Forum towarzyskie »

prawko

edity: cos namąciłam ,...

Pony to najważniejsze na luzie podjescie ja tam się za bardzo stresowałam i to mnie gubiło  👿
ja to sobie powiem' pony power' wsiade do auta i postaram się nawet usmiechac jak egzaminator okaze się krzyczący bo inaczej to chyba się rozpłacze.. Che zdac tak bardzo, że az nie wiem.
będe trzymac kciuki  😎
dziękuje, bo nie wierze w zapeszanie🙂
i również będe trzymac kciukasy! damy rade!

edit/ no i moj spokoj poszedł sobie gdzies.. tak sie stresuje;(
jechałam wczoraj 142 na godzine  😜

uwielbiam ten tekst:
-dlaczego na mnie trąbi?
-to nie na ciebie, jedź dalej  😁
🏇
Zdałam dzisiaj 😀
je je je ;D
za pierwszym razem 😉

ajjjjć, musiałam się pochwalić, noooo 😀

yeah!
Darolga - gratulacje!

A ja wlasnie wrocilam z 2 pierwszych godzin jazd, no i latam conajmniej 15 metrow nad ziemia! 😀 Wyjechalismy na miasto i bylo super! aaaa ja chce juz poniedziałek!  💃 🏇 💃
martva - dziękuję 🙂🙂 jenyyy, dobrze już mieć to za sobą... 😀 nogi to mi się normalnie trzęsły jak wsiadałam... Dżizyyys.
Hehehe, ja też się tak cieszyłam z jazd! Fajne to jest 😀
Powiem Ci,ze mam tak super instruktora,ze w sumie to nie musze miec tego egzaminu, wystarczy mi jak bede z nim jezdzic  😁 Świetny jest - i rzuci jakims zartem i posmieje sie i dobrze tlumaczy i jest cierpliwy  💃 Trafłam chyba idealnie i opłacalo się czekac te 4 tygodnie na niego  😍
a ja już dwarazy nie zdałam.
trafiłam w obu przypadkach na tego samego chama, który za każdym razem jednakowo bezczelnie mnie udupił. po prostu porażka....
jak jeszcze raztrafię na niego i odwali ten sam numer, to mu urwę jaja i spalę chałupę.
A jaki to numer ma owy cham, którym zabija biednych kursantów?
IloveMosiek, jak na niego trafisz to nie podchodź do egzaminu, bedziesz miała niestawienie sie na egzamin i za nastepny zapłacisz mniej.

ja mam termin teoretycznego.
nie no, myślę, że za trzecim razem może uda mi się nie trafic na tego idiotę.

facet jest egzaminatorem w Piotrkowie, za pierwszym razem trafił mi się w samochodzie nr 2, a potem w nr 31, które miało ten słabszy silnik 1.0. nie spodziewałam się, że to będzie on.
za pierwszym razem nie zdałam rękawa, po pierwsze dlatego, że musnęłam linię jednym kołem, ale głównym powodem było zbyt rzadkie oglądanie się przez tylnią szybę
za drugim razem byłam pierwszą osobą, jaką wypuścił z placu tego dnia. jeździłam po mieście 43 minuty, robiłam trzy parkowania (w tym kopertę), byłam na najgorszych skrzyżowaniach w mieście, a uwalił mnie na osiedlowej uliczce, bo nie ustąpiłam pierwszeństwa gościowi, który najpierw zaparkował, a potem nagle, bez kierunku czy czegokolwiek, co zasygnalizowałoby manewr, wyjechał mi prawie pod maskę. 

ale najbardziej wkurzył mnie przy wypisywaniu papierków, bo wygłosił coś w tym stylu:
"nie przejmuj się, Madziu. bardzo dobrze jeździsz, widac, że czujesz się pewnie za kierownicą, reakcje masz prawidłowe, auto się nie dławi, nie gaśnie... Madziu, jako pasażer czułem się z tobą bardzo bezpiecznie. jesteś zdolnym, młodym kierowcą. naprawdę, Madziu. następnym razem na pewno ci się uda, to wstyd, żebyś ty więcej oblewała ten praktyczny..."
dostałam białej gorączki. powiedziałam tylko, że zamiast wygłaszac pieśni pochwalne na mój temat, mógłmnie tak bezczelnie nie oblewac. na to on z uśmiechem nr 5:
"Widzisz, Madziu,takie jest życie, wszyscy muszą zarabiac..."   
ja w poniedzialek ide sie zapisac na prawko  😁 pewnie nie zdam ale sie mowi trudno 😉 jezdze bez prawka jak na razie i sie boje, ze mam juz jakies nawyki .. 950 zl to chyba nie duzo i blisko mam bo jakies 500m
jak to jeździsz bez prawka?
Tak po prawdzie to już tez mi chodza takie myśli po głowie, żeby jeździć bez prawka... :/
Też już dwa razy mnie imbecyl oblał, mam naprawdę już dość i czuję się głupia, większość moich znajomych zaczynała później ode mnie i już pozdawała... Ale co ja mogę, jak się stresuje strasznie w dodatku jak mnie jakiś !@#$%*&^ zdenerwuje to już w ogole kaplica. :/
Jak teraz nie zdam (mam 6.10) to się przeniosę z Gdańska do Gdyni, ponoć normalniejsi egzaminatorzy... o.O
jak to jeździsz bez prawka?

wsiadam i jade  😁
normalnie w ruchu drogowym po ulicach? pogratulować.
Ja po kolejnych dwóch godzinach i latam dalej nad ziemią - mam cudownego instruktora, opłacało się czekać na niego 4 tygodnie!  😍
pony tak  😉
jakbym miała jakąs władzę i jakieś coś do wyłapywania tych co jeżdzą bez prawka to bym tępiła, serio, przeogromnie potępiam takie praktyki.
jakbym miała jakąs władzę i jakieś coś do wyłapywania tych co jeżdzą bez prawka to bym tępiła, serio, przeogromnie potępiam takie praktyki.

a jaka to różnica czy z prawkiem czy bez?? Nie chodzi mi o to ze do tego zachęcam, ale to czy się ma prawko czy sie go nie ma tak naprwadę w ogóle nie określa naszych umiejętności. Są tacy ludze, że im to nigdy nikt nie powinien dać prawka, a jeżdżą.

Zresztą taka osoba jeździ na własne ryzyko. Jak złapią to nie będzie za fajnie ;/;/
Taka osoba dostanie chyba tylko mandat  😉 wiem, bo mój kolega ostatnio dostał, za jazdę bez wymaganej kategorii A.
zalezy od policjanta. Ale mandat może być do 500 zł... a nie wiem kto chciałby tyle płacić... bo to już spora kasa. Mogą też ukarać właściciela pojazdu za udostępnienie go takiej osobie bez prawka (również do 500zł)
[quote author=pony link=topic=166.msg346275#msg346275 date=1254422468]

a jaka to różnica czy z prawkiem czy bez?? Nie chodzi mi o to ze do tego zachęcam, ale to czy się ma prawko czy sie go nie ma tak naprwadę w ogóle nie określa naszych umiejętności. Są tacy ludze, że im to nigdy nikt nie powinien dać prawka, a jeżdżą.

Zresztą taka osoba jeździ na własne ryzyko. Jak złapią to nie będzie za fajnie ;/;/
[/quote]

taka, że do prowadzenia auta uprawnia prawo jazdy. Zgadzam się z tym, że posiadanie prawka nie określa do konca umiejetności i ze jest wielu takich co mają a miec nie powinni, o tak, jak najbardziej. Ale jak ktos jest odpowiedzialny to nie jezdzi bez prawka moim zdaniem, a to, że jezdzi na włąsne ryzyko jest największą głupota z możilwych i przekonałam się na własnej skorze o tym.
To po co wogole egzaminy panstwowe na prawko? Moze powinni je zniesc skoro to zadna roznica czy ktoś jezdzi z czy bez?😉
Obrzydliwie przerażaja mnie osoby, które nie widzą nic złego w prowadzeniu samochodu bez prawa jazdy  🤔
Jasne to niech wszyscy zaczną robić wszystko co im sie podoba bez wymaganych do tego uprawnień  🙄
Chyba po coś wymyślono takie a nie inne zasady, żeby panował jakiś porządek.
Bo mnie się jakoś nie podoba żeby za kierownicą siedzieli np 16latkowie bez prawka bo "przecież umieją jeździć i prawko im nie potrzebne" a motor żeby prowadził jakis półgłówek dajmy na to 20paro letni no bo przeciez tez umie prowadzić...
Jasne a jakby taki delikwent zrobił wypadek to nagle wszyscy by zrobili na nim lincz wypierając się swoich poprzednich przekonań.
Jak umiesz jeździć to idziesz robic prawo jazdy i je dostajesz - proste.
Nie dostajesz go - znaczy, że jednak nie spełniasz pewnych norm żeby je dostać (pomijam rzekomych "złośliwych egzaminatorów" przez których to niektórzy nie zdają. Owszem sa takie przypadki ale na pewno nie jest to powód 100% oblanych egzaminów. Czesto gdy pytam głebiej takiego delikwenta, którego oblał owy "okropny dziad" to się okazuje, że tu wymusił pierszeństwo, tam wjechał na czerwonym a tam najechał na linie...no ale przecież to egzaminator wiedzial, że on zrobi ten błąd i zrobił mu na złość 😉)
dopiszecie do listy volto-kierowców jeszcze jedną świeżo upieczoną "kierownice"??

Zdałam w piątek 20 listopada, egzamin planowo 6:15 z drobnym poślizgiem. Na miasto wyjechałam o 6:40, a z powrotem do MORDU wróciłam o 7:10.

A teraz moje pytanie do Krakusów- ile czekaliście na wyrobienie prawka?? Jaki jest koszt??
Koszt chyba 70 zł, jakieś 2 - 3 tygodnie czekałam, już nie pamiętam 😉
W Szczecinie 70zł, czeka się około 2 tygodni 😉
ja jutro na 7 rano kolejny egzamin. Wczoraj na jazdach wszystko wychodzilo,łuk po ciemku, ale ja nie umiem radzic sobie ze stresem🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się