Ma ktoś może uvex suxxeed ? Jakieś opinie? Najchętniej kupiłabym kolejny GPA, czy Samshield, ale nie mam chwilowo funduszy a nowy kask potrzeby mi na wczoraj niestety. :/
kotbury, tak, z carbonu. Mówiąc szczerze, nie grzebałam w opisach, bo to był na serio jedyny(!!!) kask, który mi na głowie pasował. A poza tym jest ładny 🙂
Smok10, jakoś akurat nikt u mnie nie ma, ale ja mam za to lekkiego Uvexa ( taki badziew najtańszy) i jeżdżąc teraz w Owen nie czuję różnicy. Ale możesz mieć rację, Samshieldy piękne są 🙂 czeggra1, super by było, bo mnie ten Conquest kusi, tylko kurcze brak możliwości przymiarki ... Bo on nie ma regulacji?
Tak, jest bez regulacji. Ja z moich obydwóch jestem bardzo zadowolona. Conquest ma naprawdę ładną linię i dobrze się w nim wygląda. Jest mi w nim dużo bardziej korzystnie niż w osławionym przez Smoka Samshieldzie 😉.
Ma ktoś może uvex suxxeed ? Jakieś opinie? Najchętniej kupiłabym kolejny GPA, czy Samshield, ale nie mam chwilowo funduszy a nowy kask potrzeby mi na wczoraj niestety. :/
Ja mam, polecam 🙂 dobrze leży, wentylacja ok, wkładki wyjmowane i b. fajna regulacja. Ale akurat podstawowy model suxxeed jest droższy niz podstawowy samshield. Wahałam się miedzy tymi dwoma, ale wybrałam uvexa ze względu na regulację.
kotbury, tak, z carbonu. Mówiąc szczerze, nie grzebałam w opisach, bo to był na serio jedyny(!!!) kask, który mi na głowie pasował. A poza tym jest ładny 🙂
Cenę ma b. przystępną. A ma regulację czy trzeba bardzo z rozmiarem trafić.
Bo właśnie owen nie ma regulacji i z rozmiarem mam problem. W jednym ciasno, a w rozmiarze wyżej już za luźno.
Czy ktoś z Was wie czy w którymś warszawskim sklepie można przymierzyć kedy? Chodzi mi o model paso. W pasi-koniku niestety są tylko na zamówienie. Chciałabym przymierzyć i najlepiej porównać z modelem dziecięcym. Mam bardzo małą głowę i w Mce koleżanki wyglądałam jak człowiek-pieczarka, nie wiem czy Ska jest dużo mniejsza czy powinnam kupić sobie dziecięcy.
Czy ktoś wie na 100% jak to jest z nową normą sprzętu ochronnego? W jakich kaskach można jeździć? A kamizelki? Czy nadal obowiązuje Level 3, czy trzeba nową kamizelkę?
Poszukuję nowego kasku, musi być porządny (coś z wyższej półki, żeby dobrze ochronił podczas upadku), do tego lekki i przewiewny. Póki co mam takie typy: 1. Casco Champ 2. Pikeur Pro Safe Classic 3. Ked Paso (dużo tańszy, czy tak samo dobry?) Jakieś opinie o Pikeur? Nie ma on regulacji i trochę się obawiam np. jazdy w kominiarce w zimę. Z drugiej strony mam dość Mistralla i ciągłego regulowania tego pokrętła. Co radzicie? Może macie jeszcze jakieś typy? 🙂
Poszukuję nowego kasku, musi być porządny (coś z wyższej półki, żeby dobrze ochronił podczas upadku), do tego lekki i przewiewny. Póki co mam takie typy: 1. Casco Champ 2. Pikeur Pro Safe Classic 3. Ked Paso (dużo tańszy, czy tak samo dobry?) Jakieś opinie o Pikeur? Nie ma on regulacji i trochę się obawiam np. jazdy w kominiarce w zimę. Z drugiej strony mam dość Mistralla i ciągłego regulowania tego pokrętła. Co radzicie? Może macie jeszcze jakieś typy? 🙂
Pikeur jest ładny ale mojej koleżance sie rozczłapał podczas jazd i nie pasuje do głowy 🙂 ja polecam keda cena dobra wygląd też 🙂
Padło w końcu na Samshielda. W dużej mierze dlatego, że potrzebowałam "na jutro" granatowego dobrego kasku a Equishop ma je na stanie i wysyła ekspresowo. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolona. Jest bardzo ładny, wygodny i całkiem przewiewny jak na to w jakim stopniu jest on zabudowany. Jak chroni nie wiem i sprawdzać nie chcę. Dopiero co przetestowałam moją kochaną muchę GPA czego niestety nie przeżyła, ale głowę skutecznie wyratowała.
Wie ktoś może czy Ked Paso L jest dużo głębszy od M-ki? 🙂
hej 🙂 myśle ze nie bedzie róznicy bo głębokość mozesz sobie znacznie poprawic regulacją na uprzęży (mam tare ale to to samo) ale Mka jest zgrabniejsza 🙂