Forum towarzyskie »

Olimpiada Vancouver 2010

Oglądacie?
ja nie oglądam, generalnie nie lubię sportów w telewizji.

natomiast bardzo spodobały mi się medale! świetny pomysł

[img]http://3.bp.blogspot.com/_QC9I3NDq9wY/Stdee6vO0VI/AAAAAAAABg0/XF2nUXzLIhM/s400/Vancouver+2010+medals.jpg[/img]

Wiadomo kto i jak się zabił? Podobno jakiś zawodnik zginął?
Gruziński saneczkarz, podczas treningu na torze.
Trener polskich saneczkarzy mówił, że to szybki, wręcz za szybki tor i wg niego niezbyt dobrze zabezpieczony...

Medale piękne!
Chłopak 21 lat miał. Kurczę...
Snowboardzistka też miała wypadek, ale skończył się tylko wizytą w szpitalu. Będzie startować normalnie.
Ja już nie mogłam się doczekać olimpiady, akurat mam areszt domowy i miło spędzę te dwa tygodnie przed telewizorem 😅
Mi się bardziej maskotki podobają:

😉
Skoki teraz są !! Małysz podobno 3 po 1-ej serii  🙂 💃
Grzegorz2, taaa, maskotka misia dziś przywędrowała do mojego domu.  Mogę obfocić. podobno specjalnie dla kumpli mojego brata zorganizowali wysyłkę misiów do Polski...
Jeśli ktoś chce-radzę ściszyć TV i włączyć sobie radio program pierwszy.
Pan Zimoch jak zawsze niesamowity za swoim komentarzem.
Adam "poeta przestrzeni"  😂 😂
Adam "poeta przestrzeni"  😂 😂

😲 nie ma to jak dobre porównanie  😁

A co do olimpiady, oglądałam rano wczorajsze otwarcie, muszę powiedzieć że jestem pod D U Ż Y M wrażeniem.
Naprawdę świetnie zorganizowane widowisko, aż żałuje że mnie tam nie było.
Miałam ochotę wstać i dołączyć do nich  👀
Gratulacje dla Adama  😅
A Ammann jest niesamowity - trzecie złoto!

PS. Medale cudowne  🙂
Super  😅 szkoda, że nie oglądałam, ale moją mamę naszło akurat na poważną rozmowę  🙄 dopiero ojciec wpadł do domu i powiedział 😉

Będzie jeszcze jakiś konkurs dla skoczków, czy to tylko jeden?
Będzie jeszcze na dużej skoczni. Ja też nie oglądałam, tylko czytałam "relacje live" online  🤔

Cholerna duńska telewizja  🙄
Ja należe do maniaków sportów zimowych(szczególnie biathlonu), Adam to jest jednak geniusz, tyle lat a on ciągle w czubie 🙂 I jak z formą trafił idealnie! Szkoda, ze Amann znowu mu na drodze do złota stanął, no ale był dziś bezkonkurencyjny. A kto by się spodziewał jeszcze miesiąc- dwa temu, że Adam zdobędzie srebro.

Otwarcie mi się bardzo podobało - szczególnie wieloryby i pękająca kra 😉 I fajnie, że tak zaangażowali ludnośc rdzenną, zarówno w przygotowaniach do Igrzysk jak i podczas ceremonii otwarcia. Podoba mi się to w Kanadzie, że jest taka wielokulturowa.
Ja koooocham olimpiady 😍 Mam zamiar obejrzeć jak najwięcej relacji 😍
Mnie bardzo się podoba, że olimpiada została przygotowana ze sporą troską o środowisko.
No i faktycznie, forma Adama akurat w tym momencie... super  😅 w ogóle szalenie go lubię, jako człowieka - skromny, prostoduszny, pomimo tylu sukcesów pozostał taki, jaki był na samym początku.
Nieźle teraz zagrał na nosie tym, którzy tak złośliwie komentowali spadek jego formy  😎
Taniu - zmień proszę temat wątku,bo oczy bolą 😉

Amann był dziś nie do pobicia....ale Małysz chyba szczerze się cieszył 🙂
Brawo Adam.
Zawsze mnie rozczula swoją skromnością.
Ja nawet zwlokłam się o 3 i oglądałam ceremonię otwarcia na live.  😎 Całkiem ładne widowisko, świetny pokaz laserowy.
I tak mieli wpadke techniczną 😁
1 z czterech totemow znicza nie wysunął się 🤔wirek:
Ja z całych igrzysk oglądam tylko skoki, biegi narciarskie i biathlon - ten ostatni to moja ulubiona zimowa konkurencja. Właśnie trwa bieg kobiet, który wygląda na to, że przyniesie niezłą niespodziankę.  🙂

Brawo Adam! Znowu go cały naród będzie na rękach nosił... przez czas jakiś. Ciekawe, czy nie zdecyduje się teraz na zakończenie kariery.

Strzyga -  istnieje pluszowy Pedobear? 😲 A Twój brat jest przedstawicielem Pedobeara na Polskę? 😲
Nie przestajesz mnie zaskakiwać...  😉
Grzegorz, wiem =) Istnieje, ok 30 cm wysokości. Nie mogłam pomacać, bo był jeszcze w folijce. Nie powiem, dziwie wyglądało, jak bro go zza pazuchy wyciągnął. Przedstawicielem na Polskę, może nie, ale kto wie, jeśli zamówień będzie dużo xPP
Mnie bardzo się podoba, że olimpiada została przygotowana ze sporą troską o środowisko.

Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć ?

Myślałam, że po zwycięstwie Małysza ten wątek rozrośnie się do jakichś 5 stron 😉
Oj czytałam, że np. wioski olimpijskie zostały zbudowane tak, że po olimpiadzie zostaną przekształcone w osiedla mieszkalne, że budując obiekty brano pod uwagę zwierzęta i drzewa (jak najmniejsza wycinka, jeśli trzeba było przesiedlić żaby to wyłapywano je wszystkie, łącznie z kijankami), że po miasteczku można się poruszać samochodami na prąd (bo można je doładować) i takie tam 😉
Z wioskami się tak zawsze robi 😉
Ale rzeczywiście te Igrzyska są robione tak by jak najmniej zaszkodzić środowisku na różne sposoby.
Wilejka, a to Małysz coś wygrał 😁?
Małysz zajął 2 miejsce.
Gdzieś w necie można z opoznieniem ogladac olimpiade? Zalezy mi na saneczkach, a wczoraj wieczorem padłam tuż przed początkiem!  😤
arivle, wiem i dlatego się zdziwiłam. Dla mnie wygrać konkurs, to zająć pierwsze miejsce. Nie umniejszając sukcesów Małysza, rzecz jasna.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się