Dzisiaj był biathlon, Sikorze nie poszło, ale miał fatalne warunki - nagle zaczęło padać, co sprawiło że smary na inne warunki pogodowe w ogóle nie pozwalały jechac jego nartom. Tak naprawdę trudno powiedzieć w jakiej jest formie. Tylko Svendsen z lepszych zawodników się spisał. Mam nadzieję, że w kolejnych biegach będzie coraz lepiej, w końcu Tomek nie raz nas zaskakiwał.
Faktycznie szkoda Sikory, ale może uda się w następnych konkurencjach. Dzisiaj pani Kowalczyk. Trzymam kciuki, chociaż pasjonat sportu ze mnie żaden, bo generalnie mało mnie obchodzi ile Polacy przywiozą medali. 😉 Liczy się emocjonujące widowisko.
Przedstawicielem na Polskę, może nie, ale kto wie, jeśli zamówień będzie dużo xPP Boję się zapytać, co musiał zrobić, by mieć takie dobre konszachty z Pedobearem. Ma jeszcze jakąś młodszą siostrę niż Ty? Jestem na tropie małego mrocznego sekretu rodziny G.? 😲
m4jek lokalnej polskiej gazetce jeszcze można wybaczyć - ewentualnie uznać to za żart - ale podobno jakaś duńska telewizja również nadała tego fake'a wierząc, że to prawdziwe logo. Daje do myślenia, czy projektanci nie powinni trochę przystopować przy tworzeniu coraz bardziej fantastycznych maskotek, skoro ludzie nie mają problemu z uznaniem Pedobeara za oficjalny wymysł organizatora Igrzysk. 😉
Ten "miś" to internetowy twór forum 4chan. Nazywa się "Pedobear" i jak sama nazwa wskazuje, odczuwa niezdrowy pociąg do młodych dziewczynek. Bardzo młodych. 😉
Jakiś żartowniś wkleił jego zdjęcie na plakat Vancouver 2010 i taki przerobiony plakat, został wydrukowany między innymi w jakiejś polskiej gazecie. A potem podobno pokazany w jednej z duńskich TV. Jako oficjalny. 🙂
Ktoś wymyślił misia pedofila ? 🤔 Zobaczył misie na plakacie igrzysk i przerobił jednego ? Czy taki miś istnieje juz po prostu od dawna ? Chyba za stara jestem na ten świat 🤔
Ech jak oni pokazują te biegi? Ja może nei byc pomiaru czasu na 5 km? Nie było przez to emocji prawie. Najgorsza konkurencja Justyny i 5 miejsce, czyli mniej więcej tak jak się spodziewałam - mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej, pojutrze jest sprint klasyczny w którym jest mocna, no i potem w następnych dniach 2 konkurencje, w tym jedna jej koronna, jedna w której też wielokrotnie odnosiła zwycięstwa. Trzymam kciuki.
Ja ogladam na eurosport.Też pocięte ale mniej. Nasza TVP nie miała kasy czy co? Jakiś pakiet MINI mamy kupiony? Oglądałam łyżwiarstwo szybkie i stopień "opiętości" kombinezonów panów i pań jest hm... krępujący. Majtek nie mają?
Właśnie oglądam zjazdy, masakryczna trasa 😲 Połowa zawodniczek wylatuje z trasy, niektóre dosłownie. Właśnie szwedka leciała i wylądowała w bramce. Na szczęście nic poważnego się jeszcze nie stało... tfu tfu.
Ta trasa to paranoja. W ogóle te Igrzyska są średnie pod względem organizacji. Wczoraj puscili źle biathlonistów, dzisiaj Majdic wypadła z niezabezpieczonej trasy i sie okropnie potłukła, teraz na zjeździe kobity upadają jedna po drugiej nawet te baardzo doświadczone. Wcześniej śmierć tego saneczkarza. Do tego kilka konkurencji z zupełnie przypadkowymi wynikami. Nie tam sobie tę Olimpiade wyobrażałam! Oby dalej było lepiej 🙂
Ta Francuzka? Sama sobie winna, straciła równowagę, nic w związku z trasą...no pecha miała, bidna, wyglądało strasznie żałośnie.
Szwedka też trochę przeceniła (?) swoje możliwości albo po prostu miała pecha. Ponoć jedna z czołowych światowych zawodniczek, a poleciała po tym zeskoku 60m jak nic, no i się nie utrzymała. Trasa pełen hardcore. I jeszcze wiedząc, że telewizja spłaszcza obraz...ułułu, one tam jeżdżą po pionowej ścianie! 👍
Kolejna wtopa organizatorow: Adam Małysz dołączył do grona osób, które mają duże zastrzeżenia do organizatorów Zimowych Igrzysk w Vancouver. Srebrny medalista ze średniej skoczni był zirytowany faktem, że tempo między oddawaniem kolejnych skoków treningowych było zdecydowanie za duże.
Elbus tak, ona. Oczywiscie, ze nie w zwiazku z trase. Wlasnie sie zastanawiam nad tym, bo ogladajac powtorki mam wrazenie, ze cos jej sie stalo i dlatego stracila rownowage. Co do Szwedki to chyba za bardzo zalezalo jej na praedkosci. Mam wrazenie, ze za dlugo "siedziala na tylach". Czuby nart poszly bardzo w gore, czyli wlasciwie juz na wybiciu miala 99% na to, ze nie wyladuje.
Według mnie po prostu za bardzo przeniosła ciężar na jedną nartę, za dobrze chciała, a przy prędkości już nie miała szans się wyratować... I wyjechała z trasy na jednej krawędzi 👀
Atamanka, ale o kim teraz mowisz ? Ta co legla na starcie nie miala zadnej predkosci jeszcze. Wyjechac z trasy tez nie wyjechala. Rozozyla sie na wprost bramki.
Klami o francuzce. Jak się rozpędzała i odepchnęła się tą drugą nartą musiała sporo przyspieszyć. Bez prędkości nie jechała by tak długo na jednej krawędzi. Też się nad tym zastanawiałam...
Kolejne wpadki: 1) jeden z fotoreporterów włączył podczas zawodów saneczkarskich... "polewaczkę" 2) Z treningu skoczkow: Na górze panował jeden, wielki chaos, kto miał przypięte narty, ten... skakał. Poza tym organizatorzy poganiali zawodnikow.
Atamanka,hmm.... musze to sobie jeszcze poogladac, bo nie daje mi spokoju.
Kowalczyk ma srebro. Ten zakret przed stadionem. Ech. Dlaczego odjechala takim szerokim lukiem ??
BRAWO Justynka!! Aż się wzruszyłam 🙂 Teraz złoto w masowym... bo łączony idzie chyba po zbyt prostej trasie by liczyć na złoto, choć z Justyną nigdy nic nie wiadomo, jest w bardzo dobrej formie.
Klami - ona pojechała bezpiecznie - Bjoergen zaczynała karierę jako narciarka alpejska i ona może sobie ryzykować jechaniem mniejszym łukiem - dobrze, że Justyna pojechała bezpiecznie, inaczej mogła sie wywrócić i byłoby bez medalu. Poza tym Bjergen była tak mocna, że nawet przy inaczej pojechanym łuku Justyna by raczej przegrała. Tak czy tak, ważne że jest medal 😅
branka, bezpiecznie to pojechala ten zakret w polfinale. W finale wyjechala jeszcze dalej. Chociaz fakt faktem, ze Bjoergen i tak byla za mocna. No i pieknie rozegrala ten zakret, tam wlasciwie wygrala.
A tak w ogole to szacunek dla Majdić. To sie nazywa sila charakteru.
No mi też Majdic zaimponowała niesamowicie, strasznie się ciesze, że zdobyła medal! Dzielna dziewczyna.
To co jutro Sikora? Jak będzie dobrze strzelał, biegł na miarę swoich możliwości to szanse są duże. Ale rywale są mocni, trzeba trzymać kciuki za dobre wiatry 😎
branka, zdecydowanie jej sie nalezal. Respect !! Mam nadzieje, ze nic jej nie bedzie przez to. Przeciez po biegu ja musieli wyniesc, widac bylo, ze ja niezle boli.
Kowalczyk potwierdzila w swojej wypowiedzi to o czym mowilam: A szkoda, że na ostatnim zakręcie zrobiłam błąd. Marit Bjoergen niestety z tego skorzystała.
Sikora biega dobrze, tylko to strzelanie..... Oby mial troszke szczescia.
Ja się może za bardzo darłam 'dawaj, dawaj' by widzieć czy zrobiła błąd czy nie 😁 w kazdym razie jest super, w ogóle ja nie wiem czemu ja się tym tak stresuję, dostanę zawału serca w czasie tej olimpiady 🤣