D&A geografia się kłania 😉 Jest zima, a więc nie znajdziesz kraju do 2h lotu, w którym będzie istny palnik 🙄 Egipt - patrzyłam dziś prognozy, do +24 stopni. Jak chcesz jeszcze cieplej, to np. Kuba się kłania. Coś, gdzie będzie się lecieć min. 6h. BTW: Dworcika pamięć mnie myli, czy na Gran Canarię 6h w samolocie?
Strucelka, akurat z geografią nie mam problemów(zawsze miałam 5 i studiuję turystykę;p),ale pierwszy raz planuję jechać zimą na wyjazd inny niż narciarski.No opinie jednak są bardzo rozbieżne.Temperatury i prognozy pogody już sprawdziłam,żeby nie było😉Pewnie dużo zależy od tego,co kto uważa za "ciepło" 😉 Ogólnie z tego,co zauważyłam no to oczywiste jest,że jak chce się porządnie wygrzać to muszę odpowiednio więcej wydać i dłużej lecieć; no a jak wybór między Gran Canarią i Egiptem to Egipt tańszy i cieplejszy.
już od roku mam obiecane i wkońcu tam polecę 👿 prędzej czy później - a mam nadzieję, że prędzej (może jak terminy dopiszą, to koło października? Się okaże 🙂😉. Ale też baaaardzo mi się marzy 😜 Równie bardzo jak Kenia 😍
D&A Zdziwiło mnie Twoje pytanie, bo tu nie - bo za zimno, tu nie - bo za daleko. O tej porze niestety nie ma zbyt dużego wyboru, jeśli chce się lecieć gdzieś blisko. Mnie też przerażają długie loty. 6h w samolocie wytrzymałam ledwo co, więc nie wiem, jakbym miała wytrzymać więcej 😉
Po powrocie zdam relację. Z zeszłego roku jestem bardzo zadowolona, mam nadzieję, że w tym roku również tak będzie! 😅
Spoko,rozumiem.Sama wiem,że zabrzmiało to tak,że sama nie wiem czego chcę.Problem w tym,że to co bym chciała teraz z różnych rzeczy jest niedostępne(termin itd.).Nad dalszym lotem muszę pomyśleć(tu temperatury oczywiste),chciałam się dopytać tych co byli bliżej jak to faktycznie zimą wygląda.Już nie marudzę,bo faktycznie na niezdecydowaną babę wyjdę 😁
Dworcika nie dosc, ze od rana jestem sfochowana na Ciebie, to jeszcze masz CZELNOŚĆ pokazywać TAKIE zdjęcia w momencie, kiedy siedzę w kilku warstwach, zmarznięta i marząca tylko o wiośnie...???
była któraś z was we francuskim Disneylandzie ? Zależy mi na opinii czy jest to zabawa dla dzieci, czy może są jakieś kolejki gdzie i dorośli będą się mogli zabawić?
Jak już wybierać się na dobre latanie po kolejkach to do Heide Park (DE). Wjazd ok 100zł na cały dzień i lata się na czym chce i ile chce. Przez cały dzień nie jest się w stanie obejść wszystkiego i na każdą "zabawkę" wsiąść 😉
O tak, w Heide Parku byłam. Dla mnie masakra, nie nadaję się na takie rzeczy. Adrenalina podnosiła mi się od samego patrzenia. Dla osób o chęci poczucia mocnych wrażeń rewelacja.
A ja właśnie Święta spędziłam na GC i byłam bardzo zadowolona z obrotu spraw. Fakt faktem, że plan był taki, że spędzam Święta w UK z Siostrą (na GC leciałyśmy razem-to był mój prezent od Niej), więc skład się nie zmienił 😉 Podobało mi się - zupełnie inaczej, chociaż z polskimi akcenatmi, coś odmiennego, czego nie trzeba powtarzać, ale cieszę się, że miałam okazję spróbować 🙂
Doradźcie proszę. Mam do wyboru dwie teoretycznie takie same wycieczki, jedna Ecco Holiday, druga Neckermann. Warunki te same, hotel ten sam, cena 400zł różnicy. Jedyna różnica, której się doszukałam dotyczy ubezpieczenia kosztów rezygnacji. W Ecco ono funkcjonuje w lekko szczątkowej formie...
Nigdy nie korzystałam z żadnych biur podróży. Nie mam pojęcia, którą wybrać...
Podbijam. Postanowiłam w tym roku, w lipcu, wybrać się do Irlandii. Koszty mnie niestety ograniczają, więc muszę na własną rękę, z biur podróży to tak średnio 1800 za 4 dni, a ja bym chciała tak tydzień. No ale do sedna- jakie wybrać linie lotnicze? Jakie hotele godne polecenia, najprawdopodobniej w Dublinie? Co warto zobaczyć, jak zorganizować sobie czas żeby się nie nudzić? I jak tam z pogodą w lipcu? 😁
Jeśli o hotele chodzi, to zależy chyba jaki standard Cię interesuje. Lot można upolować za niewielkie pieniądze, jeśli kupisz bilet odpowiednio wcześnie.
Lov my zawsze latamy Ryanair. Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy standard, ale zawsze akurat tam jest najtańsza oferta. Tylko, ze my latamy na zachod, a do Dublina bedziesz na pewno miała większy wybór. Co do zorganizowania czasu to jeżeli jestes zdecydowana na Dublin to nie pomogę. Jeśli wolałabyś zamiast tego dość specyficznego miasta popodziwiać widoczki, to np. wybrzeże Connemara jest przecudowne (i tu już mogłabym cos ewentualnie doradzić 😉 )
[quote author=Lov link=topic=163.msg499222#msg499222 date=1267034493] I jak tam z pogodą w lipcu? 😁
Ja też byłam ostatnio przez 2 tygodnie na Kanarach, dokładniej na Fuerteventurze. Wróciłam bardzo zadowolona z wyjazdu, było super. Przede wszystkim pojechałam surfować, bo poza pływaniem nie ma tam zbyt wielu rzeczy do roboty. Pogoda była cudowna, bardzo fajny klimat (nie to co w Egipcie - upalnie i gorąco, nie ma czym oddychać) - świeże powietrze, lekki wiatr do tego słońce - idealnie. Niestety woda w Atlantyku troszkę zimna, ale dało się przeżyć w piance. Jeżeli chodzi o życie nocne to do końca stycznia było ok, ale później zrobiło się trochę martwo. Fale na deskę zazwyczaj były niezłe, ale też zależy w jakim miejscu. Ogólnie wspominam super i chętnie tam wrócę za rok🙂 Kilka fotek: Plaża w Costa Calmie: [img]http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs128.snc3/17569_1193567523790_1366482888[/img] Jandia: Słynna laguna - Sotavento: La Pared I jeszcze jedno z Jandii:
my_karen, znaczy w sumie to nie mam jakiś konkretnych upodobań, w Dublinie mam koleżankę więc przy okazji bym ją odwiedziła 😉
Lotnaa, naprawdę, cały rok? 😁 a co z tymi przepięknymi widoczkami ze zdjęć i filmów? 😁 Standart... No, byleby nie było karaluchów, stołować się mogę na mieście, czyli taki tani i znośny 😁