Ja mam taki szary Eskadrona: To bardzo stara kolekcja, ale z tego co wiem był jeszcze w Mustangu ostatnio. To model Impuls i sprawuje mi się super. Bardzo ładnie wygląda, pierze się dobrze, ogólnie wszystko na plus🙂
dziewczyny, wcinam się w dyskusję bezczelnie i pewnie to już było gdzieś poruszane ale naprawdę nie chce mi się szukać🙁 w okserze są 4 oznaczenia cottonów - DL, VS, SR, Pony DR - to ostatnie to wiem:P VS - skokowy? DL - dresaż? a SR?? ehh:|
Dziekuje, wiedzialam ze to siodlo przycmi kazdy czaprak. Mam takie samo czarne i ono az tak nie zachwyca mimo ze jeszcze wygodniejsze:P Bede podmianke do zdjec robic. A siodelko francuskie Luc Childeric
Dziewczyny przez was te szarości jeszcze bardziej mi się spodobały, chyba zacznę tak Papiego na codzień ubierać bo coś mi się widzi że będzie bardzo elegancko ^^
Ok zdecydowałam że wezmę albo cottona ze standardów, szarego ze srebrną lamówkę, lub drobnopikowanego HKM. Ponawiam pytanie - który mi dłużej posłuży? Wiem że to nie jest jakaś super jakość (no i cena niezbyt duża), ale mimo wszystko wolałabym wybrać trwalszą opcję
Nie wiem, może trafiłam na jakiś wadliwy egzemplarz, ale mój HKM już po drugim praniu wyglądał nieciekawie. Z kolei moje cottony po x praniu nadal dobrze się prezentują 😉
dziewczyny, wcinam się w dyskusję bezczelnie i pewnie to już było gdzieś poruszane ale naprawdę nie chce mi się szukać🙁 w okserze są 4 oznaczenia cottonów - DL, VS, SR, Pony DR - to ostatnie to wiem:P VS - skokowy? DL - dresaż? a SR?? ehh:|
DL- drezażowy VS - vielsidichkeit- wszechstronny, gdy jest VSS- to jest wszechstronny o profilu skokowym.. czyli realnie skokowy. SR... nie wiem... może miało być SpRingen-, że skokowy?
crazy ja Cie prosze nie grzesz i nie lacz g..wna prestige z taka marka jak luc... u mnie w stajni jest skokowka luca..eh miod malyna... jak sie spisuje to siodelko? no i co to za kolorki dokladnie na czapraczku w krateczke? kurcze ja mam faze na czaprak ,ktory byl w klinice swiata koni, jakis lami cell na bank..ale nie odkrylam co za model- klinika u /szarych...wie ktos co to za czapraczek?
Dorwałam papierową wersję katalogu Euro Stara na wiosnę/lato 2010, i chyba poza bryczesami i bluzami- nic mnie nie ujęło. Logo na niektórych czaprakach to jakaś masakra 😲