Forum towarzyskie »

Chcę zrobić stronę ze zdjęciami karm/pasz.

Co Wy na to?
Psiarze są za i wspomogą mnie zdjęciami granulek suchych karm.
Myślę, że kociarze również.
Chcę, żeby na stronie były też zdjęcia końskich pasz (ile razy prosiliście kogoś o zdjęcie którejś paszy? 🙂😉

Strona będzie mniej więcej taka:
mam taki plan, żeby po lewej było menu:
Pies
Kot
Koń
Fretka

i po kliknięciu na któreś zwierzę wyjeżdżało podmenu z firmami
min.
Pies
-Animonda
-Bosch
-Nutra
etc...

Kot
-Animonda
-Bosch
-Nutra
etc..

Koń
-Pavo
-Sukces
-Marstall

etc...
No i fretki - odpowiednio tak samo.

Mogę na fotki od Was liczyć?
No i oczywiście wszelkie wskazówki, co byście chcieli, a co nie co do wyglądu, obsługi.
Padł już kiedyś taki pomysł w paszowym wątku od Quanty, nawet obfotografowałam trzy pasze Pavo. Poszukam tych fotek.
Jutro się zabiorę za to i pokażę wstępny szkielet  :kwiatek:
wistra

fajny pomysł, a to mają być same zdjecia czy informacje na temat wartości odzywczej paszy też ? Bo to byłoby fajne, wystarczyłaby sucha tabelka, bo opisy niektóre są długie nudne i takie "nadmuchane" czasem

popieram  😅
Również służę fotami 😉
Ale wszystkich firm mogą być pasze? Nie tylko tych najbardziej znanych?
Oczywiście, wszystkie - nawet te nieznane  :kwiatek:

Co do wartości odżywczych - również mogę wrzucić przy zdjęciach, ale tu się zdaje wyłącznie na Waszą pomoc, bo się na tym nie znam  😡
No chyba, że mówimy o informacjach od producentów, ale to czasem mija się z prawdą  🤔
mi się bardzo podoba ten pomysł 🙂 niektóre pasze i karmy na animali mają takie zdjęcia, imo pomaga to w wyborze karmy/paszy, bo wiemy czego mniej więcej można się spodziewać
Końskie pasze to chyba tak po prostu - garść z worka na jakimś jednolitym tle. Ew. jak granulat, to przy monecie np 2zł, żeby było widać wielkość.
hm?

No chyba, że mówimy o informacjach od producentów, ale to czasem mija się z prawdą  🤔

Ale na to trzeba się zdać, chyba ze zrobimy zrzutkę na analizy  😁
pomysł bardzo mi się podoba  😀 mogę obfocić kilka hovelerów - napewno EF, Relax, Activ, powinien też znaleźć się ziołowy w stajni. A mesz, lucerna, sieczka też wchodzą w grę?
Oczywiście, że tak  😅

Super, bardzo się cieszę, że jesteście za  😅
proponuje rzeczywiscie zrobic przy jakiejs skali porownawczej - nawet linijka sie nada (chyba nawet lepiej, niz np moneta).
fakt, ze problem z akceptacja zdjec wiekszy, ale uzytecznosc nieporownywalna. plus kryteria zdjec - np jakas okreslona ilosc na bialej kartce (kartke chyba kazdy ma..) i pojedyncze ziarenka.

do tego sklad z opakowania, analiza. ewentualnie opinie 'uzytkownikow'

byloby nice, choc zdaje sobie sprawe, ze trudne dosc w realizacji 😉
w stajni to ja kartki nie mam, prędzej dwuzłotówkę.
No ale chodzi o to, żeby nie leżało np na słomie, tylko w miare na jednolitym tle.
Już biała kartka tak potrzebna nie jest  😉
a co za problem w woreczku garsc paszy do domu zabrac? biale tlo jest o tyle dobre ze jak sie balans bieli ustawi dobrze to jeszcze ceche w postaci koloru dobrze mozna oddac 😉
a byloby miejsce np na komentarze o danych paszach/karmach?

Ja jeszcze bym byla za karmami dla gryzoni 😀 - myszy np, ale to juz w dalszej kolejnosci ;-)
Zajęczaki i gryzonie będą później (chyba, bo musiałabym znaleźć podobne forum jak dogomania, miau i fretkorum).

A co do komentarzy, no cóż  😡
Na razie nie na pewno nie będzie, bo po prostu nie umiem ich zrobić.
Ale być może w któryś weekend udałoby mi się kuzyna poprosić.
Co do myszy:
myszy.info i http://pzhmmr.mojeforum.net/index.php (strona zwiazku hodowcow)

to tak od razu podaje, jakbym pozniej zapomniala =D

Byłabym wdzięczna za taką stronę! Wreszcie mogłabym przejrzeć wszystkie rodzaje pasz, wybrać najlepszą, najbardziej dopasowaną do potrzeb mojego konia, a nie tracić kilka godzin na przeglądanie ofert sklepów, w których jedna rzecz jest, innej już nie ma...  🤔 Ostatnio wściekłam się, jak ze sklepu x kupiłam paszę 1, a w innym sklepie miesiąc później przypadkiem znalazłam paszę 2, która byłaby znacznie lepsza dla mojego konia, a nie miałam o niej po prostu pojęcia (bo nie mam czasu szperać w necie w kilkunastu różnych sklepach). Gdyby była taka strona, to bym sobie przejrzała ofertę, poszukała jednej wybranej i paszy i byłby spokój.
mogę podesłać fotki kilku psich karm
Też mam chyba z 7 różnych pasz końskich obfotografowanych. Jakby co, służę zdjęciami.
Ludkowie, robię, robię.
Ale mam teraz glówne pytanie:

Strona ma być zamknięta, czy otwarta?
Tzn ma lecieć w dół w nieskończoność, czy "w klatce"?
ja jestem za zamkniętą
Zrobię taką i taką i walniemy ankietkę.

Teraz jestem ujajona, bo chcę u góry dać piękne logo z przechodzącymi zdjęciami jedzących zwierzaków  💘
ale nikt nie wysłał mi jeszcze, a boję się z googli brać, bo ludzie mogą się wkurzyć  😉
Okej, strona redi.

Brakuje mi tylko pomysłu na logo u góry.
zgadzam się z tym, co pisze magda

jak strona ma lecieć w dół? wolę żeby nie leciała, ale nie lubię też okienek z suwakiem, w którym nie mieści się zdjęcie. szmatoholocy są przyzwoici pod ty względem
Szmatocholicy mają suwak i trzeba przesunąć, żeby zobaczyć zdjęcie 🙂

Na razie szlag mi trafił menu rozsuwane i ciągle walczę  👿
ale mi chodzi o okienko w stronie.
nie wiem, jak się to fachowo nazywa, ale chodzi o to, że strona jest ścianą- tlem, a w niej jest okienko, w którym mieści się zawartość.
frame?
jako, że mi to nie wyszło (nie umiem htmla na tyle), udało mi się.... sprawić, że redakcja serwisu animalia.pl jest nam przychylna.
Jestem w trakcie rozmów z animalią, są chętni do zrobienia takiej strony.
Obiecałam im, że jak powstanie u nich taki dział, będziemy wysyłać zdjęcia z podpisem firmy, rodzaju itp.

A to list od pana Kuby:
Dziękujemy za list. Jesteśmy jak najbardziej zainteresowani - to bardzo cenna inicjatywa 🙂

Czy zastanawialiście się jak to mogłoby wyglądać?
Mi na razie przychodzi do głowy pomysł wyglądem zbliżony do np. galerii u nas na stronie, gdzie można by wgrywać zdjęcia, przypisując je do nazw karm i producentów, a następnie wyszukiwać po nazwach interesującą karmę. Stworzenie takiego modułu to kwestia kilku dni-tygodnia.

Jeśli macie Państwo jakieś swoje pomysły, to oczywiście jesteśmy otwarci na pomysły 🙂

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się