Forum towarzyskie »

moda, ciuchy etc...

Dzięki Scottie. :kwiatek: Nie widzę ich teraz, ale wrzucam link do sprzedawcy: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=21600415&p=1 Pewnie się pojawią, teraz ma takie o trochę innym fasonie, a ogólnie dużo fajnych kolorowych ciuchów. 😜 Chciałabym stąd jakąś żarówiastą spódnicę. 😍
cieciorka zobacz ten tez jest ładny i przeceniony (o czarnym mówię) http://www.otto.pl/product/12939531?c=bielizna-moda-kapielowa-moda-kapielowa-stroje-bikini&itemId=8110201 kurcze wzięłabym go, ale po ostatniej wpadce jaką zaliczyłam przy kupowaniu biustonosza przez net to się boję. A ten mi się bardzo spodobał, takiego właśnie szukam 🤔
szukałam na allegro spódniczki z falbankami w kwaitki, wpadła mi w oczy bardzo ładna, niestety japan style.. do tego cena 9,99 (a wysyłka 25zł) i nie wiem czy jest sens ją kupować:

Bardzo fajna ta jasna  🙂
hanoverka, dzięki, fajny i niedrogi, ale miseczka D może być za mała i nie wiem, do czego odnosi się rozmiar 34- do obwodu, czy do majtek?

Poza tym kupiłam 😁 strasznie się cieszę 🙂 górę już mam, majtki idą.

no i torebkę. kurde, to moja druga w życiu torebka! jak plecakowa jestem
korsik, Jak dla mnie nie ma sensu. Założę się, że po miesiącu używania będzie do wyrzucenia. :/ Jeszcze za 9,99 + jakaś ludzka wysokość kosztu przesyłki jest ok, ale w takim wypadku wolałabym sobie to 35 zł przeznaczyć na poszukanie innej spódniczki. I nawet byłabym w stanie dopłacić.
Te dżapan stajle fajnie wyglądają na fotkach, a w realu już gorzej. 🤔
ok, czyli nie biorę
jeszcze takie wpadły mi w oko, ale musiałabym dać do skrócenia trochę
http://allegro.pl/sliczna-przewiewna-szyfonowa-spodnica-az-14-wzorow-i1607242814.html?source=oo
korsik, ta w motylki jest śliczna, ale nie wiem co z jakością, nie wydaje mi się, że to real foty 🤔
szukałam na allegro spódniczki z falbankami w kwaitki, wpadła mi w oczy bardzo ładna, niestety japan style.. do tego cena 9,99 (a wysyłka 25zł) i nie wiem czy jest sens ją kupować:

Kupilam bardzo podobna niedawno w H&M, dzisiaj zalozylam do pracy, wyszlam zapalic na balkon przed budynkiem wydzialu i oczywyscie stalo sie to, co zdarza sie tylko mi - zawial mega wiatr, w zwiazku z czym moja spodnica podwiala do gory, pokazujac moje majtki polowie uczelni... w tym dwom satrszym profesorom wchodzacym akurat po schodach. Dobrze ze zawalu zaden nie dostal.... Takze jesli chcesz taka kupic, upewnij sie ze jest dobrze obciazona dolem...
Te dżapan stajle fajnie wyglądają na fotkach, a w realu już gorzej. 🤔

Ano, dokładnie. Nawet jak się znajdzie jakiś fajny egzemplarz, to zwykle długo nie wytrzymuje. Mam dwa golfy japan style [te takie ze ściągaczami na nadgarstkach] i, oprócz tego, że po paru miesiącach tu i ówdzie poszły nitki, to jeszcze.... oba zaczęły prześwitywać na piersiach 🤔 Czerwonego stanika pod to nie założę bo wszystko widać.

karolina_ Łoooł, byłaś jak Marylin Monroe! 😉 E tam zawał, profesorowie pewnie się uśmiechnęli pod nosem 😁
karolina_ Łoooł, byłaś jak Marylin Monroe! 😉 E tam zawał, profesorowie pewnie się uśmiechnęli pod nosem 😁

w Marilyn to ja sie moge bawic po godzinach  😎 ale taka dysfunkcja garderoby w pracy jest bardzo wkurwiajca, wstyd mi bylo na maksa.
karolina_, oj tam, na pewno wszyscy patrzyli na balkon 😉
karolina_, zgrabna jesteś, więc się nie przejmuj! (wnioskuję po tym małym obrazku 😀 ) 🙂
ehh a ja złożyłam zamówienie z japan style chyba w styczniu, wpłaciłam 60 zł i dalej nie przyszła paczka.... już chyba nie przyjdzie:/ dobrze że tylko 60 - za tyle nawet mi się nie chce afery robić, niemniej wściekła jestem strasznie:/
Breva, ja bym zrobiła 😁
🙂 chyba napiszę maila... w sumie żaden wysiłek, a może po prostu o mnie zapomnieli:P zresztą ja też o tym kompletnie zapomniałam!🙂 dzisiaj mi tu o tym przypomniałyście😉
dziewczyny, chce przerobić swoje czarne rurki, na takie ''rockowe'' poprzecierane czarne rurki  😁 Jak się za to zabrać, i macie może jakieś fotki, z internetu, jak to ładnie wygląda? Bo szukam i nie mogę znaleźć, a nie chcę przesadzić z dziurami 😁 😜

I planuje jedne spodnie przerobic na krótkie spodenki, jak to zrobić? Nie będą się pruły jak po prostu utne je ?  🤔 :kwiatek:

edit: spodnie które chce przerobić na krótkie spodenki :

myślę najpierw je wybielić, ale nie wiem jak  😁 Any tips ?
Noen- ma avatarku mam 14 lat, a teraz juz troche wiecej 😉 Spodnie mozesz wybielic mieszajac wybielacz z woda, pol na pol, albo 4:6 wybielacz: woda, ale to zawsze oslabi tkanine, wiec moze lepiej je zostawic niebieskie.
A czarne rurki to voltowa Kapri ma rockowe, ma poprzecinane z przodu troche, do tego jakies naszywki, do tego agrafki i takie male okragle broszki z nadrukami. Napisz jej PW, na pewno Ci powie jak przerobic
karolina_, dziękuję dobra kobieto za wiadomość :kwiatek:
A co do figury, na pewno nie jest źle 😎
http://porkyface.pl/women/8473/4669_Spodenki_Navegantes_SS11
czy takie spodnie się jakoś nazywają, czy muszę przeryć na allegro cały dział 'rybaczki'?  😁
pumpy?
jeansowe alladynki?
korsik, Jak dla mnie nie ma sensu. Założę się, że po miesiącu używania będzie do wyrzucenia. :/ Jeszcze za 9,99 + jakaś ludzka wysokość kosztu przesyłki jest ok, ale w takim wypadku wolałabym sobie to 35 zł przeznaczyć na poszukanie innej spódniczki. I nawet byłabym w stanie dopłacić.

Przecież koszt paczki z Tajwanu tyle kosztuje.
noen, ja kiedyś często sobie kombinowałam krótkie spodenki z długich i nie strzępiły się te, które były z lepszego dżinsu. Firmówki zazwyczaj postrzępiły się lekko. Akurat tak, żeby ładnie wyglądało. Zawsze możesz skrócić o tyle, żeby móc "końce" później zagiąć. I patrz jak będziesz obcinać -> lekko pod skosem, najlepiej na wzór jakichś gotowych spodenek.
JARA Po co kupować badziew z Tajwanu skoro w podobnej cenie można znaleźć coś lepszego w Polsce? 😉
Sankaritarina, dzięki, będę próbować 😁
JARA Po co kupować badziew z Tajwanu skoro w podobnej cenie można znaleźć coś lepszego w Polsce?
Jesteś pewna, że każdy badziew z Tajwany jest badziewiem?
JARA, Nie jestem pewna i pewnie tak nie jest, że każdy badziew z Tajwanu jest badziewiem. Była mowa o tanich ciuchach "japan style", których pełno na allegro. One zazwyczaj nie są tak wspaniałe na żywo jak na zdjęciu i szybko się niszczą. Jakoś tak wolałabym poszukać za 35 zł czegoś w Polsce niż płacić za koszt przesyłki rzeczy na jeden sezon. No chyba, że kogoś stać.
JARA Po co kupować badziew z Tajwanu skoro w podobnej cenie można znaleźć coś lepszego w Polsce?
Jesteś pewna, że każdy badziew z Tajwany jest badziewiem?

Hmmm ja mam parę rzeczy z Japan Style (wysyłane z Tajwanu własnie), kupowane rok i dwa lata temu i wszystko z tym okej 🙂. Mam od nich buty, chodziłam w nich non stop wiosnę, jesień i zime x2 i nic im nie dolega, mam parę bluzek i spodniczek i ciepłą bluzę... Za spodniczki dałam 9zł + wysyłka 20zł albo 25zł, nie pamiętam i są jak najbardziej okej... Jedyny minus to, że na pczkę czekałam za każdym razem ok. 1-2 tygodnie.
ok 1-2 tygodnie? ja kiedyś czekałam miesiąc. 😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się