie do Wojnarowic i nie wezmie duzo za dojazd)
Mój koń pilnie potrzebuje kowala, odpada Mamajek, Sidorowicz, a nasz ukochany Jakubowski od 3 dni nie odbiera telefonów.. Chodzi o kogoś, kto nie schrzani mi nóg i kopyt konia 😉