Forum konie »

Torwar 2010

Alabamka, pani Helena z mojej stajni jest właścicielką sklepu horsecare i przyszła do mojej koleżanki z pytaniem czy umiemy robić koreczki, więc poszłyśmy z panią  Sylwią Dobrowolską do Baltazara, który był w stajni i go czyściłyśmy(na koreczki już nie było czasu), a potem jeszcze po rękawiczki i trochę się zdjęć uzbierało. Było to fartowne! Jak w przyszłym roku będzie ujeżdżenie to wtedy można się chyba na mnie powołać, bo mój trener może nam wejściówki załatwi😀
Ela P
To o tego rudzielca chodzi 🙂

Frodosław to następnym razem daj mi znać samolubna babo  😉  😁  🤬
Wiesz przecież jakie ładne koreczki robie.  😁
hm widzę , że Ewa z Szymonem (pokaz westernowy) jak zwykle zrobili dobrą robotę, a zaproszenie dostali 4 dni przed imprezą.
Dziewczyny czy macie zdjęcia Amazonek? Niestety nie mam ani jednego:-(
Powrzucajcie proszę - zrówno pokazy jak i skoki (dziękuję z góry)
szemrana taaak ten rudy był boski 😍 Miał fajny kłusik 😁
frodoslawczyli w przyszłym roku bez ciebie się na Torwar nie ruszam 😁
Pare się znajdzie  😁 (mało, bo mało, ale zawsze  🙄 )

reszta za chywilę, ładują się
Na tym zdjęciu, nasz Tygrysek (Baltazar) zwalił Sylwię. Rozbrykał się na maksa. Nie dobry kotek.
Dalej amazonki:

- w linku bo jakość i kolory słabe...

Jeszcze takie;

Reszta się nie chce ładować, jeszcze nie doszłam dlaczego...
szemrana - masz zdjęcie naszej ulubionej stajennej rudej sarenki która w sobotniej dużej rundzie była taka dzielna i się znalazła w rozgrywce?  😅
fakt - rudy skakał pod sufit Torwaru 🙂
Loro Piana Tomboy - pamietacie tego konia ?
Jeździł na nim Rorigo Pessoa. Ten to miał wyskok.

Ewa  ?????????

Nagralam filmik z przejazdu ogiera Dżahil. Niestety filmik kręcony komórką, więc jakość marna.
Też jestem zdania, że ogier super, tylko ... 🙁
W tle mur do WKKW (cross)  :kwiatek:

sorki za jakość  😡
fakt - rudy skakał pod sufit Torwaru 🙂
Loro Piana Tomboy - pamietacie tego konia ?
Jeździł na nim Rorigo Pessoa. Ten to miał wyskok.

Ewa  ?????????

no chodzi mi o Potomaka rzecz jasna
"Loro Piana Tomboy - pamietacie tego konia ?
Jeździł na nim Rorigo Pessoa. Ten to miał wyskok."

Skakał tragicznie technicznie. Podwozie mu wisiało dlatego musiał potęga nadrabiać. W dodatku takie konie zawisają nad przeszkodą.  To nic dobrego.

A Potomak dalej mnie zaskakuje.. 😲 😲
frodoslaw  :kwiatek:
Baltazar przed pokazem mnie całą obślinił, bo musiałam go trzymać przez 10 minut w boksie, żeby wodzy nie gryzł <hahaha>
amazonki

Było dziś Agility? oglądał ktoś? a może ktoś ma zdjęcia z tego pokazu? 🙂

GUZOWSKA! 🙄
piszcie poprawnie nazwiska,albo nie piszcie wcale.
Iwona,w przeciwieństwie do reszty "artystów" regularnie (jak na swoje możliwości) trenuje i startuje.jeżeli się nie mylę,ma nawet  III licencje. 😉

Spokojnie  😉 Już poprawiłam.

Amazonki w damskich siodłach skakały? Niestety nie było mnie na tym pokazie  👿  Macie może zdjęcie nad przeszkodą?  🙂

Potomaka mam 🙂
Mam też milion zdjęć - kiedyś się z tego wygrzebię
Scottie było ale nic ciekawego... tylko przeszkody, slalom i tunel x2 tzn nie wiem jak się nazywa ten tunel co leży jak worek 👍 Mi się akurat aparat rozładował...
Scottie, Agility zrobili jak wszyscy wyszli. Po GP.
Dzisiejszy bohater

i Holenderka, Suzanne Tepper

Na deser Sielankowi mężczyźni - Geronimo (pierwszy plan) i Konsul

i Blondyn, którego imienia nie zapamiętałam niestety  😡
i od kuchni
koń Baltazar(ten co zrzucił Panią Sylwie Dobrowolską przy skokach w damskim siodle) i moja koleżanka Pati

Szkoda mi było tego Baltazara szczerze, takie zbyt duże przeciwieństwo do zadbanych koni sportowych.  

Stal brudny w zaklejkach przez trzy dni, w brudnym boksie, (bo nikt nie raczył od ani niego kupy wyjąc, ani doscielic) -  beton pośrodku boksu. Pierwszy dzień chyba nawet w kantarze spal , drugi i trzeci nie pamiętam.
Derki polarowej po pokazie na nim ( ani na jego sąsiedzie - arabku, który chyba tez szedł pokazy jakieś) mokrym nie widziałam.

>A i mam jedno głupie pytanie 😀 Ja jestem tak rozgarnięta, że nie wiem czy to chłopak czy w końcu dziewczyna i jak miał/miała na imię w konkursie dla  dzieci (to na dużych koniach ^^)

Chyba mówisz o Patryku Badowskim z KJ Aromer.  
Mial trąbę na mokato z tego co widziałam, a szkoda, bardzo fajny dzieciak.
A ja jestem dzisiejszym dniem trochę rozczarowana, w porównaniu z tym co pamiętam z zeszłych Torwarów. Stoisk multum, to super. Ale na trybunach pusto, znajomych jakoś mało, voltowiczów mało, program... dziwnie ułożony, z kucami i Agility po GP kiedy wszyscy pojechali do domu...
[quote author=Arimona link=topic=15551.msg519551#msg519551 date=1268602779]
Szkoda mi było tego Baltazara szczerze, takie zbyt duże przeciwieństwo do zadbanych koni sportowych. 

Stal brudny w zaklejkach przez trzy dni, w brudnym boksie, (bo nikt nie raczył od ani niego kupy wyjąc, ani doscielic) -  beton pośrodku boksu. Pierwszy dzień chyba nawet w kantarze spal , drugi i trzeci nie pamiętam.
Derki polarowej po pokazie na nim ( ani na jego sąsiedzie - arabku, który chyba tez szedł pokazy jakieś) mokrym nie widziałam.

Mi też go szkoda. Taki biedny tam w tym boksie, sam taki stał. Taki brudny, z grubym długim zimowym włosiem stał. Bez derek, nie mógł się odpowiednio spocić. I nikt mu kupy nie wybrał i taki beton pod spodem był, taki zimny i nieprzyjemny. Pewnie nawet wody i papu nie dostał. Ten arabek też taki biedny, nie ogolony, bez derki, bez lansu i kantary miały na głowach. Okrucieństwo. Wyszedł na płytę Torwaru i zdenerwował się światłem i dźwiękiem, jedyny, żaden sportowy, ogolony koń nie denerwuje się w tych warunkach.

W piątej i szóstej stajni też stały takie biedne konie. Koszmar.
Alabamka, oglądałaś chociaż przez chwilę? Chciałam się dowiedzieć, czy na pokazach agility był Ajson (mega wielki, RR) i Hexa (mała, brzydka ob malinois)?
Ja słyszałam wielu re-voltowczów bo rzucali nickami ale się nie przyznałam. 😉 Widziałam cieciorke, siedziałam w H w sob i ndz.

Mam prośbe - czy ktoś posiada zdjęcia ogiera Epos (sp) z sobotniej gali? To tata mojej Młodej a aparat mi się wtedy rozładował ;(  👿 Bardzo mi zależy..

Zawsze mi sie wydawało ze nawet konie rekreacyjne zasługują na to zeby mieć czysto w boksie i zdjęty na noc kantar i nie stać w zaklejkach.
Ale co za różnica, w domu w stajni pewne tez syf wszędzie, to i tutaj na torwarze wszystkim zwisa (a pomagierow jak widac nie brakowalo, tylko przyjmowali sie bardzo waznymi rzeczami -  koreczkami, a nie innymi bzdurami, ktorymi sie sportowe konie lansowaly - typu czyste trociny).
Po co sie przyjmować?  😵
Najważniejsze to napisać na forum ze ogolone konie to lans i ze biedny konik rekreacyjny sie zdenerwował, dla tego trzy dni stal w zaklejkach  😵

Arimona, w stajni Baltazara nie ma syfu
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się