ale powiem ci ze ten "mój" przypadek był wybitnie dobry w wersji wstecznej, ja w życiu nie widzialam zeby koń sam na własne życzenie jechał 40m na wstecznym, a pewnie gdyby nie drzwi do stajni to dalej by też szła tyłem 😀 xxagaxx, wiesz jak wygląda bagażnik skody octavi, jak siądzie na niego dupą koń (ponad 700kg), który cofał się uporczywie od bramy, przez całą drogę do stajni, po drodze "zahaczając dupą" o parking i nie można go było do przodu ani o krok popchnąć ani zmienić trajektorii cofania?
Tak wygląda, że potem musisz z bagażnika korzystać przez tylne fotele🙂
Czy znacie kogoś w pomorskim kto przyjmuje aktualnie konie w trening i z czystym sercem możecie polecic? Potrzebuję pomocy z moją turbo inteligentną kobyłą która wykorzystuje wszystkie moje niedociągnięcia szczególnie na parkurze... Będę wdzięczna za każdą polecajkę 🌷
Lunitari, z całym sercem mogę polecić Zuzie Golicką (ona stacjonuje w Kujawsko Pomorskim, okolice Torunia) ale robi super robotę. Miałam moją kobyłę u niej 2 miesiące, znajoma ma teraz od marca swojego wałacha, jeździ czasem do niego wsiąść, koń zrobił mega postępy 🙂 a przy tym koń zadbany, kontrole weta jak trzeba itp.
xxagaxx, o dziękuję, skontaktuję się z nią. A powiedz, dałaś swoją kobyłę w trening po prostu, czy na odpracowanie czegoś? U nas zaczęły sie pojawiać notoryczne wyłamania (oczywiście kontrola weta i fizjo, wszystko ze zdrowiem w porządku) z powodu mojego braku doświadczenia, i jak zauważyła że raz jej się udało to już kaplica. Myślisz że takim gagatkiem też się zajmie? I byłabym wdzięczna jakbyś mi napisała na priv jak to finansowo u niej wygląda :*
Lunitari, miałam trochę problem, ze kobyła ruszała mi do przeszkód i słabiej się skracała, ale dałam głównie z powodu własnego ślubu i braku czasu na konie. Zostałaby dłużej, ale że druga klacz moja miała kontuzje to chciałam na czymś jeździć 🙂
Przywiozłam konia wsiadłam i chodziła tak super, ze mogłam od razu jechac na zawody 🙂
Uważam ze nadaje się do odpracowania. Ma dobre oko i mega wyczucie, sama startuje obecnie na poziomie 140/150 na nie łatwym koniu.
Finansowo byś musiała się z nią bezpośrednio skontaktować, bo z tego co wiem, konie trzyma w pensjonacie (jej stajnia jest pełna) i koszt pensjonatu to ok. 1500 zł .
Mogę ci wysłać do niej numer to dopytasz.