Strój fajny, ale poszaleć to Putin w takim kożuchu nie poszaleje na tym koniu. Wygodny taki kożuch chyba raczej nie jest. Tyle co tyłek przemieści i nie zmarznie. 🙂 A ja dziś se jednak nie pojeździłam. Koleżanka podsunęła mi konia do piłowania kopyt i tak się wciągnęłam w jego odnóża, że zapomniałam że miałam jeździć. U nas wiosna. Słonko, ptaszki, nawet ziemia zaczęła rozmiękać. Idzie wiosna, idzie. 😅 Jak patrzę na fotki z południa Polski z padającym śniegiem, to aż tak jakoś dziwnie.
😅 WIOSNA!! 😅 Byłam w terenie, gdzieniegdzie jest już sucha ziemia i trawka kiełkuje, gdzieniegdzie zaspy po pas 😁 Ale widziałam dwa żółte motylki, czyli będzie bardzo wesołe lato 😀
u mnie dzis 17 stopni 😎 w ogóle od tyg. wiosna się zaczeła mam nadzieje,ze na dobre i że będzie tak intensywna jak i zima 😉 niedługo znów biore się za jazdy 😀
Ja 3 dni temu słyszałam nad polami SKOWRONKA. Tyle, że jak wracałam, to zaczął padać konkretny śnieg. I zaczęłam się martwić jak ten biedny skowronek będzie fruwał w zamieć śnieżną? 😲 Ptaki w lesie to się schronią między gałęziami. A taki biedny skowronek na środku pola? Na ziemi będzie siedział? 😲
a ja bociana dzisiaj widziałam i mnóstwo śpiewających ptaszków w lesie 🤣 najbardziej cieszy mnie zmiana czasu na letni, w końcu będzie więcej czasu na jazdę, nie będę musiała pędzić tak zaraz po pracy i jeździć już po zmroku.
Rozumiem, że dwa dni wiosny stykną na najbliższy kwartał?! 😫 👿 Na pomorzu zimno jak w psiarni, nieprzyjemny wiatr a o jakimkolwiek słońcu można pomarzyć... Nie wspominając o końskiej wsi, na której nie zdziwiłabym się jakby mróz był. 🤔
Co???? Orzeszkowa- współczuję z całego serca. Ja na śnieg nie mogłabym już chyba patrzeć. Wczoraj jeździłam na ujeżdżalni w koszulce na krótki rękaw! I jeszcze było gorąco!
heh u nas wczoraj też było cieplusieńko , a dzisiaj tylko +5 i leje jak z cebra 😵 . w radiu mówili , że na powrót zimy nie ma szans ale.... nigdy nie ma sie pewności, pogoda potrafi płatać różne figle 🤔wirek: .
Ja dzisiaj miałam trening skokowy w śnieżycy :/ Do tego był strasznie mroźny wiatr, no i przymarzłam do siodła, jednym słowem masakra piłą mechaniczną.....
Ja też bym pewnie ponarzekała sobie na zimno, gdyby nie to, że mój zwykle zamulony Rambosz był dzisiaj pełen wigoru, ruszał się wreszcie bez ciągłego proszenia, i w ogóle dynamicik. I to pewnie dlatego, że mu dupka zmarzła jak tak się nagle ochłodziło 😉
Dziewczyny, a są maksymalnie -2 stopnie 😎 Pomyślcie, co będzie przy -20 😜
No tak ale przy -20 raczej nie zacina śnieg po gębie. Wczoraj pomimo 0 stopni czułam się jakby było -20. Nie dość, że wiało to jeszcze zacinał mokry śnieg brrrr. Aż widziałam wyraz pyska mojego konia, czy Ja oby na pewno dobrze się czuję :/
Nie bójcie się Wieeelkiej zimy w tym roku nie będzie, może tylko zimno. Za to powódź to nam na pewno grozi,u nas od początku listopada,leje, i leje, na polach pełno wody, pewnie w przyszłym roku znowu będą problemy ze słomą. 🙁
odczuwamy to bardziej, bo dopiero co w miarę ciepło było.. jak w zeszłym roku czapkę zakładałam raptem tylko w te największe mrozy, tak od wczoraj do koni nie wychodzę bez czapki na głowie... I u mnie poprószył w nocy śnieg 😉 jest prawie biało 😉 swoją drogą to wolę śnieg niż taką chlapę jak teraz była... dziewczyny, trzymajcie się ciepło 😉 zima dopiero nadchodzi...