Forum konie »

KOŃSKA REWIA MODY cz. IV (sezon 2010)

LOVELY, ja miałam kantar tattini, taki zwykły czarno-szary, który miał dobrych kilka lat i nic mi nie zardzewiało, jedyny taki kantar...

Ja miałam ten yorka czaprak, taki za 40 zł, dla mnie jak na tą cenę, rewelacja, sprzedałam tylko dlatego, że dorwałam hazela od korsik, a dwa brązowe to dla mie za dużo ;P

wątek zamknięty
A te jednokolorowe Polopady jaki mają materiał od środka a jaki z wierzchu?
wątek zamknięty
bawełna, ale taka mocna
wątek zamknięty
Moim zdaniem cottony spawiają się o niebo lepiej niż brilanty. A może impulsy trzymają się lepiej? ... ale te ceny

Tunrida - moim jedynym czaprakiem Lamicella jest Prahda - najlepszy czaprak jakościowy jaki kiedykolwiek miałam, całkowicie nie do pobicia! Nie blaknie, nie twardnieje, nie szmacieje.

Akzzi - widzisz ja się cackam w ręku a rezultatów  👀

aaa i mam ciekawostke: przyszedł do mnie dralon negro-corinder. Drugą stronę ma chyba ciekawszą niż oryginalną, jest taki ciemno różowy- bordowy, śliczny.
wątek zamknięty
Moim zdaniem cottony spawiają się o niebo lepiej niż brilanty.

A juz myslalam, ze ja jakas nie teges jestem, ze tak uwazam....
wątek zamknięty
ja mam cottony, brillanta i impulsa i tylko cottony się trochę mechacą (i to też nie wszystkie). Brillant i impuls nadal wyglądają jak nowe
wątek zamknięty
Co człowiek to opinia inna..

Ja chyba kupie granatowy lub jakiś niebieski cotton z tej nowej kolekcji...
wątek zamknięty
z cottonów to niciaki mi sie w miarę trzymały, zwlaszcza hazel, ale kolekcyjny fango niebardzo... popruł się i zmechacił
Brillianta miałam, ale miałam go dość krótko.. mimo to tyle ksy nie dam więcej za taki czaprak. Cienki, bawełna delikatna  🙄

Polopady, jednolite mam 2, jeden z nich jeszcze nie był prany, bo narazie tylko lonżuje a mam jeszcze 6 innych czapraków na zmianę, więc nie jest brudny. Drugi prałam raz albo dwa. Po praniu nic się z nim nie stało, ale nie doprał się bo jest dość sztywny, a pralkę mam małą. Mimo to baardzo je lubię, bo świetnie się ukladają pod siodłem.

ES kocham! hazela, którego ma teraz Likier, kupiłam ponad 2 lata temu, a i tak nic mu nie jest!
mam też 2 stripe in, jeszcze nie prane i miałam cross in, ale sprzedałam

z ES nie ma problemu przy praniu, nie trzeba sie zastanawiać co z niego zostanie po wyciągnięciu z pralki, albo jak pozbyć się 'kulek'. Zakup na lata. Ja bardzo polecam 🙂
wątek zamknięty
Disco- nie miałam na myśli Prahdy tylko szmatkowate Elegance.  😉 O Prahdzie cały czas myślę, tylko czekam może wyjdą nowe kolory?

Obdzwoniłam od rana całą masę stacjonarnych sklepów jeździeckich w całej Polsce I NIE MA !!!!
Wyczaiłam tylko ten w fioletowe paski- jakby ktoś potrzebował to jest w Szczecińskim Cavallo.
Jakiś miły pan z podkarpackiego obiecał poszukać w hurtowniach.
(bardzo miły pan, obdzwonił hurtownie i może załatwić w paski zielone, lub cały żółty ujeżdżeniowy, mojego nie ma)

załamka  😵 dlaczego życie jest takie okrutne?  😕
wątek zamknięty
heh, no tak bywa, ale pamiętaj może jeszcze na coś trafisz, ja polowałam dłuuugo na banana ujeżdżeniowego, był na allegro komplet, ale wolałaam wziąć za tą cenę sunshine, potem troche żałowałam, aż trafiłam na inne zołte cudo - polopad flax, i nie żaluje, bo mam taniej i fajniejszy pad jak dla mnie😉
wątek zamknięty
I teraz glupieje =) bo wielki plan mialam na zakup cottona z nowej kolecki, ktory bylby moim pierwszym "firmowym" czaprakiem - a tu widze, ze jednak opinie rozne sie sypia. Jak ma mi sie po chwili zmechacic albo zblednac czy cokolwiek inneo to troche zal mi takiej kasy na niego - do tej pory bylam przekonana, ze to dobra jakosc dlatego chcialam sobie zaszalec z jedna taka szmatka.

Za to staram sie na bierzaco przygladac czaprakom w decathlonie - bo jakos przypadly mi do gustu, tylko czekam na kolejne promocje i wyprzedaze =) Mam dwa czaprak, za ktore dalam ... chyba 30zl/sztuka na wyprzedazy i kocham je miloscia wielka =)

Zielony, do ktorego nie bylam zbytnio przekonana - mysla, ze taka zielen na kasztana bedzie ogolnie kiepska, ale uznalam, ze za taka cene dobrze miec jakis czaprak, ale kolor wydaje sie jednak trafiony:

I drugi szary, ktory uwielbiam - mrr, szary na kasztanie jest dla mnie idealny =)  zwlaszcza, ze pasuje mi do owijek, ktore wczesniej kupilam do innego czapraka (jasniejszego, przez co az tak ladnie sie to nie prezentowalo)

Swoja droga myslice, ze roz z nowej eskadronowej kolekcji bedzie asowal do Basiowej? Czy powinnam polowac na jakis iny odcien rozowego?

wątek zamknięty
Likier, z jakiego materiału jest ten Twój flax?
wątek zamknięty
Monny, bawełna, ale taka dość gruba, od wew. czarna.
wątek zamknięty
Aha czyli nie jest to taki materiał zamszopodobny.. szkoda 🙁
wątek zamknięty
Takie to tylko anky i euro-star, jarpol, pady od escady i lamicell prahda.. chyba, że coś jeszcze pominęłam...
wątek zamknięty
manta, w szarym ślicznie
myślę, że róż do niej nie będzie pasował.. colowałabym bardzij w granat i bordo  😉
wątek zamknięty
http://static.istore.pl/istore/6869/files/792932.pdf

nie wiem, czy już ktoś wstawiał. Nowa kolekcja eskadrona
wątek zamknięty
Nowy zakup 😉
1. Eskadron Lavenda Czaprak+ owijki
2. HKM szary ( na zdjęciach zupełnie inny niż w realu  🤔)

Zdjęcia na mojej rudej niebawem ;]
wątek zamknięty
luke  :kwiatek: :kwiatek:
wątek zamknięty
Czy ktoś ma zdjęcia bandaży elastycznych horze w kolorze limonka? Byłabym wdzięczna...
wątek zamknięty
Takie to tylko anky i euro-star, jarpol, pady od escady i lamicell prahda.. chyba, że coś jeszcze pominęłam...

jeszcze alaca pady sa takie ala zamsz.
wątek zamknięty
http://static.istore.pl/istore/6869/files/792932.pdf

nie wiem, czy już ktoś wstawiał. Nowa kolekcja eskadrona

strona 9: jaka super torba na owijki! ciekawe w jakiej cenie bedzie dostepna 🙂
wątek zamknięty
bu.... a mi link od luke nie działa 🙁 Mógłby ktoś wstawić fotę tej kolekcji z zielonym ? Albo link nie bezpośrednio do katalogu?
wątek zamknięty
[url=[[a]]http://cgi.ebay.pl/Eskadron-Polo-Pad-Bicolor-limegreen-plum-Edition-2010_W0QQitemZ120529221299QQcmdZViewItemQQptZSattelzubeh%C3%B6r?hash=item1c1019f6b3[[a]]
[/url]klik[/url]

Tutaj ktoś na ebayu sprzedaje i jest zdjęcie kolekcji
wątek zamknięty
Trolinka- działa, tylko to pd fi dłuugo się ściąga. Bo to cały katalog jest.
Kurde...a gucio..mi tylko 2 strony pokazuje  🤔
wątek zamknięty
Wiem , że to pdf .... Mówię , że mi nie działa może u was jest ok , ale będę jeszcze próbować bo teraz powinno być dobrze . Dzięki za bloom kolekcje . Chciałabym zauważyć ze w ogóle nie ma szału na kolekcje. 
wątek zamknięty
jednak jest impuls🙂
no i widać kolejną nowość - new cotton
wątek zamknięty
nie sądziłam że rzeczy z Eskadrona moga mi się aż tak nie podobać  🤣  z 2 kolekcji  tylko jedna derka i jeden kantar mi sie podobają no i ta torba na owijki ale to nie ze względu na eskadrona tylko pomysł sam w sobie  😉
to dobra wiadomosc  , mniej wydam  🏇
wątek zamknięty
A do mnie przyszedł mój śliczniutki biały briliant chcokochip... och ach ... srach - gdzie ja teraz owijki dostane jeszcze do tego. chyba najładniej do gniadego będą wyglądać różowe... chyba, że doradzacie jednak czekoladki...Bede wdzięczna za info.

LUKE - przez ciebie zaczęła mi sie podbac Lavender 😵 ja wcześniej tak cottona z owijkami nie widziałam obok siebie a tu proszę! Piknie
wątek zamknięty
Burza na 88 stronie wstawiałaś zdj. konia w takim morskim padzie.. mogła byś może podać jaki to kolor i firma bo chyba się w nim zakochałam 😜 ......... była bym bardzo wdzięczna  🙇

A korzystając z okazji to się pochwale bo pare dni temu przyszedłmój wymarzony czaprak eskadrona lawender i już go uwielbiam 😍 😍 😍 😍 ... czy ktoś widział moze pasujące do niego owijki bo nie chce wydawać tyle kasy na eskadrony 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.