Ha Caroline to wpadnę do Ciebie (nota bene też będę służbowo- mimo spóźnienia udało mi się zdobyć akredytację uffff ) Forpoczta ekipy z eFCe Dąbrowicy będzie raczej w sobotę 😉
Ja w tym roku też się melduję:-) W piątek i sobotę po 20-tej w gali wieczornej - pokaz amazonek w damskich siodłach - trzymajcie proszę za mnie kciuki, bo nie wiem jak nasze konisie zareagują na Torwar W sobotę o 13:45 wyścigi amazonek w damskich siodłach - skoki przez przeszkody.
W niedzielę - pomagam sędziemu Niecko w ... sędziowaniu. Pomoc charytatywna. Pracuję z nim na codzień, więc tu z przyjemnością mogę pomóc.
A... i pomagam, panu Sałackiemu i pożyczam konie dla aktorów. Więc do zobaczenia:-)))
znowu jakies konkursy dla gwiazd beda? Kseniu nie szkoda Ci koni oddawac w lapki aktorow? ogolnie pytam, bo wiem, ze sa tacy co jezdza, sa tacy, ktorym klaniam sie w pas ( Siudym!), ale sa tez tacy, ktorych przemilcze... ile bedziecie kicac?strasznie mi sie podobalo jak kiedys Gosia Skowron w Racocie 120 jechala,albo i nawet wyzej
15.45 Konkurs nr 2 o nagrodę Polskiego Komitetu Olimpijskiego
Duża runda, pierwsza kwalifikacja do Grand Prix, wysokość przeszkód – do 145 cm
18.45 Konkurs – Dzieci na kucach
19.00 Pokazy - najpiękniejsze konie czystej krwi arabskiej, damy w siodle, ujeżdżenie, popisy woltyżerskie i wiele innych atrakcji
20.45 Konkurs powożenia
Sobota, 13 marca
09.00 Konkurs nr 3A Kadra Dzieci
Wysokość przeszkód - do 125 cm
09.30 Konkurs nr 3 o nagrodę Ministra Sportu i Turystyki
Mała Runda, wysokość przeszkód – do 135 cm
12.30 Pokazy jeździeckie - m.in. Konkurs Kaskaderów i Artystów Konnych pod patronatem Radia ZET, Dzieci na kucach
14.00 Gwiazdy jeżdżą konno! Zobaczymy, jak ulubieńcy publiczności radzą sobie z ujeżdżeniem, skokami i powożeniem
15.45 Konkurs nr 4 o nagrodę Prezydenta Miasta Stołecznego Warszawy
Konkurs eliminacyjny do Finału Ligi Europy Centralnej Pucharu Świata Duża Runda, konkurs z rozgrywką, druga kwalifikacja do Grand Prix, wysokość przeszkód – do 150 cm
18.30 Konkurs nr 5 o nagrodę Prezesa Agencji Nieruchomości Rolnych
Konkurs Wzajemnych Eliminacji, Uczestnicy – 16 najlepszych par z konkursu nr 1, wysokość przeszkód – do 130 cm
19.30 Gala Jeździecka – "Teraz polskie konie" Między innymi: najlepsi kaskaderzy - zwycięzcy popołudniowego konkursu, araby - perły polskiej hodowli, tańczące "grubasy" - kadryl koni zimnokrwistych oraz wiele innych atrakcji.
Na zakończenie Gali - ekscytujący Konkurs Powożenia
Niedziela, 14 marca
08.00 Konkurs nr 6A Kadra Dzieci
Wysokość przeszkód - do 125 cm
08.30 Konkurs nr 6 o nagrodę Marszałka Województwa Mazowieckiego
Finał Małej Rundy, konkurs z rozgrywką, wysokość przeszkód – do 135 cm
12.30 Pokazy - m.in. dzieci na kucach oraz co potrafią psy
14.15 Konkurs nr 7 o nagrodę Marszałka Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej, memoriał Generała Michała Gutowskiego
Finał Dużej Rundy – Grand Prix, Uczestnicy – 30 najlepszych par z konkursów nr 2 i 4, wysokość przeszkód – do 145 cm
Ja na pewno wyjdę. Nie mam ochoty oglądać tego pokazu i kilku twarzy. Ciekawa jestem w jakiej formie Ferensteinowa pokaże się w tym roku 🙂 Bo w tamtym mile zaskoczyła 🙂
[quote author=Karla🙂 link=topic=15551.msg509573#msg509573 date=1267745615] znowu jakies konkursy dla gwiazd beda? Kseniu nie szkoda Ci koni oddawac w lapki aktorow? ogolnie pytam, bo wiem, ze sa tacy co jezdza, sa tacy, ktorym klaniam sie w pas ( Siudym!), ale sa tez tacy, ktorych przemilcze... ile bedziecie kicac?strasznie mi sie podobalo jak kiedys Gosia Skowron w Racocie 120 jechala,albo i nawet wyzej [/quote] Dostają święte konie chodzące pod róznymi ludźmi na egaminach na odznaki. Jak sobie dadzą radę przez godzinę, to ich sprawa. Najwyżej będziemy oglądać spadające gwiazdy. W tym roku będą: Piotr Krasko, Roch Siemianowski, Jacek Rozenek, Magda Cwen-Hanuszkiewicz, Anna Korcz, Marysia Niklińska, Jolanta Fajkowska , Renata Zarębska i Włodzimierz Matuszak, Daniel Olbrychski, Marek Frąckowiak, Katarzyna Dowbor, Nejman, Florek, Guzowska, Dariusz Kordek.
Większość z nich już znam i widziałam jak jeżdżą powinni sobie dać radę.
Skoki w damskich siodłach będą niziutkie (50 cm) chodzi o prezentację jazdy po damsku i zabawę. Jedną z uczestniczek będzie wicemistzyni Polski w skokach - Kaja Kuczmierowska. Wystąpi pierwszy raz w życiu moja mała Karla (13 lat) - zobaczymy jak jej pójdzie.