Zastanawiam się czy jazda autem nie zmęczy nas za bardzo, no bo 2 dni podróży, tylko 7 dni na miejscu, a potem znowu 2 dni powrót.. No i urlopu trzeba więcej wziąć 😉 Ja bym chyba jednak leciała, zwłaszcza jeśli można będzie wylecieć z Jasionki. A mój mąż jest za jazdą autem.
Z Jasionki to na pewno nie będzie. Jechaliśmy do Holandii autem i wcale nie było dwa dni, jakieś 16 godzin, z czego 8 przez Polskę. Tutaj wyskakujemy od razu na autostradę na Slowacji. Jest jakieś 300 km więcej do Toskanii.
Mery- Ostatnio w tv wymieniali listę biur następnych w kolejce do bankructwa. Najbardziej mnie boli Moj ukochany Almatur z którego od wielu lat jeżdżę na wczasy narciarskie :/ co ja teraz zima zrobię ?!
powiem Wam, ze jezdze od malego w rozne czesci Europy i nigdy ale to NIGDY w życiu nie bylam z zadnym biurem podrozy 🙂 wiec padajace Orbise mnie nie ruszaja 😉
Itaka ma ogromne ubezpieczenie, kilkadziesiąt milionów złotych, w porównaniu do Selectours, które miało 400 tys., czy Orbis - 6mln. zł to duża różnica. My lecimy w piątek z Itaką.
A ja złożyłam wniosek o wizę, razem z mamą musimy się jeszcze umówić na pogawędkę w ambasadzie 🙄 Ech, fajnie by było dostać tą wizę i bez problemu lecieć do NYC w styczniu. No ale, się zobaczy...
pytanie do osob, ktore zwiedzaly Barcelone- co warto obejrzec, co typowego, co nietypowego no i gdzie jakies konie dorwe😀 niekoniecznie do jazdy , ale do focenia😀 :kwiatek:
Karla Ciebie to chyba bić koniecznie trzeba! Jak dostałaś me PW to odpisz co i jak! 🤦 Monny no kolejna gwiazda - dwa zdania to zdecydowanie za mało! przede wszystkim - GDZIE SĄ ZDJĘCIA?!
dostałam wizę!!!!! 🏇 (chociaż jeszcze nie wiem na ile 😡 :hihi🙂
No i robię plan co zobaczyć i gdzie iść 🙂 Miejsce: NYC Termin: styczeń/luty - 1 tydzień Preferencje: konie, sklepy jeździeckie i fotograficzne 😎
Oczywiście obowiązkowo Central Park, Statua Wolności, Ground Zero, Times Square. Coś możecie polecić? Od razu mówię, że wolę atrakcje typu zoo, oceanarium, itp. niż muzea 😉
NY?! ale zazdrocha 😍 na ile jedziesz? do rodziny czy wycieczka? 😜
dopiero teraz zauważyłam 😡 na tydzień, na wycieczkę i shopping 😎 😀iabeł:
Lotnaa bilety samolotowe mamy za uzbierane przez tatę mile - płacimy jedynie za opłaty lotniskowe 3x200zł. Hotelu nadal szukamy, w grę wchodzi Marriott w New Jersey, ale wolimy chyba coś tańszego kosztem usytuowania na Manhattanie, co by metrem się nie bujać.