Forum towarzyskie »

MOTOCYKLIŚCI

tunrida, miałam okazję pojeździć w takim dwa lata temu, chwilę przed tym jak kupiłam Hondę. I cały czas kminię czy sobie właśnie na letnie kręcenie nie kupić, bo to właśnie super wygodne rozwiązanie.
tunrida, a gdzie zes jakaś personalna wycieczkę znalazla do siebie, ze sie przypieprzam do Ciebie o zbroje? 🤣

Bo napisałam o zbroji ? Napisałam o niej, bo sama chcialam ja kupić, ale na szczęście sprowadzili mnie ludzie na ziemię.
Na grupach sprzedażowych bardzo sie duzo o tym mowi, uczula i uświadamia, ze zbroja to do zdjęć lub na offroad. I nie bez powodu zbroje w sklepach motocyklowych sa na dziale enduro, a nie z ubraniami na miasto czy tor. 🙃

Co to pokazujesz to zbroja, a nie buzer 😉 I przy wywrotce na asfalcie nie spelni swoich funkcji, bo ochraniacze podczas ślizgu sie przekręcają. Nie próbowałam 😉 wiem od bardziej doświadczonych osob.

Body jest zrobione z materiału balistycznego, ma wysoko certyfikowany material i ochraniacze i jest dedykowany na miasto.

No ja rzeczywistości zaklinac nie będę, każdy ma rozum i jezdzi w tym w czym chce.
Wysoko certyfikowany materiał..... Spoko. Wysoko certyfikowany materiał sprawdzi się przy ślizgu na asfalcie. Jaaaasne. Nic a nic się nie zedrze bo jest "balistyczny i wysoko certyfikowany" a zarazem oddychający
Nie wiem jakie kto ma zbroje czy buzery i komu ochraniacze przekręcają przy upadkach. Mi się NIE przekręcają!! I wiem to nie od osób doświadczonych tylko po swoich własnych doświadczeniach z noszenia buzera
W przeciwieństwie do ochraniaczy które miałam wszyte w fachowe markowe kurtki a które tu kurtki były po prostu za luźne w rękawach i mogłam sobie ręką w stój obracać ochraniacz wokół łokcia.
Dokładnie.
Niech se każdy jeździ w czym chce. Ja bym w tym body w życiu nie czuła się bezpieczniej niż w mojej zbroi.
A byłam przekonana że pijesz do mnie, bo obserwujesz mnie na insta gdzie akurat właśnie wstawiałam zdjęcia w zbroi alpinestars z asfaltu. A tu w wątku nikt i nigdzie o buzerach nie pisał. Więc moja dedukcja jest jasna
karolina_, Londyn pod kątem ruchu ulicznego to jest dżungla 😅 Także szacun, że się tam ogarniasz. Wiem, że w USA takie szkolenia policyjne są bardzo popularne, u nas się z tym nie spotkałam, a szkoda.

JARA, na tor jest trochę za wcześnie chyba. Tzn. mam w planach szkolenie na torze, ale na ten moment muszę się skupić na bezpieczeństwie w miejskiej dżungli, czyli raczej niskie prędkości i dużo puszek z kierowcami co nie patrzą w lusterka.

Ja generalnie znam zasady, oglądam masę materiałów, staram się teraz jeździć kiedy tylko mogę w coraz większych i bardziej zatłoczonych miejscach, ale no chcę też inwestować w te swoje umiejętności.
A czy na manewrach miejskich w kulikowisku ktoś był?
Akurat tak sie złożyło, ze Motobanda wczoraj wypuściła odcinek m.in. o Pando Moto i Knox. I kilka słów o zbrojach 😉

szam, ogarnialam, od paru latek mieszkam w PL i jestem rekreacyjnym motocyklista, ktory jak pogoda nie dopisuje to posiada auto (w Londynie nie mialam). I bardzo mnie cieszy ta zmiana. O ile praca z młodymi końmi mnie dalej mimo starosci cieszy, nawet z trudnymi (o ile nie robią wstydu publicznie...), o tyle motocyklowanie przy 2 stopniach i mżawce w 10 milionowym mieście to cos co chetnie zostawiłam za sobą.

Swoja droga w Polsce, przynajmniej na wsi na wschodzie jest duzo trudniej co do pijanych kierowcow, pieszych i rowerzystow niż w Londynie. Jak w piatek musialam tam zostac dłużej w pracy bo deadline i wracalam wzdluz pubow I klubow na Shoreditch to po prostu jechalam powoli bo wszedzie bylo pełno nawalonych ludzi. Ale w innych godzinach i dniach nie. Za to polska wies na wschodzie to jest miejsce, gdzie we wtorek o 18 w pazdzierniku (ciemno) spotkasz najebanego rowerzystę bez swiatel, albo sąsiada slaniajacego sie na poboczu. I to nie jednego na 10 lat, tylko tak raz na 2 tygodnie. Także na moto to ja tu jeżdżę w dzien I przy ladnej pogodzie 🙂
Znalazłam, że jest pando Moto shell też w wersji bluzy, zamiast body 🙂 piszą, że bluza jest unisex więc dla kobiet też � zamówiłam, mam nadzieję że będzie pasować bo zapowiada się na fajne ubranko 🙂
mindgame, - a jak Ci idą jazdy? 🙂

Mój P. mi wstrętnie podsyła motocykle z różowymi akcentami i bardzo namawia na prawko, żebyśmy razem jezdzili. Nie powiem, zaczyna to do mnie mówić jakoś, chyba kryzys wieku średniego 😂
keirashara, jazd jeszcze nie zaczęłam 🙁 Przepisy są takie, że trzeba najpierw zdać państwowy egzamin teoretyczny i dopiero można zacząć jazdy. Termin egzaminu mam dopiero na połowę lipca. Ale ciuszki już kompletuję 🙂
U nas tez najpierw zdajesz państwowa teorie, a później dopiero rozpoczynasz naukę jazdy.

keirashara, dawaj rob, kupuj różowy moto, ja przemalowalam swoja. Będziemy mogły sie złapać na motoczwartku pod milenijnym 😁
keirashara, ja zrobilam prawko wlasnie dzieki wizji wspólnej jazdy i rozmów przez interkom 😂 Choć przyznam, że to namawianie trwało lata, ale jak juz mnie przekonał to cala reszta poszła mega szybko - czekam teraz az moj motocykl dostarcza 😅
buyaka, a co kupiłaś na początek jeśli można spytać?
No u mnie jest ta kwestia, że ja nie mam prawka na B nawet 🤣 z 12 lat temu zdałam teorię, ujebałam praktykę, po czym stwierdziłam, że w **** to mam i nie chce żadnego prawka.
mindgame, Kawasaki Eliminator 500 (choc tak naprawde to 450)
Właśnie sobie przypomniałam że od 20 lat mam prawko na moto z którego nigdy nie skorzystałam 😅 I tak mnie tknęło może bym sobie zanabyła na dojazdy do stajni bo coraz bardziej mnie wkurza spędzanie życia w korkach. Problem tylko że jestem niska z bardzo krótkimi nogami (prawko zdawałam na jakimś niskim cruiserze i był idealny) Czy macie moze jakieś polecajki na jakieś przyjemne w eksploatacji i prowadzeniu 250?
azzawa, na tej stronie https://cycle-ergo.com/ możesz zobaczyć jak będziesz wyglądać na danym motocyklu. Ja ci nic nie polecę, ale może ci się przydać jak dostaniesz już jakieś polecajki �
mindgame, dzięki 🌷🙂
Ja dzisiaj ze starym pojechałam do Wrześni sprawdzić czy w cukierki było tak pysznie jak ostatnio byłam z Baffinka 😋
1000056857.jpg 1000056857.jpg
JARA, i co? Było? :P

Bylo, ale trzeba sprawdzać regularnie czy nie spada jakość usług 🤣
Och, no zdecydowanie!
Fajne te Twoje w tle, za ciastkiem :P
Doszla dziś do mnie ta bluza pando moto i fajne toto 🙂 zamówiłam rozmiar M i jestem zaskoczona, bo ma naprawdę długie rękawy. Aż bym powiedziała, że trochę za długie bo te gumki na dłoń są luźne. Zamówiłam jeszcze S dla porównania żeby była bardziej obcisła bo wydaje mi się, że M jednak jest luźnawa jak na to żeby ochraniacze trzymały się w jednym miejscu. Dodam, że często mam problem żeby znaleźć coś na długie ręce, więc jestem pozytywnie zaskoczona 🙂
Pokaż jak to wygląda 🙂 Zdjęcia katalogowe to jedno, a takie "ludzkie" to co innego 😉

Mi się udało wreszcie odpalić robaka. Stała od końcówki sierpnia. Jeju, jaka radość! 🙈
A ja nadal się sram że mnie rozjadą. 🤣 I 4 motocykle nadal nie ruszane, a my jeździmy rowerami.
Tylko czytam w necie gdzie zabili kolejnego motocyklistę. Nie wiem.... Coś nam obojgu się zrobiło na starość że zaczęliśmy się bać.
Powoli dojrzewamy do decyzji o sprzedaży tego wszystkiego.
W rowerze dętkę przebiłam więc nie mam wyboru :P Ze mnie to taki niedzielny motocyklista niestety. Mało czasu na jeżdżenie, ale tyle na tę francę czekałam, że ona ma u mnie dożywocie. Najwyżej będzie stać i cieszyć oko.
Nasze już tak stoją od kilku lat w myśl "nie wołają żreć więc niech se stoją". I w roku kilka razy je wystawimy i jednak nie korzystamy.
Zobaczymy co zrobimy.
Ja na swój czekałam długo, udało się zrealizować plan dopiero po rozwodzie 😉 Więc to taki mój zdobyty Święty Graal. I właśnie z tego założenia wychodzę - jeść nie woła. Mogę sobie go cacać jak będzie kasa (a tam jest w co wkładać, bo to w sumie chrupek jest), a jak nie będzie, to tylko głaskać. A czasem uda się przewietrzyć... a jak się nie uda z jakichś powodów, to nic - przyjemniej mi w garażu jak on tam jest.
Dworcika, dotarła bluza w rozmiarze S przyznam że dziś zastanawiałam się którą zatrzymać. Bo zarówno S jak i M są dobre, z tym że S jest ciaśniejsza, więc na nią się zdecydowałam głównie ze względu na protektory żeby bardziej przy ciele leżały. Gdyby to nie było ubranie na Moto to M byłaby dobra. M ma sporo dłuższe rękawy od S, ale w moim przypadku obydwa są git. Materiał jest bardzo przyjemny w dotyku, taki śliski. Załączam kilka zdjęć.
IMG_20250710_134457.jpg IMG_20250710_134457.jpg
IMG_20250710_134445.jpg IMG_20250710_134445.jpg
IMG_20250710_134426.jpg IMG_20250710_134426.jpg
IMG_20250710_134404.jpg IMG_20250710_134404.jpg
IMG_20250710_132820.jpg IMG_20250710_132820.jpg
IMG_20250710_132606.jpg IMG_20250710_132606.jpg
Spaio ma szybką promkę na termo

https://www.spaio.com/szukaj?searchKey=DAMSKA+KOSZULKA+TERMOAKTYWNA+Z+D%C5%81UGIM+R%C4%98KAWEM+CZARNO+SZARA+POWERFUL&fbclid=PAQ0xDSwLci1VleHRuA2FlbQIxMQABp4fP9KwqIGEHLJCvx5JhvEgngaOaFBr79E1VfktrBQpBQkbFPr9unaNLFpHd_aem_fGTs4r8KCJh7jGRH6V0OyA
mindgame,, kurcze... fajnie to wygląda. Muszę poszperać czy gdzieś w okolicy mają, żeby pomacać i przymierzyć. Kombinuję nad czymś lekkim na lato.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się