Grzegorzu, zberezństwa mi nie w głowie 🤬 Chyba, że...wtedy to wędzidełko, hmm.. ale dwie wodze, nie..to znacznie chyba komplikuje sprawę...koniom. Wszelakim 🤣
Biało-czarne, sygnowane nazwiskiem Isabell Werth, pod siodło pad anky i czarna wodza do łap! 😉
Poza tym....jeśli wierzyć profilowi.... autorka tematu ma 14 lat. 85% czternastolatek nie powinno mieć samodzielnie własnych zwierząt typu Koń.... bo ten wiek obfituje w głupie pomysły i brak wyobraźni.
Blagam, nie piszcie tak 🙄 toz wezmie to na powaznie!
dziewczynko - munsztuk na sciane. Jak bardzo chcesz go uzyc do celow innych niz ozdobne, to naloz sobie na leb, wedzidlo w pysk wlasny, i na bal przebierancow przebierzesz sie za konia.
Ja widziałam ostatnio photoblog, dziewczynka na zawodach chyba towarzyskich w ujeżdżeniu, w klasie L, jadąca w owijkach i w munsztuku... widok koszmarny...
Dziewczyny, a może to jest prowokacja? Czytają i wiedzą, że mamy taki ubaw i specjalnie zakładają takie wątki... My się rozkręcamy i już kilka podobnych wątków ma się dobrze i rośnie... Poniekąd cel konilansiar osiągnięty...
Zupelnie sie zgadzam. Nic mnie bardziej nie denerwuje niz 'profi' panna jezdzaca w czapce z daszkiem i na koniu z munsztukiem w pysku. Zupelnie jak czerwona plachta na byka, mam ochote sciagnac delikwentke z konia, wlac w tylek i nalozyc kask na leb....,
glodna jestem dzisiaj ... szczypiorku wiosennego.... ale faktem jest ze sie co chwila watek prowokacyjny trafia... i byloby ok, gdyby nie to, ze zalozycielki przestaja sie udzielac... wczorajsza od zmian koloru konia, nawet nicka zmienila. 😉
grzegorz2, uwielbiam czytac twoje posty, od zawsze 😡 :kwiatek: ale mi sie wyznanie strzelilo... to starosc....
lostak oczywiście, że o Tobie! 😁 i popatrz na głowę tego biednego konia! za pionem! tożto rollkurem zalatuje! przyznaj się, że codziennie po 3 godziny jeździsz i konia męczysz z głową przy klacie na tym munsztuku, wtedy nie ma szans bryknąć to i nie strach bez kasku jeździć! 😜
85% czternastolatek nie powinno mieć samodzielnie własnych zwierząt typu Koń.... Śmiem twierdzić iż 70% z nich nie powinno się do zwierząt typu koń nawet zbliżać... :]
Lostak, na Twoim miejscu zamknęłabym się w sobie ;p
Nie strzelaj, nie strzelaj. Raczej nie jestes 14o latka, przy calym szacunku dla twojego mlodzienczego wigoru hehe 😀. O moich pogladach na temat jazdy bez kasku juz sie wczesniej wypowiadalam, ale Lostak jest pelnoletnia i robi co chce..To samo z rtk. No i raczej nie jest 'profi' w wydzwieku ironicznym. Takze bez sarkastycznych tekstow o rolkurach, Zygzak, kontekst mojej wypowiedzi byl raczej oczywisty, dotyczyl panien mocno nieletnich, to chyba jasne? 👀
o kurcze to ja może skorzystam z wątku i się zapytam jak się sprawdza wielokroNżek i hackamore, czy mój koń będzie lepiej ujeżdżony? 😜 może oba na raz? 👀