My wrocilismy wreszcie do podskokow. crossiu jak to on- wizjonersko 😉 tylko rozmijamy sie w zdaniu na temat naszego siodelka- on je uwielbia, ja... musze tolerowac, skoro P.Kostrzewa byl, wymierzyl,wymacal, posprawdzal i kazal pokochac 😁
szafirowa, czaderska co? 😀 aaa takie tam, obtarcie, potem czekanie na weta, robienie zębów, teraz czekam na docelowe wędzidło ale tylko dzień jeszcze 🙂 może nie specjalnie lubię na haku jeździć ale trzeba sobie radzić. Fajnie kicacie!
Dzionka, hmm jakby to delikatnie... byłyśmy z wizytą u Nirv, w stajni, stajnia w sumie ładna, lasek obok tylko osoba która tam nie wiem sprzątała/ wyprowadzała konie, była lekko niemiła. No nawet mocno.
Wojenka, do tego muszę się z kimś ogarnąć najpierw- są szanse na marzec na jakieś jeździectwo 'z kimś' 🙂
Dzionka, byla z nami nawet ciocia Cieciorka 🙂 Gil podzielil sie z Dzionkiem marchewka, chyba ma sie dobrze jak pancia sobie walentynki urzadza 😀 a Gil... no jak to Gil - wrocila sztywnosc i notoryczne oszukancze ustawianie sie w jedynke. Coz, nie chcialam zeby mi dzieciaki marzly na hali to krocej chyba niz zwykle stepowalam. Widze ze musze wrocic do dlugiej rozgrzewki. no i do pomocy z ziemi oczywiscie... x.x tylko prace znalezc i bedzie dobrze... <i tak sobie powtarzam juz 3 miesiac...>
Burza, a czemu niemila?
Nirv cos Ci nie do konca wierze ze fotograf tak poucinal te fotki... niektore maja podejrzanie dziwny ksztalt 😁 ale zazdroszcze pogody, my 3 ostatnie dni polowalismy na taka co by sie nadawala na zdjecia i codziennie robilo sie tylko gorzej... a tu takie sliczne slonce! gdzie to tak?
darolga, szafirowa Nie załamujcie mnie, dziewczyny! 🙇 Ja Was lubię i chciałbym, żebyście jeszcze chwileczkę pożyły w dobrym zdrowiu 😕 U każdego normalnego trenera wyleciałybyście z hukiem po kaski! Konie macie nieobliczalne - wiecie. Konie piękne, Wy - piękne. Kask urody nie da rady zabrać.
Dziś miałam rewelacyjną jazdę rekreacyjną 💃 Wyłącznie na dworze. Cieplutko było i ślicznie, śnieg mięciutki. Występowałam (tu są jeszcze problemy 🤔), rozkłusowałam. Potem dużo kłusa na dużej ósemce. Potem galop: pół placu, zmiana nogi z przejściem do kłusa, pół placu. Sporo. Bezbłędnie 💃. Odrobinę odkłusowałam i... pojechałam na spacerek nad jezioro 💃 Taki pół-teren, bo w ramach ogrodzenia. Wszystko przy spokojnym towarzystwie mojej psicy. Czułam się... jak "biały człowiek". Uwielbiam subtelne konie! Jedynie mały problem wystąpił, gdy połać śniegu gruchnęła z dachu, ale Perełka szybciutko się uspokoił. Cywilizuje się z dnia na dzień. Nadal boję się zakochać się w nim bez pamięci, ale chyba już przepadłam 😡
halo a czego się bać? Czyżby było jakieś ryzyko rozstania? Kiedy pokażesz jakieś nowe zdjęcia Perełki? Jakbyś była bliżej to bezczelnie bym się wprosiła i osobiście bym Cię obfociła 😍 kujka zapisałam Twoje GG i ciągle zapominam się odezwać 🙄... Ale zapiszę sobie gdzieś w widocznym miejscu zaraz i jak wrócę z ćwiczeń napiszę 😉 kasztankaija czemu tylko 1? Ładni jesteście!!! I jaka fajna odmiana! 🙂 Dawaj więcej! I pochwal mi się co to, bo niestety pierwszy raz Was widzę, a nie bardzo mam czas szukać 👀
okwiat to koń! 🤣 NN (kompletnie nie wiem niczego o jej pochodzeniu), kupiona od handlarza - tak nam się trafiło, mało tego : w paszporcie ma wpisany typ pogrubiomy i nazywa się .. uwaga, uwaga - Kasia 😡 🙄
Ja tak ostatnio czytam sobie w ciszy tylko, ale az sie odezwe 😉 Burza-marsz na zawody!!! co Ty pierniczysz z tym ruchem?moj tez sie rusza hmm, no tak sobie 🙄 ,i co z tego?zawody to doskonaly sprawdzian tego jak z naszym koniem pracujemy, a Ty patrzac po zdjeciach nie masz sie czego wstydzic.Wrecz przeciwnie, pokaz ile dobra praca moze z konia wyciagnac 😉 darolga, szafirowa-az mi sie poskakac zachcialo halo-pokaz Perelke 🙂
No i ogromne gratulacje dla startujacych w ostatnim czasie, szczegolnie kate_ ze tak ogarnelas i siebie i tego swojego lobuza 😉 👍
Burza Piorun - Piorunem, można się już po Was spodziewać spektakularnych zmian, więc nie będę się powtarzać, ale Ty fajnie usiadłaś! Nie wiem, czy to kwestia siodła (czy zmieniałaś), ale SUPER siedzisz w porównaniu do wcześniejszych zapamiętanych przeze mnie obrazków. Wiesz, jak Ci 3 osoby powtarzają, że jesteś krową, to schyl się i żryj trawę. Bez dyskusji: na zawody marsz! 😅
barbor - oczywiście, oczywiście, masz absolutną rację 😡 mówię, jakoś tak wyszło... usprawiedliwienia nie szukam... no i dziękujemy za komplement! :kwiatek: Averis - o nie, zaraz w fotoszopie dorobię sobie kask, nie możesz pshestać mi komentoffać fot ;< ja tak bardzo Ciem loFFciam 🙁 a tak serio - wiem, wiem, więcej nie będę 😡 okwiat - no normalnie foch z przytupem! Na mnie krzyczysz, a na Szafirową to już nie 🙁 (chyba, żeby spojrzeć na to z innej strony - mnie kochasz bardziej i dlatego dbasz o moje zdrowie 😎 ); tak czy siak - więcej się to nie powtórzy! Losia - ała, znów po tyłku dostaję 😁 dziękujemy za komplement! :kwiatek: [priv nie dostałam 🙁 ] Alice - ekstra foty! super wyglądacie! 😜 Burza - łaaaał, cudne fotki 🙂 uwielbiam na Was patrzeć, piękna z Was para, a Piorek w wersji Dressage - mniam! 😜 😜 😍 😍 😍 szafirowa - klasa, klasa! Ale latacie! <też bezkaskowiec z Ciebie, nu nu!> halo - danke za troskę :kwiatek: więcej się nie powtórzy, naprawdę, ale to była dłuuuuuga historia z tym kaskiem (broń Boże względy estetyczne, to było nieco niezależne ode mnie) 😁 a co do Młodego, to zrobił się mega grzeczny! 🙂 wrzucaj foty Twojego Skarba! Super, że takie postępy! kasztankaija - cuuuuudo! 😍 milusia - siodłaj, wskakuj, skacz i pokaż foty! 😉
Burza, ale śliczne się prezentujecie bardzo miło się patrzy na wasze postępy 🙂
Alice, No jaka elegancka para i głowa do góry następnym razem będzie lepej
kasztankaija, przepięknie malowany pysio zawsze mi się marzył kasztan o takiej odmianie
U mnie weekend spokojny nasz Kropek pierwszy raz był luzem z mama w głębokim śniegu był troche ździwiony wszystko go interesowało ale dzielnie podskakiwał w śniegu po brzuch. Natoimiast Ruda jak zawsze grzeczna pod juniorka tylko kilka razy zrobiłą bunt na pokładzie z małymi dębami ale Młoda już się takich fochów Rudej nie boi i szybko ją sprowadza na ziemię. I nie wiem czemu ale największa radocha dziewczynek to jazda na koniec w derkach.
Tylko refleks juniorki uchronił je przed położeniem sie w zaspie hehe a było by wesoło
No i Kropek
I odpoczynek zmęczonego malca spał dosłownie jak zabity 🙂