Forum towarzyskie »

prawko

Co prawda to prawda, ale zdarzać się będzie, że sprzęgło inaczej chodzi niż się przyzwyczailiśmy. Mój instruktor miał "twarde", ciężko chodziło. Jak poszłam na egzamin to jak napisałam wcześniej, zagazowałam na samym wstępie, nie wyczuwając od razu sprzęgła i jego delikatności.  😁 Później to mi noga latała, dryg taki na tle nerwowym i musiałam skupić się na wielu rzeczach na raz, więc nie wiem ostatecznie jak ja to zrobiłam, że zdałam.  👀
Aaaaa mam jutro pierwszą jazdę! 😀
ajjj dziewczyny, straszycie mnie! 🤬 Ja mam już tydzień przerwy od jazdy i nie mogę w miejscu wysiedzieć  😜
Zdałam!
Za drugim podejściem! 😉

teraz pytanie- co dalej? Kiedy mam jechać do starostwa? Co im przekazać?
Gratuluje! Musisz pojechac dopiero po odbior prawka, WORD wszystko wysle gdzie trzeba 😉
a wcześnije zapłącić, chyba że płaciłaś w WORDzie za prawko, póki nie zapłacisz nie zaczną wyrabiać.
Ok ok dziękuję bardzo!  :kwiatek:

Już się nie mogę doczekać 😉
niekoniecznie, u mnie placilam dopiero przy odbiorze, dowiedz sie jak to u Ciebie jest, zeby nie bylo zaskoczenia 😉
a ja dziś idę zdawać teorię, w poniedziałek ostatnia jazda i czas się będzie zapisać na praktyczny 👀
A ja zdałam w środę za pierwszym razem! 💃 😅
macie może jakies fajne aktualne testy? Moglybyście mi wysłać na maila? 🙂
czy można zrobić prawko na przyczepę czyli od razu B + E nie posiadając wcześniej B?
może to tylko symulacja ale ryczałam 🙁

zdałam dziś praktykę za pierwszym razem, jestem tak szczęśliwa że nikt nie jest w stanie sobie tego wyobrazić.

jak ktoś jest z Wrocka i chce robić kat. B to ja mogę dać namiary na mega super szkołę, która powstała niedawno, nauczyli mnie w 6h więcej niż nauczyłam sie przez 30h w szkole której robiłam kurs.
czy można zrobić prawko na przyczepę czyli od razu B + E nie posiadając wcześniej B?

rewir, gdzieś mi się obiło o uszy, że nie można za jednym razem. Najlepiej jak sprawdzisz, bo nie jestem pewna wiarygodności źródła! 😡
ash, ok dzięki, będę musiała pogrzebać w przepisach, albo po prostu zadzwonić do szkoły i się dowiedzieć, bo właśnie nikt nie wie tak do końca 😉
szukalam odpowiedniego tematu, ale nie moglam znalezc dla tego pisze tu. Z gory jesli pomylilam watki to prosze o przeniesienie :kwiatek:

Mam pytanie do wroclawian posiadajacych kat b + e. Gdzie moge takie prawko zrobic, tzn z gory mowie, ze nie interesuja mnie kursy w centrum, kolo Wordu i te okolice. Mieszkam na zachodzie wrocka i bardziej interesowalyby mnie nawet kursy w okolicach srody slaskiej, katow wroc itp. Dlatego, ze szybciej dojade tam, mniej strace paliwa i czasu niz bede pchala sie sie przez cale miasto w korkach.

jestescie w stanie mi pomoc?? 🙂

z gory dzieki!
zdałam za pierwszym razem 🙂 co prawda byłam przekonana, że obleję na łuku bo tragicznie mi na jazdach szło, ale miałam tylko korektę, bo za wcześnie zahamowałam.
Egzaminator był b.fajny, każdą sytuację omawiał tak jak to robi instr. na jazdach. Widać, że nie chciał mnie oblać, choć jakby się uprzeć spokojnie mógł to zrobić :P... Miałam dwie niebezpieczne sytuacje (jacyś debile wyjechali mi z podporządkowanej prosto przed maskę), ale szybko i ładnie zareagowałam. Na koniec spytał się mnie czy przed kursem jeździłam samochodem (nie jeździłam), bo mam bardzo dobrą technikę jazdy 😀 .
czekam na odbiór prawka 🙂
Właśnie się dowiedziałam, że zakwalifikowałam się na bezpłatny kurs B+E  💃 Jazdy - w grudniu. Teraz szkolenie "transportowe"  🙂 Jeszcze żeby viatoll się "uspokoił"  😀iabeł:
Ja prawko niestety dopiero w marcu, ale żyję nim już od roku 😁
Mam zamiar zdawać w Legnicy. Chociaż z tego co się nasłuchałam o nich to mam podzielone zdanie.
Jeden egzaminator nie daje czytac pytań, tylko sam czyta i jeszcze przekręca 🤔wirek: , a drugi upiernicza na byle czym 🙄
Jeden egzaminator nie daje czytac pytań, tylko sam czyta i jeszcze przekręca 🤔wirek: , a drugi upiernicza na byle czym 🙄

egzaminatorzy nie czytaja pytan, teorie zdajesz na komputerze
wiem że teorię na komputerach, ale ja mówię o praktyce. Na praktyce przed jazdą egzaminator każe sprawdzić poziom oleju, innych płynów etc. Mojego chłopaka zapytał o kolor żarówki, a nie o kolor światła. Egzaminator go zwyzywał, po czym stwierdził i wypisał papierek, że egzamin został zakończony na prośbę zdającego.
w poniedziałek jadę zapisać się na kurs - jeżeli uda mi się dogadać z instruktorem, że wyjeżdżę godziny w 2 tygodnie 🙂
ja już odebrałam prawko 😀 póki co to śmigam samochodem jak mi ktoś ze znajomych czy tata da :P ale kurde z gazówki przesiąść się na diesla to masakra dla mnie ;/
Dziewczyny, czy jakos w ostatnich (trzech w sumie) latach zmieniła sie teoria, ilosc pytan itd? Cos mi sie obiło o uszy a pewna nie jestem, chce wiedziec czy moge sie uczyc ze starych materiłow czy jakies nowe nabyc... Zdawalam B a teraz mam A i teorie musze od nowa.
Z tego co wiem na B weszły nowe pytania. Nie wiem jak na A, ale podejrzewam że tak samo.
od 1 stycznia 2011 weszły w życie nowe pytania egzaminacyjne na wszystkie kategorie prawa jazdy, zmieniono 46 pytań, dodano 93 nowe pytania
och mój wszechmogący! dotrwałam!
Dziś mam teorię, zapisuję się na praktyczny. wyjeżdźiłam 28 na 30h - 2h zostają mi do wyjeżdżenia bezpośrednio przed egzaminem.
Mozolnie mi to prawko szło, oj mozolnie...
Ja robiłam od marca do czerwca. Wszyscy znajomi się ze mnie śmiali,że z dwóch możliwych miast wybrałam to trudniejsze i nie mam szans zdać.
Trochę im szczęki spadły jak zdałam za pierwszym razem 😀
Miałam szczęście trafićna super szkołę. I polecam Bielsko do zdawania,miasto jest dosyć trudne do jazdy,ale dobrze przygotowuje no i w tamtejszym WORDzie jest króki czas oczekiwania na egzamin. Pojechałam ustalić egzamin 14.06 i dostałam termin na 20.06. 😉
Ja na razie ślęczę na teorii.W poniedziałek jeszcze 3h teorii,egzamin wewnętrzny i jazdy 😎 Nie uczyłam się w ogóle ani przepisów ani znaków drogowych,ale jakoś mi to idzie na czuja.Nie lubię pytań o wypadki drogowe,o jakieś rejestracje,urzędy itp.Lubię omawiać przejazdy na krzyżówkach 🙂
Póki co śmigałam po całym podwórku na 1 i wstecznym i jeździłam traktorem haha zobaczymy jak to będzie na prawdziwej jeździe.Nie powiem obawiam się trochę.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się