Powiedzcie mi proszę, jak wyczyscic od środka kask, który niestety nie ma wyciąganej wkładki? Przeszukalam wątek, ale albo słabo szukałam albo są tylko niewielkie wzmianki na ten temat 🙂
PS. Halo dziękuję za polecenie kasku Horze Atlantic Zhelter! Miałaś rację, że mogę w nim nienajgorzej wyglądać. Tylko jeden ho przebił : Pikeur Prosafe 😉 jednak z uwagi na cenę zdecydowałam się na ten pierwszy. Raz jeszcze dziękuję!
martva, ja czyszczę gąbką normalnie z mydłem, spłukuję pod bieżącą wodą wyciskając wkładkę na tyle ile się da, i na słońce do wyschnięcia. I potwierdzam, Zheltery są fajniaste. Gdybym nie opchnęła mojego, bo za duży kupiłam (swoją drogą mają kretyńską rozmiarówkę :/ ) pewnie dalej bym go używała. Był bardzo twarzowy no i przewiewny. 😉
Co do rozmiarówki to teraz przy poszukiwaniach kasków generalnie doszłam do wniosku że jest dziwna 😉 co model to inne wymiary, nawet jeżeli chodzi o różne modele tego samego producenta 🙂 u mnie różnica była od 55 cm do 57 cm, czyli jak na moje to całkiem sporo 🙂
No nic, idę szorowac stary kask 🙂 raz jeszcze dziękuję za pomoc! :kwiatek:
Według mnie są wygodne ale i płytsze co niektórym przeszkadza. Dla mnie jest ok. Wentylacja ogólnie dobra to zależy od modelu. Zazwyczaj są regulowane i rozmiarówka wypada różnie to również w zależności od modelu. 😉
Dla mnie są wygodne ale są bardziej płytkie co niektórym przeszkadza. Dla mnie jest ok. Rozmiarowka wypada różnie w zależności od modelu. Są regulowane co jest plusem bo w zimie założysz kominiarke. Wentylacja też w zależności od modelu.
Podjęłam w końcu decyzje o zmianie kasku. Poprzedni służył mi dobre 8-9 lat niestety uklepał się i lata mi po głowie. Po za tym watpię w jego skuteczność po tylu latach...
Budżet ograniczony, ale z chęcią zapłacę wiecej za na prawde dobra wentylacje. To co mi wpadło w oko to:
Charles Owen Hampton (podobno kawałek ołowiu na łbie, ale czy faktycznie?) Kep Italia Cromo Samshield Shadow Matt
Jak z rozmiarami wypadają mniejsze większe i który faktycznie bedzie dobrze wietrzył. Wiem, że raczej Charles Owen nie zaoferuje mi dobrej wentylacji ale.... ładny jest
1Paula, to była odpowiedź na moje pytanie, bo wydaje mi się, że mówimy o innych kaskach. "KASK" nie sa bowiem regulowane, a przynajmniej nie spotkałam sie z takim modelem tej marki.
Lusia - GPA odpada tak samo jak Casco i Uvexy nie podobają mi sie ani troche te plastikowe miski z wywietrznikami. Bardzo przypadł mi do gustu Hampton ale wiem, ze latem bede płakać. Pozostają wiec te dwa z czego KEP ma okropnego tego grilla z przodu ;-)
Klami, Masz rację, one nie są regulowane. Mierzyłam wprawdzie narciarski, ale rozmiarówka wydawała mi się normalna. Tzn mając obwód głowy 56,5 mierzyłam 56 i był na styk, 57 wygodniejszy.
Użytkuje ktoś może kask C.S.O Aix i ma fotki tego kasku na głowie? Ogółem jakąś opinię o nim? Przepraszam jeśli już coś było na ten temat, ale szczerze powiedziawszy nie chce mi się przeglądać tyle stron, a wyszukiwarka nic nie wyszukała.
Dziewierz, o ciekawe. Dlaczego nie wspominają o tym w opisach przedmiotu w żadnym sklepie, to dosyć istotny szczegół? Ja na razie zakochalam sie w uvexie suxxeed, choć nie ukrywam, ze długo podobały mi sie casco