są jeszcze tańsze te całe zestawy. Widziałam i po 650zl ale szczerze nie polecam siodeł z pfiff (tych najtańszych modeli) były one kiedyś w jednym z ośrodków w których jeździłam i każda jazda w nich to była prawdziwa mordęga, a tak wg siodła te miały po 3 lata a całe były porozklejane ❗
dar, może nie od razu "zniszczysz koniowi plecy", ale taki zestaw ma sens, jak potrzebujesz backupowego siodła na sporadyczne spacery w teren np. dla drugiego konia. Do jazdy na co dzień i nauki warto zainwestować w coś porządniejszego. Ten ekonomiczny Pfiff to nie jest siodło ani ułatwiające jeźdźcowi cokolwiek, ani wytrzymałe, ani szczególnie komfortowe dla konia (chociaż tu bez przesady, ludzie jeżdżą czasem w 20-letnich Kiefferach czy Passierach wkręcając się, że to Passier czy Kieffer, a tu poduchy ubite na kamień, krzywe, nierówne - w takim wypadku to sama bym wolala nowego taniego Pfiffa). Przede wszystkim tak jak pisze olga96 - to siodło się zużyje i zniszczy w mgnieniu oka.
quanta nie wiem, moze sie zagalopowalam w swojej ocenie ale tak sie rysuje jedyne doswiadczenie z takim siodlem. kobyle tak bolaly plecy ze na widok siodla sie cala trzesla, a czasem nawet zwalala sie na ziemie, byle go nie wlozyc.
Kiedyś stałam w stajni, gdzie były dwa takie siodełka, konie sobie nich pół-rekreacyjnie, a pół-bezrobotnie pomykały i dawało rad.e Tylko jeźdźcy mieli mega problem, bo na tych siodłach dobrze usiąść trudno. No i wszystko się rozpadało raz dwa - plastiki popękane itd. Tak czy siak nie warto 😉
Hahaha mnie w nich uczyli skakać i to było straszne, później zaczynałam nawet prosić o inne siodła, bo raz po terenie 2 godzinnym miałam siniaki na nogach tam, gdzie były zamki od strzemion, a miała sprzączki podciągnięte do końca 🤔wirek:
a widział ktoś promocję na kurtki? szukam od paru dni jakiejś kurtki, ale bez wcięcia w pasie, taką na teraz, na jazdę na zewnątrz, ale i na hali... i przy okazji czy w Decathlonie jest sprzedaż wysyłkowa? bo też nie mogę nic znaleźć...
I jeśli dany produkt jest niedostępny, to masz opcję "powiadom mnie kiedy towar będzie ponownie dostępny". Kliknęłam na to. Po 3 dniach mail na konto "interesujący cię towar ponownie jest dostępny". Ja już w internetowym Decathlonie kupiłam 2 pary butów.
Jeśli chodzi o zwrot towaru i odzyskanie kasy, to albo idziesz do najbliższego sklepu stacjonarnego, albo postępujesz zgodnie ze specjalną instrukcją i odsyłasz. ( instrukcji nie studiowałam, bo towar dobry)
widziałam ale tylko villa horse, a nie polecam tej firmy i przestrzegam!!! Zwłaszcza jeżeli chodzi o względy bezpieczeństwa. Kupiłam kiedyś ten popręg, co to niby ma być z "rewelacyjnej skóry"
strzelił przy pierwszym założeniu na konia (po ówczesnym kilkukrotnym przesmarowaniem smarem Absorbine, wiec nie byle szajsem).
Całe szczęście, że miało to miejsce w trakcie dopasowywania "z której strony na którą dziurkę zapiąć"... jakby tak podczas jazdy strzeliło to wolę nie myśleć co by się stało...
huk był okropny, koń mimo, że bardzo grzeczny też się mocno wystraszył...