Rany! dobrze, że w szale wędzidłowym nie kupiłam winderena. Jakie ono jest grrrrube! 😲 Perlica berisy są różnych twardości. Ja kupuję głównie te mięciusie, ale mam jedno twarde i ono jest moooocno twarde
Perlica, najwyżej przewiezie mnie przez całą okolicę albo zostawi na płocie. haha On tylko na Nathe w zasadzie i ze względów kosztowych na plastikowym cyganie owiniętym bandażem do wędzideł (cygan Nathe ponad tysiaka kosztuje).
Dobre pytanie, zawijałąm zawsze Poponncini, więc w sumie nie wiem. Da się, bo niby czemu nie? Ktoś pisał o rozmiarach Winderena ,że nie są typowe? Nie wiem co klikać 12,5 czy 13,5? Edit : znalazłam już 😉
Dać się da pewnie, ale czy to ma sens? W sensie, czy nie zabije ruchomości, nie zmieni odbioru kiełzna przez konia. Kusi mnie spróbować jak to wyjdzie, choć śmigam na takim nie zawiniętym drugi rok jakoś 😉
keirashara ja zawijałam podwójnie łamane dla jednego konia, ale powodem było to, że wędzidło było na testy, a on uparcie gryzie każde, więc już lepiej było, żeby sobie pogryzł lateks.😀
Nie mieszkam w Polsce więc szybciej wyjdzie mi kupno w sklepie, ale dzięki. Muszę sprawdzić dokładnie gdzie jest poobgryzane. On gryzie każde wędzidło 🙄 Jutro zobaczę co z tego wyjdzie.
To może sie wybiorę w niedziele, bo ten ich munsztuk jest ciekawy, szkoda że jeszcze wedzidelka do niego nie maja (musi byc lamane a maja tylko sztangi)
Ja moje FLEXI 13,5 muszę puścić w świat 🏇 Kobyła powiedziała tak zdecydowane NIE że jak je widzi z daleka to zaciska paszczę 😵 A miało być tak miło 🙄 🤣
Iskra de Baleron, trza było pisać wcześniej, bym kupiła od Ciebie 😜
Ja mam zawsze refleks szachisty 😜 A tak serio to koleżanka testowała jeszcze, jej kobyła również nie piała z zachwytu, żuła jak wściekła 🤣 Nie była w stanie skupić się na niczym bo ciągle memlała wędzidło 😉
Iskra de Baleron, Ja testowałam od znajomej zanim kupiłam, więc wiem, że mi się sprawdza i mogę je pochwalić. W samym dotyku jest ono inne niż pzostałe wędzidła z tworzywa, takie miłe i śliskie. Jestem mega najarana, że w razie czego mogę dokupić boczki do pelhamu. Generalnie proste pałki są polecane dla jeźdźców ze stabilną ręką,więc może tu jest przyczyna ?