dla źrebaka to bym poszukała głównie stajni w której są inne młode konie, które można puszczać razem (jak są duże boksy to także trzymać razem do pewnego czasu) - i padoki spore - bo że dojazd kiepski będzie to tak na prawdę nie ma znaczenia - u źrebaka i tak codziennie nie będziesz 🙂
branka, nie dzialala bo sie zawalila przeciez 😉 equi.dream, noo... jest duza stajnia, duza hala, konie maja codziennie scielone, i dobrze wygladaja nawet konie rekreacyjne w tej stajni. wychodza rowniez na padok. nie ma pastwisk. atmosfera... specyficzna 😎
specyficzna ? 😁 są jakieś stajnie z halą z niespecyficzną atmosferą bliżej niż picador ( który mi osobiście bardzo się podobał, jedynie pastwisk nie ma). No cenowo jak w Victorze, warto korzystać tam z treningów ? Przykładają się czy średnio ? Najlepsze opinie jak na razie o Ozorowicach słyszałam. Mają jakąś stronę, bo nie mogę znaleźć 😡
equi bez 2 zdan jezeli chodzi o opieke nad konmi w stajni z hala ozorowice, ogolnie masz jeszcze Borową -Jessy tak stoi z Qusławem Victora odradzam z całych sił.... odejdziesz szybciej niz sie przeniesiesz 😉
Ja patrzac na to co sie dzieję we Wrocławskich stajniach to szczerze polecam stajnie na Strachowicach. Dojazd jest ok , mozna dojechac bezposrednio z Dworca Głównego. Konie mają super czysto w boksach,poidła automatyczne, codziennie sprzatane, teraz na zime mają kupe słomy az sie ciezko wchodzi do boksu. Stajennego mamy bardzo odpowiedzialnego, karmienie jest bardzo dobre, wszytskie konie wyglądają jak paczki w masle.Wypuszczane sa codziennie na padoki gdzie maja sianko. Co do warunków do jazdy to w zimie można jechac na pobliskie łąki, ujezdzalnia nadaje sie zeby konia pusic wolno , badz postepowac. Jest kryty, oświetlony lonżownik gdzie nawet mozna cos skoczyc. Duza , czysta, ciepła siodlarnia i grille w lecie 😉 W Zimie z podłożem nie ma luksusów ale naprawde mozna cos wykombinowac na pobliskiej łące bądż na lonzowniku.Co do zawijania, derkowania etc stajenny tego niestety nie robi , conajwyzej moze podac lekarstwo do owsa jak ktos poprosi ale witaminy daje bez problemu czy jak ktoś sobie zyczy jakąs pasze. Tereny są w miare , w lecie mozna sie wybrać na dłuzszy spacerek do Samotworu(a tam są bardzo fajne tereny, lasy),do Gałowa, a nawet dalej. koszt to 600zl.
Equi.dream a czemu sie chcesz przenieść z Grobli?
A co ze stajnia Przemka w Wojnarowicach? Jest zamknieta?
Co do Victora - Zairka ma rację - odejdziesz baardzo szybko. Ta stajnia jako pensjonat sprawdza się praktycznie tylko dla ludzi zakochanych w właścicielu i wywodzących się z jego rekreacji - czyli ludzie jeździli w rekreacji, kupili sobie konia (najlepiej od właściciela stajni) i jeżdżą dalej. To nie działa jak normalny pensjonat - i nigdy nie działało. Generalnie masz niewiele do powiedzenia na temat własnego konia, tego co z nim możesz robić a co nie.
Katija - no właśnie pamiętam, że takie coś mi się obiło o uszy.
Aquarius, to pewnie zależy w jakich godzinach dojeżdżasz - spróbuj np. wybrać się do dziupliny w godzinach 17-18. Albo też w tych godzinach do Magnic przez bielany.
do magnic w godzinach szczytu z pracy z wybrzerza wyspiańskiego jadę pół godziny, poza tym teraz nie ma tam korków, bo otworzyli odwodnicę autostradową prosto do magnic 😅 😁
rosek warunki treningowe- a w zasadzie ich brak. Opieka z ręką na sercu mogę powiedzieć, że bez zarzutu. Żadnych problemów z paszami, suplementami ( Dziki ma na prawdę skomplikowane żywienie 😁 ) , derkowaniem itp. Atmosfera bardzo rodzinna, rekreacja w ogóle nie wchodzi w drogę, wręcz jest miłym dodatkiem. Gdyby powstała nawet zewnętrzna ujeżdżalnia o w miarę porządnych wymiarach i z przyzwoitym podłożem nie ruszyłabym się. Tym bardziej, że nie mogę być u konia codziennie, a w stajni znajdę zawsze pomocną "lonżę" 😉 Jednak nóg konia ryzykować nie chcę, bo podłoża w ogóle nie ma, jest to po prostu trawnik, który jak nie pada jest twardy jak beton, a jak popada to jest nie miłosiernie ślisko. W połączeniu z bardzo małymi rozmiarami i dziurami-średnio. Mam jeszcze gdzieś tam nadzieje, że coś się z ujeżdżalnią ruszy, ale przygotowuje się na ewentualność taką. Zairka mówisz ? Napisałam tam maila i odpowiedź przyszła ochoczo, dość zachęcająca, ale wole nie zmieniać stajni co tydzień, skoro tak mówisz :kwiatek: strasznie bym chciała znaleźć coś pomiędzy groblą a super warunkami infrastrukturowymi, mogę się wyrzec hali na cześć porządnych pastwisk ( te wydają mi się kuszące w Szafirze).
o wy, to wy na dopingu jesteście :P - jak ja jeździłam do Magnic, to przed bielanami 40 minut stałam - więc dojazd z Krakowskiej koło godziny mi zajmował - dzień w dzień... Dla mnie to masakra.
Branka z Biskupina ma problem z dojazdem do Dziupliny w godzinach szczytu - bo wszystko do Wojnowa stoi.
Wszystko wygląda inaczej, jak się codziennie jeździ i nie ma się możliwości wyboru pory dnia i trasy...Niestety jak się do konia jeździ na 18-19 to już nie ma szans na żonglowanie czasem - to już trzeba mieć stajnię z łatwym dojazdem, bo się doba kończy 🙂
Ja tez jakis czas zastanawialam sie nad Szafirem bo mam rzut beretem, ale raz ze ja jezdze głównie w niedziele a tam w niedziele nie ma wstepu 🙄 to jak przyjechalysmy ogłądać stajnie to wszytsko było zamkniete na 4 spusty a telefonu podanego na tablicy nikt nie odbieral 😵
epk teraz dojazd jest naprawde swietny, chodz pamietam ze na poczatku (czerwiec) tak nie było...zwłaszcza jak remontowali droge 😵
łaciata Na Grobli nigdy nie byłam więc nie mam pojęcia. Kojarzę tę stajnie tylko z ciągle zmieniających się dzierżawców. Ale chyba na forum jest kilka osób, które trzymają tam konie więc może coś więcej powiedzą
W Krzyżowicach chyba się uczysz z tego co pamiętam, więc warunki powinnaś znać najlepiej. Stajnie Szafir sobie odpuść a co się stało, że zmieniasz stajnie ?
ps. chcecie się licytować ? mam z pracy do stajni 2 min samochodem 😀 i to bez obwodnicy ....
specyficzna ? 😁 są jakieś stajnie z halą z niespecyficzną atmosferą bliżej niż picador ( który mi osobiście bardzo się podobał, jedynie pastwisk nie ma).
latem są, konie chodzą w dwóch zmianach, albo do południa albo po południu. Ale najlepsze pastwiska ze stajni które mają hale widziałam w Ozorowisach póki co 😉
katija ah zapomniałam, że się hala zawaliła w Bachmacie! Ale co nie naprawili jej na zimę? Mi się wydawało, że widziałam filmiki na ich stronie z hali
Ps W kontekście lata zastanawiam się w jakim rejonie miasta będzie najmniej much 😁 przecież to co się u nas w Dziuplinie działo to była jakaś masakra... ja nie wiem czt w tym roku nie zostanę latem w Polsce i nie wiem jak to przeżyję...