Dada o ile dobrze patrze to woj mazowieckie, tak? Stajnia Woźniczka jest pierwsza na liście jeśli nie znajdę nic bliżej 🙂 choć nie ukrywam, że wolałbym coś odrobine bliżej.
Poszukuje trenera dla młodego konia Zajeżdżanie,okolice Poznania ,wlkp. Czy kogoś możecie polecić, Marcelina Bułka a może Weronika Kicińska Clintara? chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami😀
Benitoo mój kucu jest u Weroniki Kicińskiej, we wtorek mija miesiąc i efekty są niesamowite. Co prawda nie jest zajeżdżany ale ogólnie uczy się bycia grzecznym, delikatnym i miłym konikiem, do tego będzie przyuczony do zaprzęgu. Mam częste relacje, dostaje filmiki. Niestety my z Krakowa, więc nie mam jak tam bywać. Cała stajnia, wybiegi to takie prawdziwe marzenie 🙂
Szukam kogoś, kto przetrenuje mi konia by wsiadał do koniowozu. Mamy z tym problem wejdzie pare razy a potem jak się uprze to koniec nie dajemy rady go zapakować. Najlepiej kujawsko-pomorskie, ale jak ktoś zna się na rzeczy dowiozę wszędzie.
Polecacie kogoś na gornym Śląsku do pracy z nadpobudliwym koniem ? Mam młodego surowego ogiera( urodził się u mnie ) i choć wychowałam już kilka ogierów i klaczy ale on mnie przerasta . Nie jest niebezpieczny ale jak wspominałam nadpobudliwy i elektryczny . Bardzo mądry , wszystko łapie w mig . Potrzebuje kogoś kto go ogarnie na spokojnie a nie wpierdzielem
Kto jest absolutnym specem od przygotowania koni do czempionatów w skokach luzem? Cała Polska, ewentualnie Niemcy (raczej blisko granicy) wchodzą w grę.
Komu konia do zajezdzenia? Nie za miliony monet najlepiej. Im bliżej Niemiec tym lepiej ale w sumie może pojechać gdziekolwiek. Dzicz kudłata totalnie surowa. Zależy mi żeby go ktoś ogarnął, zajezdzil i naskakal w korytarzu.
Komu konia w trening w okolicy Bydgoszczy lub pomiędzy Bydgoszczą a Toruniem ? Ostatecznie Toruń ? Klacz zimnokrwista 150cm, teoretycznie zajeżdżona ale parę miesięcy nie chodziła pod siodłem i traktuje ją raczej jako do ponownego zajeżdżenia. Mogę ją komuś wstawić w trening, albo chętnie podejmę współpracę z kimś, kto by dojechał.
Klacz aktualnie chodzi na lonży, więc nie jest dzikiem, tylko po prostu po kilku miesiącach wraca pod siodło.
Malena pomyśl o Siostrach Kubiak 🙂 inne województwo, ale dziewczyny specjalizują się w "od zero to hero" 🙂 koleżance z dzikiej dziczy zrobiły klacz na której teraz jeżdżą kilkuletni chłopcy 🙂
Jesteście w stanie polecić odpowiednią doświadczoną osobe, do której mogłabym oddać konia w trening na czas miesiąca-dwóch na naskakanie? Duży ramowy koń 3,5 roku dobrze zajeżdżony, porusza się w trzech chodach, galopuje na drążkach, ale na samo naskakanie nie czuję się na siłach - tym bardziej że koń dość szybko się parzy a nie chce spierdzielić dobrej roboty. Zależałoby mi na kimś kto nie ma miliona koni w treningu i porządnie zrobi robotę.
Hej, szukam sprawdzonej osoby w stylu behawiorysty, która przyjechałaby do mojego konia przepracować problem z łapaniem i zakładaniem kantara oraz nauczyłaby mnie jak z tym koniem pracować. Koń bardzo nieufny, po przejściach nie jestem w stanie sama sobie poradzić.
Województwo mazowieckie, wieś w okolicach Łochowa, ok 70 km. od Warszawy.