tunrida wielki szacun dla ciebie 👍 , ja bardzo tęsknię za młodą ale dzisiaj jak weszłam do domu po pracy to juz z niego nie wyszłam. Ten wiatr i śnieg jest okropny, chyba lepiej było w te wielkie mrozy. Kiedy ta wiosna 👿 👿 👿
Ja jestem chyba powalona, ale jeśli mu nie zawiozę codziennie porcji marchewek i jabłek i nie wyczyszczę kopyt i nie przesmaruję strzałek, to mam normalnie wyrzuty sumienia. 😡 Jutro doczłapię się znów i spróbuję ruszyć w teren na pożyczonym szaleńcu. Trzymajcie kciuki. 😉
Po dzisiejszych wiatrach wybrałam się na dwu godzinny teren by Siwy spalił trochę energii... na jednej ścieżce ... zaspa ponad nogi konia 😵 Przejeżdżając obok kobiety, która wpadła samochodem do rowu, słyszę: To ja teraz konia kupuje, on jedynie przebrnie przez te wszystkie zaspy 😁
:icon_: :icon_:a ja od czasu mrozów co dzień pompuje wodę ze studni dla ośmiu koni bo pompa najpierw zamarzła i szlag ja trafił. I szczerze to zawsze rano mam ochotę na jazdę, pracę z końmi ale jak się napompuje w sensie tej wody na cały dzień to już mi sie odechciewa 😜. Więc konie wesoło się padokują 😁
Jak się rano (o 10 ?) Obudziłam to gdy pomyślałam o tym że za oknem wiatr to odechciało jechać do dwóch koni, ale wyglądam za okno i co widzę ? -1 i mocne słoneczko 😜 Zaraz się pakuję i ruszam do stajni, w taką pogodę aż chce się żyć 💃
No...u nas nowy dzień, a w zasadzie sam jego środek. I co? I nadal nie ma jak dojechać. 🤔 Wieś odcięta od świata. 😲 Coraz lepiej mi idzie przebywanie tej drogi na piechotkę. (szybciej schudnę)
u nas też dzisiaj piękny słoneczny i ciepły dzień. Ja chyba nie wytrzymam i pomimo kataru pojaę do stajni i wsiądę chociaż na chwilkę. Na jutro planuję urlop i jazda w tere 🏇 , co tam katar , oby tylko pogoda była taka jak dzisiaj.
Dokładnie! W mojej ws...mieście jest prze, prze, przepiękna pogoda. Szkoda tylko, że nie ma mnie kto podwieźć do stajni. 🤔 Eh, nędzna egzystencja rekreanta. 😉
Teraz to już się prawdziwe 'zimowe lato' zrobiło w porównaniu do tego co było. Dzisiaj bajkowo: śnieżek, słoneczko, ciepło... A mrozy też przetrwaliśmy, na hali podłoże nie zamarzło na szczęście więc daliśmy rade a i po okolicznych terenach miło było się pokręcić 😍
A ja aż się boję co będzie jak to białe cholerstwo się zacznie topić... :/ Tzn na pomorzu, w mieście dziś np. jest ok. 0, to na końskiej wsi pewno mróz jeszcze, ale aż boję patrzeć na termometr... o.O
edit: Amazonka, to dziękuj, że masz chociaż halę, jak będą roztopy to się nie potopicie, u nas przy placu są taaaaaakie zaspy (ostatnio z jednej właziłam na podopiecznego ~175cm i trudu mi to nie sprawiło, więc... -.-) i tak sobie myślę, że chyba zainwestuję w ponton. 😁 I jak patrzę na Twoje foto, to mi zimno, mimo że piękne! ;p Zęby tak zacisnęłaś, żeby nie szczękały? 😎
Nooo strach się bać co to będzie jak się zacznie wszystko topić... Znowu podtopi co poniektóre tereny... 🤔 A jeśli chodzi o zdjęcie to właśnie wbrew pozorom jak słoneczko świeciło to zimno mi jakoś specjalnie nie było 😉 no i oczywiście nie jeździłam tak Bóg wie ile - tylko przez chwile 🙂 (ale porymowałam :lol🙂
Ech tam...chwilę, nie chwilę.... Czegóż się nie zrobi dla tak pięknych fotek ! 😍 Ja bym i pół godziny jeździła gdybym też mogła mieć taki efekt tej jazdy. 😉
amazonka - oszalałaś? 🤣 Swoją droga kto w dziupli takie ładne fotki robi? Ja tez chcę, da sie rade załapac jak kiedyś do was na plac przyjadę? 🏇
Tylko troszeczke 🤣 ale naprawde nie było tak zimno! Piękne słoneczko 😉
Raz na jakiś czas udaje mi się dogadać z Jessy albo z Dorotą żeby wpadły coś pofocić i wtedy jak ktoś chętny to myślę, że bez problemu można się załapać 🙂
No właśnie wszyscy się dziwią 😉 A naprawdę nie zmarzłam, chora nie jestem, nawet chrypki czy kataru nie mam - serio serio. Wszystko w normie. Wbrew pozorom temperatura była znośna, a słońce dawało złudzenie ciepła 😉 Tylko oczywiście żeby nie było - nie zachęcam do takich eksperymentów.
A co do rumaka.... oj kocham go ponad wszystko 😍 razem z tym jego złośliwym charakterkiem 😁
Ja też się wybieram, ja też! 💃 W końcu!!! =P Aczkolwiek nie na moim koniu, którego nie posiadam i pewnie przez dłuższy czas posiadać nie będę... 🤔 Ale co tam, żeby mieć swojego konia to trzeba coś umieć, to mówi samo za siebie. 😁