Hej! Znacie jakieś fajne stadniny blisko Wrocławia, w których można jeździć bardziej wyczynowo (starty w zawodach na koniach klubowych, itp) za w miarę niską stawkę? W ogóle ile wynosi? Czy jest szansa na przydzielenie jednego konia, do jednego jeźdźca? 🙂
Stamtąd nie jestem, ale chciałabym wiedzieć na przyszłość.
Czy może mi ktoś napisać coś na temat stajni WKS... wiem że budują halę, a jak z wypuszczaniem i karmieniem? pytam koleżeńsko, byłam tam kiedyś na chwilę sto lat temu, a znajoma szuka stajni z tej strony miasta 🙂
Hej! Znacie jakieś fajne stadniny blisko Wrocławia, w których można jeździć bardziej wyczynowo (starty w zawodach na koniach klubowych, itp) za w miarę niską stawkę? W ogóle ile wynosi? Czy jest szansa na przydzielenie jednego konia, do jednego jeźdźca? 🙂
można zakombinowac - wstawic konia do ramiszowa i spróbowac się dogadac co do korzystania z hali np. w platanie. W ramiszowie są 4 stajnie u rolników w cenie 550-600zł.
[quote author=filoniasta link=topic=170.msg1819072#msg1819072 date=1372963631] Hej! Znacie jakieś fajne stadniny blisko Wrocławia, w których można jeździć bardziej wyczynowo (starty w zawodach na koniach klubowych, itp) za w miarę niską stawkę? W ogóle ile wynosi? Czy jest szansa na przydzielenie jednego konia, do jednego jeźdźca? 🙂
Miałam ten sam dylemat z czasów, gdzie jeszcze miałam syndrom "sportowca". Możesz się zapisać do AZS i wybrać ośrodek jeździecki, który ma umowę z uczelnią (bądź jakiś inny- jak się dogadasz- przynajmniej u nas na UP tak było), ale z tego, co się dowiedziałam kiedyś, że aby móc trenować i startować, wymagane jest posiadanie własnego konia bądź wydzierżawienie jakiegoś z klubu , o ile jest taka możliwość.
Tow takim układzie chyba jedyna opcja to dzierżawa/współdzierżawa. Możesz też poszukać osoby, która prowadzi treningi na swoim koniu i ewentualnie umożliwia na nim starty w zawodach.
filoniasta jeśli cokolwiek już jezdzisz powiedzmy na poziomie Lklasy to możesz się spróbować zaczepić w Duroku, tam kupa koni jest a jezdzić nie ma komu.
filoniasta jeśli cokolwiek już jezdzisz powiedzmy na poziomie Lklasy to możesz się spróbować zaczepić w Duroku, tam kupa koni jest a jezdzić nie ma komu.
Dokładnie, na tym poziomie jeżdżę. Do czasu kiedy opcjonalnie wyjadę do Wrocławia jest jeszcze trochę czasu. Daleko to jest od centrum? Jak jest z połączeniami?
Pytam czysto orientacyjnie, czy gdzieś w dolnośląskim jest jakieś miejsce na odchów dla 13 miesięcznego ogierka, cena max.400zł, najchętniej żeby konie stały maksymalnie długo na dworze, dużo przestrzeni, wyprowadzanie koni w ręku, towarzystwo rówieśników ?
O Mazurkach, Parkitnych i Michalskich wiem, aczkolwiek chętnie skontaktuję się z kimś kto trzyma tam swojego konia. 😉
Wiecie może kto prowadzi w tej chwili rekreację w Krzyżanowicach? Chodzi mi o nr Albo jesteście w stanie polecić jakąś bardziej ambitną rekreację z dobrym dojazdem z centrum? (Rynek/Grunwald)? 👀
Wiesz co, tam od lat była jedna i niezmienna instruktorka - Iwona, która jeszcze całkiem niedawno prowadziła tam rekreację. Nie słyszałam o tym, żeby odeszła, ale może ktoś, kto jest w stajni na co dzień napisze.
Hehe, tam ostatnio dużo zmian 😉. Więc pewnie i to się zmieniło. W takim razie musisz poczekać na kogoś związanego z tą stajnią. Ze dwie osoby na forum są na bank, tylko nie poratuję teraz nickami.