Forum towarzyskie »

MOTOCYKLIŚCI

a mi póki co starcza plecakowanie i momenty że mogę się czuć słabą kobietką 🙂 a miny ludzi, kiedy widzą że pasażerem ścigacza jest kobieta a nie koleś - bezcenne często  🤣

Medziiik - chcę dwuczęściowy i podoba mi się aren ness lizard i 2PC Held Kylie ale muszę je przymierzyć zanim kupię bo nie wiem czy to, że noszę standardowo 38 (portki czasami 36) pokryje się z tą rozmiarówką i nie wiem na ile w tym będę wyglądać 😉 także bez mierzenia - no way 😉
tunrida, ja mam czasem wrażenie, że zdałam tylko dlatego, że jedyną kobietą od wielu tygodni byłam 😉
Wyjazd z ośrodka, 5x w prawo, do ośrodka, dziękujemy. I upomnienie, żebym tak nie speedowała, bo mi od razu zabiorą prawko (tak, na egzaminie przekroczyłam limit prędkości i nie oblali mnie za to).
A widok męskich paszczorów przy zdejmowaniu kasku, spod którego wypadają dłuuugie blond włosy... tak, zdecydowanie poprawia nastrój.
Tia albo w korku wystający warkocz spod kasku 🙂 - kumpel stwierdził ostatnio, że jak ze mną jeździ to jakoś łatwiej mu się przeciskać....

😉
hihi - a u mnie z koleżanka jak jechałyśmy cb .. stoimy sobie na światłach i jeden gościu w samochodzie "o boże .. baba na motorze ... o jezu teraz to już dwie" -  😁 miałyśmy z tego śmiechy do samej stajni.
W sumie to jak ja nawet moim małym srebrnym jeździłam - to co  jakiś czas zdarzał się facet, który naprawdę był zdziwiony widząc kobietę na motorze.

Ja pamiętam jak Łukasz zaczynał mnie wozić na plecaku po kupieniu kombiaka - bez kitu chyba przez 2-3 cały czas stając na światłach lub przeciskając się między samochodami, ktoś ciągle a to się uśmiechał, a to jakieś oczka itp. - że aż miałam ochotę zdjąć ten kombinezon.
Nawet znajoma, która ten kombinezon mi załatwiła jak się zatrzymywaliśmy np. nie wiem pod mc.. to jeju jak on super na tobie leży, jak to fajnie wygląda itp.  🤣  
Dopiero zobaczyłam ceny tych kombinezonów  🤔
Ale się cieszę, że nie muszę śmigać na ścigaczu i starczą mi zwykłe skórzane spodnie i kurtka.  😉
3 tyś to kosztowała moja Jamaha Virago na naukę na ten sezon.  😁 A tu kombinezon za tyle? I przytyć nie można, bo 3 tyś pójdzie się jeb.......
tunrida - no przytyć trochę można :P ja miałam S-kę (a ogólnie noszę 38 spodnie i było git gorzej z mym biustem bo duży ale jakoś było), a teraz się przytyło i 40 noszę .. w kombinezonie się dopinałam, ale sprzedał ze względu na to,że jednak biust mam duży i nie będę się tak męczyć ..
na co oczywiście Łukasz miał wymówkę "schudnij'' tylko ile :P?
sprzedałam go dziewczynie 160 wzrostu chudziutkiej o małym biuście i co się okazało, że właśnie na takiej osobie ten kombinezon leży najlepiej, a moje schudnięcie dużo by nie dało  😁 , a co do ceny ja swojego sprzedałam za taką samą cenę jak kupiłam.
hehe 3 tysięcy to nawet mój koń na rynku nie jest wart - ale to co dla rynku jest mało cenna dla nas może okazać się "bezcenne" 😂 Ale faktem jest, że lepiej czasami zapłacić więcej i mieć minimalnie "więcej" szans przy niemiłej sytaucji na drodze.
Ja miałam nie brać nic czarnego, ale oczywiście coraz bardziej skłaniam się do kurtki i spodni Modeki model Ira, zwłaszcza, że pewnie pierwsze 1-2 sezony będę raczej cebula pomykać. Któraś z Was jeździła w modekowych ciuchać
Bjooork-jak możesz podlinkuj to w co chcesz się ubrać 😉 my testowaliśmy modeke, ale nie pamiętam właśnie jakie modele  🤔
to jest to, o czym pisała Bjooork.

spodnie
http://www.defender.net.pl/product-pol-4367-Damskie-spodnie-MODEKA-Ira.html

kurtka
http://www.defender.net.pl/product-pol-4366-Damska-kurtka-MODEKA-Ira.html

ja się natomiast zakochałam w tej kurtce  😍  http://www.bikers.pl/start/sklep/produkt/758.html

i będę szukać spodni do niej 😉
Karolcia dokładnie- przekonują mnie tylko argumenty mówiące o funkcjonalności tych szmatek (90 proc. znajomych ma właśnie modeke)-  ale brzydkie one jak noc 🙁
Musze podejść do Tarbora i sprawdzić jak wyglądają w realu.
będę dziś w Hondzie oglądać, macać, przymierzać i gaworzyć o Ixonie i dam jutro znać co i jak. Bo sprzedawcy zaprzyjaźnieni więc na pewno podpowiedzą co jest cacy a co fe.
Modeke ma mój były, jeździ i nie narzeka. Ale mi się nie podobają. Jeszcze kurtkę jakąś można znaleźć ładną, ale spodnie to dla mnie porażka 🙁
Hej! Mam do Was takie pytanie  😉
Czy 'idzie' sie nauczyc podstawowej jazdy na moto tylko na kursie? Godzin nie jest szalenie duzo. A ja zielona. Chodzi o to, ze bardzo mnie to kręci ostatnio, ale niestety nie mialam do czynienia wczesniej (znaczy gdzies tam u znajomych sie temat przewijał, ale nigdy nie jechalam sama na maszynie). Mam troche czasu i własciwie to jutro bym poszła sie zapisac na kurs. Chodzi mi o to czy nauka na kursie jest wystarczająca zeby zdac egzamin i jakos sie poruszac samodzielnie, bo wiem ze wiekszosc osob robi prawko juz tylko jako formalnosc bo zaczeli jeździc duzo wczesniej..
Evson - bardzo wiele zalezy od szkoly, jaka wybierzesz. ja jak szlam na kurs to jezdzilam tylko jako plecaczek, tak to sama nigdy. i nauczylam sie bardzo szybko, zdalam egzamin za 1 razem i juz drugi sezon smigam na wlasnej maszynie 😉
To suuuper pocieszyłas mnie  😅 od czegos przeciez trzeba zacząc  🙂 a szkoła mam nadzieje dobra, robiłam tam kurs na samochod, zdalam za 1, jak wiekszosc osob od nich
oby w nauce jazdy jednosladem okazali sie rownie dobrzy jak samochodem 😉 powodzenia 😀
Laseczki,warto pamiętać żeby skórzane ciuszki brać ciut mniejsze.Ba nawet takie,że trudno dopiąć się  😉
Ja zawsze kupuję na ścisk.Skóra rozłazi się i spokojnie dorzucam jeszcze żółwika na plecy  🙂

Na punkcie ciuchów na moto mam totalnego świra  🤔wirek:

A btw jakby któraś może zainteresowana była-mam do sprzedania buty Sidi Vertigo rozmiar 37,założone może 3-4 razy... Są na mnie za małe.
Pewnie gdyby nie cisnęły mnie,zostawiłabym je sobie,ale musiałam kupić sobie jednak w rozmiarze 38 (mam teraz Sidi Vertigo Lei)
Sprzedaję dokładnie te:

Bjooork - ja bym poszukała czegoś innego 😉
zaba - ten Twój Alpinestar jest jednym z dwóch chyba skórzanych kombinezonów, które mi się podobają 😉 ale póki co chciałabym kupić coś tekstylnego, no chyba że się okaże że nic ciekawego nie znajdę  🤣  a masz jakieś swoje foto w tym kombi? i to jest 1 czy 2 - częściowe?
wiem bo to to straaaaaaaaaasznie smutne i 'przygnębiające'- z drugiej strony śmiejemy się że przynajmniej owadzich ofiar nie będzie widać na burym wdzianku
a czy jest jakaś motocyklistka z Wrocka..? najlepiej znająca się na ścigaczach  😎 miałabym parę pytań na priva..
no i dojechaliśmy wczoraj ale akurat punktualnie na zamknięcie 🙁 kolejna próba kupna czegoś dla mnie w sobotę. A podobno na bemowie będą jakieś pokazy moto? wybiera się ktoś?
zdałam dziś prawko, za pierwszym podejściem  😀 nie sądziłam, że mi się to uda, no i proszę, niespodzianka  😉
Gratulacje !  :kwiatek:
O kurcze.
Dopiero teraz znalazłam ten wątek. Ale fajowo. Ja z moim chłopakiem też mamy moto (tzn, oficjalnie to on ma moto a ja konia :lol🙂. Honda VFR 750. Ja prawka nie mam, ale często nią jeżdże z przodu. Czasem sama ale wolę z pasażerem, bo jak nie mam obciążenia z tyłu to mam problemy żeby dosięgnąć do ziemi ( a maszyna strasznie ciężka - 250 kg waży) i muszę stać na palcach 😂 Ale myślę o prawku tylko czasu nie mam żeby je zrobić.
Ihp. gratulacje
gratuluje ! 🙂
dzięki wszystkim!  😀  😀
lhp - gratuluję 😉  😅
Ja również gratuluję ale z takim hm...przekąsem. Sama poległam na górce, więc rozumiesz.....
Ihp- a czym będziesz jeździć?  🙂
Gratki lhp !
Ja również gratuluję ale z takim hm...przekąsem. Sama poległam na górce, więc rozumiesz.....
Ihp- a czym będziesz jeździć?  🙂

heh pewnie ze rozumiem. sama balam sie, ze polegne na osemce, w sumie wychodzila mi dobrze ale jakos jak czekalam na egz wydala mi sie przerazajaca nagle. w kazdym razie udalo sie, cud, nie moge uwierzyc nadal choc egzamin byl rano  🤔wirek:
a jesli chodzi o gorke to trzeba dodac wiecej gazu i nie martwic sie ze glosno 🙂 i bedzie dobrze  😀

bede jezdzic yamaha xj6, zolta  😉
ma ktos moze doswiadczenia z tym motocyklem?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się