Forum towarzyskie »

Podróże

A wy mnie wkurzyłyście i Nową Zelandią, i Irlandią  🤬
😁
Też bym do takiej Nowej Zelandii pojechała ...  🏇
Była ostatnio promocja, bilety za 3000. W ostatniej chwili zdecydowaliśmy się nie kupować, bo może będzie jeszcze lepsza promocja. Wyjazd byłby dopiero w styczniu 2014, więc czasu dużo. To są w 100% moje klimaty - góry, wilgotno, nie za gorąco, przygoda, przyroda i te sprawy 😍 No i bezpiecznie i mili ludzie, co dla mnie (cykora) też b. ważne 🙂
Oglądałam ostatnio zdjęcia z Nowej Zelandii i słuchałam relacji, w której wyraźnie prelegent powiedział, że szału nie ma i jest totalnie przereklamowana 😉 (opinia 3 osób)

Za to wczoraj oglądałam obrazki z Tybetu i okolic oraz Andów i... o żesz... ja chcę! Pustkowia, przepiękne kolory, bezdroża... eh... Z bliższych miejsc w moim 'must' jest Islandia i Gruzja, 'nieco' dalsze - Kirgistan, Mongolia....................
magda, jedz do Nepalu, jak Ci sie Tybet podobal 🙂
ostatnio jakies hipertanie bilety znajomi wyhaczyli, chyba 2000 w obie stronny?

edit: nie za duze te foty?

zdjecia przyjaciol
Mam nadzieję pojechać, ale w tym roku to raczej nie mam jak.
co do Nowej Zelandii to mysle ze zalezy kto czego szuka - bo kraj jest piekny, tak jak np Irlandia, ale komus podobac sie nie bedzie.. nie ma co sie sugerowac czyims zdaniem.

Magda, Martoszka (ta co byla wtedy co Ty u nas) wlasnie za dni pare jedzie do Nepalu na 1,5 miesiaca 🙂
Ja tam się w ogóle nie sugeruję, jestem dziwną turystką 🙂 Mój najfajniejszy trip do tej pory to był Łotwa-Estonia-Petersburg w 3 tygodnie - też pewnie ktoś inny by się nie zachwycił. Potem w rankingu Szkocja 😍 a potem Słowenia, więc żadne kurorty i top 10 plaże 🙂 Będziemy polować na promocje, bo jednak 4 tyśki to trochę za dużo za 1 bilet :/
ale to w dwie strony czy jedna?
Jak chcecie po kosztach to musicie sie liczyc ze bedziecie musieli sie przesiadac.. moja znajoma leciala z Dublina, przesiadala sie gdzies w Europie i gdzies na Bliskim Wschodzie czy w Arfyce, juz nie pamietam, ale leciala straszliwie dlugo i byla wymordowana jak nie wiem  🤣

Ja za to na lato znowu planuje jakis maly spontaniczny wypad z mezem mym, jako ze w zeszlym roku nie zajechalismy nad Wloskie morze to mysle zeby w tym roku nadrobic, i marzy mi sie Toskania i Zamki nad Loara..! Ktos z was byl? 
Toskania tak, rewelacja, wcale nie jest przereklamowana  😀
Jest bosko, obłędnie, no i swojsko-włosko, co uwielbiam.
Tylko z Florencji spierniczaliśmy po godzinie zwiedzania, bo takich tłumów to ja nigdzie nie widziałam. (może mało widziałam)
nerechta, pewnie sie kolezanka gdzies w Emiratach albo Saudi przesiadala - ta trasa z Europy najczesciej najtansze polaczenia do Nepalu sa wlasnie.

i jesli bedzie kolezanka jechala z plecakiem do Katmandu, to spotka pewnie mojego kumpla 🙂
ale ta leciala do NZ 😀 chociaz pewnie tez przesiadala sie gdzies tam.. chyba w Emiratach 🙂
nerechta, aa hihi wszystko mi sie juz miesza :P sorki!
laskawie wybaczam...  🤣
Toskania i Zamki nad Loara..! Ktos z was byl? 

Toskania, jak pisze Pokemon, wspaniała, zresztą tak samo jak Prowansja (ja osobiście nawet wolę Prowansję, jakoś w ogóle lubię Francję bardziej niż Włochy).

Zamki nad Loarą - byłam w kilku, jak ktoś lubi takie klimaty, to na pewno warto zobaczyć. Pamiętam, że w zamku Chambord były stajnie i pokazy jazdy na koniach iberyjskich.
Przepraszam bardzo Dzionka, chyba nie chcesz powiedzieć, że się do NZ wybieracie....
szepcik uderzajcie na 30 kwietnia! 😉
szepcik, weź, wczoraj prawie kupiliśmy bilety... Za 2300 były, ale na listopad, więc dupa. Chcemy na 3 tygodnie, a w listopadzie nie możemy tego zrobić 🙁 Czekamy na taką promocję w styczniu 🙂 Ale tak, polujemy na NZ zdecydowanie!
Toskania tak, rewelacja, wcale nie jest przereklamowana  😀
Jest bosko, obłędnie, no i swojsko-włosko, co uwielbiam.
Tylko z Florencji spierniczaliśmy po godzinie zwiedzania, bo takich tłumów to ja nigdzie nie widziałam. (może mało widziałam)

Toskanię kocham! A Florencja w lutym była wolna od tłumów, podobnie Piza. Polecam też jako ciekawostkę architektoniczną miasteczko Lucca. Urzekło mnie absolutnie, a tak dobrej ryby, jak tam, nie jadłam ani wcześniej, ani potem 🙂
Dzionka NZ to moje wieeeeeeelkie marzenie  😎

Mery bilety kupione, 8 - 12 maja. Niestety sugerowaliśmy się ceną.... a i tak tanio nie wyszło.
szepcik, moje też, a te promocje są naprawdę kuszące 🙂 Tyle, że na dwa tygodnie nie ma co jechać, skoro podróż zajmuje 3 dni :/
trochę się nie dziwię... na 30 kwietnia ceny idą generalnie bardzo w górę... jeśli chodzi o Amsterdam to mogę być dobrym źródłem informacji 😍 😎
My też już bilety kupione ale nie obeszło się bez zgrzytu
Kupując bilety w nocy kilka razy strona się wieszała i musiałem wszystko wpisywać jeszcze raz, za kolejnym razem zaskoczyło, zadowolony potwierdziłem i dopiero w mailu z potwierdzeniem zorientowałem się, że pomyliłem datę wylotu  😡
Rano tel na infolinę, pani stwierdziła, że postara się odkręcić, żebym czekał za mailem. Popołudniu dzwonię, pani zdziwiona, bo udało się odkręcić i wysłała mi potwierdzenie, wysyłała mi to potwierdzenię przez następnych kilka dni, z różnych adresów ale nie dotarło. Zalogowałem się w systemie lini i niby jest poprawiona data, ale tak naprawdę nie mam na to żadnego potwierdzenia. Nigdy wcześniej nie kupowałem biletów, tym bardziej przez internet i nie wiem jak bardzo mam się martwić
ogurek pełnopłatna linia czy jedna z tych tańszych?
TAP Berlin-Lizbona
ogurek jeśli chcesz to napisz mi może jakieś szczegóły na prv, spróbuję się dowiedzieć od mojego TAP-owego guru jak to wszystko wygląda 🙂
Mam do Was pytanie. Ile zajmuje załatwienie wizy do USA i jak trudno ją dostać? Zgodnie z tymi info: http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/wizy-turystyczne.html mi byłaby potrzebna wiza B1. I teraz kryteria są trochę głupawe, bo kosztów wyjazdu nie pokrywam ja, tylko uczelnia, a do tego mieszkam w Londynie - i tu pytanie, czy mogę taką wizę ogarnac w ambasadzie USA w Londynie, czy muszę jechac do Warszawy?
Ogólnie sprawa jest kiepska, bo jeden szef chce mnie puścić, a drugi marudzi, że i tak wizy nie dostanę... więc dobrze by było ogarnąć jakie są szanse.
karolina_ na logike probowalabym najpierw do ambasady US&A w UK 😉

ej, jest cos ciekawego w Bolonii do zobaczenia? Nie ciagnelo mnie nigdy do Wloch, ale moze pracowo tam bede wiec nie wiem czy sie jarac czy nie :P
A ja za tydzień wybywam do Arabii Saudyjskiej 🙂 Służbowo 🙂 Był ktoś?
grzesiek.1993, zazdraszczam! ja pojade dopiero jak za maz wyjde pewnie 🙁

nie wiem jak dobrze obczajasz kulture szefow ale tak czy inaczej spodziewaj sie szoku kulturowego. to zdecydowanie nie jest normalny kraj 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się