Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

Kajula pierwsza  🙂
Jak juz koniecznie chcesz zostać przy krótkiej, to może jakaś w tym stylu?

Może niekoniecznie TE, bo nie są jakieś piękne, ale przynajmniej będziesz mogła ją kiedyś jeszcze założyć...
Facella, nie wiem  😁. Szczerze to się tym nie interesuję, zgodziłam się ewentualnie pójść na te zdjęcia i nic poza tym :P.

Kajula, no i właśnie tu jest problem, bo nienawidzę takich dekoltów... Jakichkolwiek dekoltów innych niż w t-shircie i krótkich sukienek/spódnic. Czuję się goła  🤔wirek:. Ja nawet bluzek na ramiączkach na co dzień nie noszę.

Na modzie studniówkowej/sukienkowej w ogóle się nie znam, dlatego pytam Was, macie większe pojęcie na temat sukienek, niż ja 😉.
Sisisa, jeżeli idziesz tylko do zdjęcia to kup coś co założysz kiedyś tam. Jakaś prosta, elegancka sukienka, którą założysz na maturę i później ewentualnie na egzaminy na studia czy rodzinną imprezę. To samo ze spódnicą- czarna, klasyczna i do niej elegancka koszula (w jakimś fajnym kolorze). Spódnica zawsze się przyda, koszula tak samo.
Sisisa, szukając sukienki studniówkowej "pod szyję" znalazłam tą i totalnie się w niej zakochałam! Idealna na wiele okazji, przepiękna, prosta, elegancka. Dodajesz do takiej jakieś delikatne szpileczki, włosy w kok i jest BAJKA  😜

EDIT
Może ewentualnie coś takiego?
Sisisa, te 5 lat temu miałam taką sukienkę ( mojej mamy z resztą). Długie kreacje są fajne. Sukienka wrzucona przez Kajulę
też jest piękna.
Jaka piękna  😍
Kajula, skąd ta pierwsza?

Ja bym chciała mieć długą sukienkę! I to najlepiej z rękawkiem chociaż do połowy ramienia (ewentualnie jakieś bolerko). Ale jak patrzę po sieciówkach to sukienki "wieczorowe" są do kolan.
A mi się marzyła taka długa, zwiewna no.
Heval, nie mam pojęcia, znalazłam ją w internecie jako propozycja sukni dla mamy na wesele 🙁 Ale jest cudowna...  💘

o tutaj
http://stylissima.pl/2013/06/kreacje-dla-mamy-panstwa-mlodych-2/
Szkoda, no takiej to bym z szafy nie wyrzuciła :<
Heval, zawsze mozesz poszukac materiału i dać krawcowej do uszycia ze zdjęciem jako wzór 🙂
Ta trzecia z linka, na jedno ramię, to moja  😁 Zastanawiam się już nad dodatkami, buty mam czarne, sandały na słupku, ze złotymi ćwiekami. Na pewno będę mieć czarny pasek (może z ćwiekami) w miejscu gdzie jest ten szew i sukienka luźno opada w dół, bo jest brzydko zrobiony i chcę go schować. Myślałam o grubym, złotym, krótkim naszyjniku, ewentualnie bransoletce, też złotej (chociaż ja nie lubię bransolet). Kolczyki odpadają, bo nie mam przekłutych uszu  😁

Edit: naszyjnik coś w ten deseń, tylko z grubszych tych łańcuszków, z których jest zrobiony:

Albo z jednego, grubego, skręconego wokół własnej osi:

Tylko oczywiście ze złotego łańcuszka, albo czegoś takiego:
w linku, bo duże zdjęcie
Sisia, mnie się bardzo podoba 😍 chociaż ta czarna, którą zaproponowała Kajula, też jest mega 💘
Z serii KTOKOLWIEK WIDZIAŁ KTOKOLWIEK WIE gdzie kupię taką spódnicę? Szukałam na kilku stronach ( TopSecret, allegro, tablicy, H&M i w centrum handlowym) ale niczego nie znalazłam.
[/url]

Poszukaj na allegro pod hasłem "rozkloszowana".

safie, DOKLANIE! To jest przerażające! 🙁

Dziewczyny, doradzcie... Która lepsza?

czy ta?

Druga, ma super krój! Pierwsza jest jak płachta, jest taka... żadna. Nic specjalnego. 😉 Chociaż do tego pikowania nie jestem przekonana.
Dziekuje, chyba się na nią zdecyduję  :kwiatek:

Wiecie może gdzie dostanę grube wełniane rajstopy? Np. z jakimś warkoczem? Takie do spódnic i kozaków 🙂 Ani Gatta, ani Calzedonia nie mają... Póki co szukam na allegro ale to może mi zając całą noc 😉
Kajula, a takie sklepiki z ciuchami no name?
kurcze, nawet nie wiem gdzie u siebie szukac takich sklepow, ale popatrze. Dziekuje  :kwiatek:

Dokladnie o takie mi chodzi, tylko rajstopy! :/

Mogłabyś podesłać jakieś stylizacje z takimi rajstopami? Widziałam w primarku takie, w różnych kolorach, za 4 euro. Kusiły mnie bardzo, ale Jacek jak zwykle mnie musiał sprowadzić na ziemię słowami "kupisz, a potem będzie leżeć w szafie" :/
Dziewczyny mam pytanie o stylizację. Czy czarne body z golfem i na długi rękaw wpuszczone w kremową spódnicę maxa ujdą, czy będzie się to gryzło?
Kajula, w Lidlu jakieś są od dzisiaj. Mi Mama kupiła gładkie bordowe, ale mówiła, że inne też były. Tylko nie wiem jakie.
dodzilla, nie wiem, czy gdzieś można znaleźć stylizację. Ja po prostu baaardzo lubię zestawienie kozaków, gruuubych rajstop i spodnicy. To mój jedyny sposób na noszenie spódnic i sukienek zimą - bardzo grube rajty  😁
coś takiego tylko grube rajstopy 🙂

Averis, wszystko zależy od tego jaka to spódnica - czy letnia cienka, czy jakaś grubsza, z wysokim stanem, czy z niskim 🙂 Ale myślę, że będzie dobrze wyglądać!

Facella, dziękuję! Na pewno jutro zobaczę  :kwiatek:
Kajula, cienka że stanem...hm - bez stanu właściwie ( nie ma przejścia między gumką a resztą spódnicy). Potem wstawię zdjęcie.

Chodziło mi o spódnicę maxi. Autokorekta trochę szaleje.
Kajula, czy jutro jeszcze będą, to nie wiem  😁 takie rzeczy dość szybko w Lidlu schodzą, mogą zostać same duże rozmiary.

Na mnie się dziwnie ludzie w szkole patrzą, jak chodzę w swojej maxi. Mnie to trochę krępuje, bo nie wiem czy patrzą, bo im się podoba, czy przeciwnie. Koleżanki z klasy mi powiedziały, że super w niej wyglądam, ale po ostatnich reakcjach ludzi zastanawiam się, czy to nie było przez grzeczność (a wolałabym szczerość). Spódnica jest czarna, z dość ciężkiego materiału, z wysokim stanem. Jakiś facet za mną na ulicy krzyczał, że zakonnicą jestem. Tylko kurczę, nigdy nie widziałam zakonnicy na 8-centymetrowych obcasach, w białym swetrze z dość pokaźnym dekoltem i skórzanej kurtce  😵
Facella, jakby myślały, że wyglądasz źle to by się po prostu nie odzywały. 😉
Kajula dzisiaj w Biedronce takie fajne rajtki kupiłam- milusie kolor melanż- były jeszcze bordowe, szare w białe kropeczki (cudne, ale stwierdziłam, żem za stara już) i ajkieś czwarte ale nie pamiętam- za 11,99. No i prześliczne zakolanówki w tej samej cenie, właśnie z warkoczem- ecru, granat, szare... (i też uznałam, zem za stara).
Kajula, o to ja się rąbnęłam, w Biedronce one były, nie w Lidlu  😡 Dokładnie te, o których pisze mac. Tylko wcale nie wydają mi się takie grube, jak bym chciała, mają dość spore oczka i po zgięciu nogi prześwitują na kolanie  🤔

Heval, ja jestem niestety bardzo nieufna i podejrzliwa w stosunku do ludzi. Zwłaszcza, że już widziałam, jak komuś mówiły "super wyglądasz", a po jego odejściu leciały teksty w stylu "jak można się tak wieśniacko ubrać"  🙄
Facella, to po co się z takimi ludźmi zadajesz? Moi znajomi nigdy by tak nie powiedzieli. Najwyżej by wymownie milczeli.
Facella, ale co Cię obchodzi? To oni najwidoczniej mają jakiś problem sami ze sobą. Trochę pożyjesz to się przekonasz, że są ważniejsze rzeczy niż opinie fałszywych ludzi 😉
Kajula, ja kupiłam takie grubsze rajstopy w Kappahl
Jednak mam świetnych przyjaciół bo potrafią wprost powiedzieć, że ubrałam się nie tak, że pomalowałam się brzydko itp. więc jak pochwalą to się cieszę 😉
Averis, a mam inny wybór, nie zadawać się z własną klasą? Przeczysz temu, co kiedyś o mnie pisałaś.

safie, wiem, że nie powinnam, ale się przejmuję. Taki ze mnie typ. Też bym chciała mieć takich szczerych przyjaciół. Ale nie mam, muszę obcować z tymi, którzy są.
Dobra, nie róbmy offtopu, nieważne to jest.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się