włoskie 42 to takie 36/38, zależy czasem osoba nosząca 36 wejdzie też we włoską 40stkę Właśnie zamówiłam z awillhorse frak z wyprzedaży mam nadzieje, że będzie pasował
A orientuje się ktoś co oznacza rozmiar czapsów 40/41? To jest jak do ubraniowej 40 zapewne tak czy 41, ma ktoś dostęp do jakiejś tabeli w cm? Potrzebuje czapsików do ciurania ale w ciemno rozmiaru nie kupie :P
Długość/Obwód łydki: Długość - mierzymy od pkt , znajdującego się z tyłu, mniej więcej w środku pięty do zgięcia pod kolanem - długość zamka z tyłu. Obwód łydki / szerokość - Mierzymy bez zbędnego luzu i bez uciskania na bryczesach i skarpetkach w najszerszym miejscu łydki.
oli330, obserwując 😉 to jasny lej na ciemnym tle na wieksze rozmiary niż wysoka osoba z 36 to nie wygląda wcale wyszczuplająco 😉 dwa, też je chciała. ale mają zamek - a ja zakładam na jodhpury czapsy. z zamkiem się raczej nei da - bo gniecie, rysuje (noge/czaps), nie mieści się
PATRYCJA10822 dziękuję, to może jednak się skuszę na tą... A powiedz mi przy okazji, jak z wytrzymałością, szybko osiada ta podkładka czy jako tako się trzyma, no i czy wielkością pasuje pod siodła 17,5? 😉 :kwiatek:
Piaffallo, siodla nie....ale nogę. + to co pisałam powyżej. zameczki to fatalna sprawa (porównując do takich bez). no i do niczego nie służą... ale za tyle, to można go dać do krawcowej do usunięcia 😉
o jaaaa... - a ja zrozumialam, że o bryczesy z zamkiem tez pytasz - "widzialam ją właśnie (promocje) i czy zameczek siodła nie porysuje... " - a to bryczesy z zameczkiem przecież :P