Forum towarzyskie »

100dniowka

I ja mam studniowke w tym roku 😉

Sukienke kupilam sobie juz w lipcu - jak bylam w Nowym Yorku  😎 Tak wiec o nia nie musze sie martwic, zostaly mi jedynie buty(chociaz nie wiem czy te to akurat takie "jedynie" z moim szalonym rozmiarem 35 :/), dodatki i torebka  🙂
martva, możemy się wymieniać butami! Znam Twój ból, sama też noszę 35.
Czysta apokalipsa.

Życzę powodzenia w znalezieniu bucików, będę cię wspierać duchowo 😉
Ja mam teoretycznie, ale nie wybieram sie  😉 moze sie rusze pod Adasia skakac dookola pomnika jak kaze krakowski zwyczaj  😉

taaak? Co to za zwyczaj? Nie słyszałam 😜 😁
Gavi -  :kwiatek:

Aczkolwiek nie dziekuje co by nie zapeszyc  😁
Hahah jak nic nie znajde to zwroce sie do Ciebie  😁
Strucelka, niemożliwe! Co z Ciebie za krakus w takim razie? Trzeba obkicać Adasia na jednej nodze dookoła, bo inaczej kasza z matury  😁
Mój chłopak też nic o tym nie słyszał ; ) A ja w Krk od roku i już mi się o uszy obiło ; )
Nav, mam podobnie - też nie idę na studniówkę, możemy w ramach "imprezowania" się razem wybrać pod pomnik skakać i później na tej jednej nodze na piwo skoczymy ; ) Tak w ramach studniówki ; )
A gdzie macie studniówki zaplanowane?
My w Narodowcu, mam nadzieję, że na tych schodach - jeżeli to tam będzie polonez - nikt nie spowoduje efektu domina  😁
Tak, z reguły wyjście i zejście schodami wchodzi w skład poloneza  😎
No to w szpilkach będzie ciężko <3
Szpilkach i nie daj Boże obcisłej, długiej sukni - ja tak miałam  😎
[quote author=Nav link=topic=169.msg364067#msg364067 date=1256576926]
Ja mam teoretycznie, ale nie wybieram sie  😉 moze sie rusze pod Adasia skakac dookola pomnika jak kaze krakowski zwyczaj  😉

taaak? Co to za zwyczaj? Nie słyszałam 😜 😁
[/quote]

A no zwyczaj😀 Ja miałam 100dniówkę rok temu, ale ze mielismy koło cmentarza batowickiego (osoby z Krakowa wiedza gdzie) to do rynku daleeeko, wiec jeden z nauczycieli o imieniu Adam stał na krześle z książka w ręcę, a my skakaliśmy na jednej nodze wokól niego tyle razy na ile procent chcieliśmy zdać egzaminy😀

I przytrwałam w szpilkach tylko do 24. Potem juz boso. Ale podobno tak nie wolno, bo się oblewa  mature(nie oblałam:P), tak samo jak nie wolno ściąć włosów po 100dniówce do samej matury. To takie przesądy. W moim przypadku się nie sprawdziły.
ja tez z krakowa a wokół adasia nie skakałam i matura zdana i to calkiem calkie zadowalająco 🙂
U mnie chyba nie ma takiego zwyczaju... przynajmniej mi nic nie wiadomo, ale fajny jest 🙂
Chociaż... nie uważacie, że to niesprawiedliwe? Ci, którzy zdawali "starą maturę" pisali na ocenę, więc nie musieli odskakać każdego procenta... 😉
Ja nie dość, że po Rynku nie skakałam, to włosy po studniówce ścięłam  😀iabeł:
I zdałam całkiem zadowalająco 🙂
Ja miałam studniówkę wtedy, jak ta część rynku z Adasiem była w remoncie  😂
Więc tez mieliśmy swojego "Adasia" 😉
Swoją drogą, ciekawe skąd ten zwyczaj 😉
Tez ściełam włosy po stódniówce🙂
A wyskakałam sobie 100% oczywiście...no ale na maturze juz tyle nie dostałam.
Jeszcze się poświęciłam i skakałam w szpilkach! Nie działa to i tyle:P
pomocy, ide na studniowke jako osoba towarzysząca i szukam jakiejs sukienki... chcialabym cos w tym stylu ( a nawet taka sama tylko ze czarna z białym paskiem)

gdzie zaczac szukac? bo jestem totalnie niesukienkowa i mam problem  😵  😂

edit. albo cos takiego...

W sklepie 😉 polecam też odwiedzenie komisów odzieżowych, tylko: komisów, nie tanich ciuchów - tam można znaleźć fajne sukienki, użyte raz czy dwa, markowe 😉
no wlasnie problem w tym, ze w sklepach nie ma tego co bym chciala  😁
Typowe 😉 jeśli nic Ci się nie podoba, to szyj. A jak nie jesteś taka wybredna, to wybierzesz coś, co ci się najbardziej podoba w sklepie 😉 tą czarną chyba widziałam na allegro
Tą drugą sukienkę można na allegro kupić. O [url=http://moda.allegro.pl/item810290435_jesienna_wyprzedaz_tu_38_czarna_34_42.html#gallery]tu.[/url]
kto jeszcze wybiera ie na studniowke
ja dopiero wczoraj dowiedzialm sie ze ide i sie doczekac nnie moge
przyznawac sie  kto sie wybiera
Czy ktoś wie może czy te buty(Kazar) są z tego sezonu czy z innego?

Znalazłam je na necie, cholernie mi sie podobaja. Byłam w sklepie - nie ma, w katalogu - nie ma, na stronie internetowej - nie ma. A mila pani twierdzi,ze to wcale nie musi oznaczac,ze nie sa z tego roku :/  Mam przyjsc ze zdjecie, to bedziemy szukac, ale przez najblizszy tydzien tego nie zrobie - jestem choraaa, a ciekawosc mnie pozera!

Up! 😉

Jak tam wasze przygotowania?

Mi w sumie zostaly do kupienia juz tylko drobiazgi, zaklepanie terminu u fryzjera i ewentualnie u kosmetyczki 😉
To samo, ale ja mam jeszcze kupę czasu, bo do 13. lutego ]:-> A Wy kiedy? Ale bym się śmiała, jakby ktoś był z mojej szkoły
Elbus gdzie masz?  😉
Narodowiec :-) Komitet studniówkowy ponoć celowo wybrał termin 13. lutego, żeby się kończyło w Walentynki - cwaniaczki!
Elbus, do której szkoły chodzisz? ; )
do II 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się