Dziewczyny, a ja potrzebuję pomocy. Chciałabym znaleźć tanie bilety lotnicze do Paryża, jakoś w listopadzie lub grudniu. Nigdy Sama nie organizowałam sobie takiej wycieczki, więc nie wiem, gdzie zacząć. A słyszałam, że można nawet za 50 zł dorwać 😉
Tydzień na Lanzarote to styknie. Ja już nie pamiętam co tam dokładnie było, ale chyba jakiś czas temu ktoś tu wypisywał ? Ogólnie cała wyspa jest do zjechania w tydzień. Polecam zahaczyć o plażę Papagayo, szczegółów nie pamiętam, bo było to dobre pare lat temu 🙂 Jak lubisz targ,to organizują taki wielki w Teguise (dla mnie to była katorga, ale moja madre to lubi z moją sis ...), Jameos del aqua, standardowo Timanfayę, więcej nie pamiętam [: Na Fuercie nie byłam, ale ponoć żadnych rewelacji. Tylko plażę tam obskoczyliśmy, bo byliśmy na Teneryfie
kujka raczej mi właśnie o ten klimat chodziło, ubzdurałam sobie, że tam jest jak nad Morzem Śródziemnym: palmy, słońce, gorąc po sezonie, a tu większość dni wichura i deszcz i drzewa liściaste. 🤣 Na plaży byliśmy trzy razy, dosłownie. Ale żeby nie było, sam wyjazd był super, ludzie fajni. Ale ustaliliśmy, że za rok jedziemy w sezonie, na pewno nie do Bułgarii. 😀 Lov tak jest 🙂
[quote author=mery link=topic=163.msg2193361#msg2193361 date=1412201322] No to co zwiedzić na Kanarach? Tydzien jestem na Lanzarote i tydzien na Fuercie. Spodziewam sie nudnych wakacji, ale o taki relaks mi chodzi!!
obydwie wyspy identyczne. może lepiej wymienić którąś na Gran Canarie? [/quote]
e tam, takie same! 😉 ja sie na obydwu bawilam cudnie! i wcale nie żałuję takiego wyboru wysp 🙂 spędziłam jedne z najlepszych i chyba najdroższych wakacji w życiu, ale nie żaluję ani pół wydanego euro 🙂 😍 💘
Jest jakaś szansa znaleźć w Pradze na ferie dwuosobowy pokój na studencką (hm, studencko-maturalną w sumie 😁 ale do końca marca i tak mam zniżki) kieszeń? Wpisałam w szukajkę, ale wyskoczyły głównie hostele gdzie dwuosobówki były trochę drogie więc wolę się dopytać, może ktoś coś nowego znalazł co się tu jeszcze nie pojawiało? :kwiatek:
Thymos ja byłam pod koniec grudnia zeszłego roku. Stacjonowaliśmy w Syrakuzach i zwiedzaliśmy przede wszystkim małe, zapadłe włoskie wioski, które swoją świetność przeżyły dawno temu, jeśli w ogóle jej dożyły. Nie wiem, czy takich klimatów szukasz (pewnie tak, skoro wybrałaś Sycylię 😉) i skąd startujesz?
Wątek o biurach podróży ma szalone kilka stron więc wolę zapytać tu 😉 Czy to prawda, że zaliczkę należy robić przelewem z banku? Chodzi mi o ewentualny upadek biura podróży i wtedy bank oddaje pieniądze? Nigdy nie załatwiałam urlopu przez biuro podróży więc nie wiem co o tym myśleć 😎
Szlag by to... Miałam w planach wyżycie się zdjęciowe, a się okazało, że zenit jest 500km ode mnie 👿 Byłam pewna, że go mam w Poznaniu! No i to tyle z moich planów 😕 Będą 'szałowe' zdjęcia z telefonu, ech.
A z pozytywów to w czwartek wieczorową porą jadę do Berlina blablacarem! Moje pierwsze doświadczenie w Polsce, zobaczymy jak będzie, obym dojechała 😁
Ja bardzo często jeżdżę na trasie Wrocław- Berlin Shoenefeld blablacarem bo parkowanie auta na lotnisku drozsze niż sam bilet lotniczy i nigdy przenigdy nie miałam problemów. Raz tylko gość zadzwonił, że niestety musi zmienić datę przejazdu w momencie kiedy ja już odprawiałam się na lotnisku w drodze powrotnej. Przynajmniej zadzwonił a nie zrobił "niespodziankę" 🙂
Hexa, będę całą niedzielę, wcześniej tylko przejazdem 😉 I dzięki za opinię co do blablacar! :kwiatek: Jak jeździłam po Hiszpanii też nigdy nie miałam żadnego problemu, co mnie dobrze nastraja 😁