Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Dzionka, jak to, a Ty nie jedziesz dzisiaj hubertusa przypadkiem? tego hubertusa, ktory sie oficjalnie zaczyna o 13?
wątek zamknięty
kujka, nie - coś ty. Dziony stał prawie tydzień a ja mam go wziąć w zaieprzający teren i gonić lisa? No thanks, lubię zdrowego Dziona 🙂 Jeszcze miałam dzisiaj takie okropne sny, że omg! Najpierw śniło mi się, że pożyczyłaś mi 400zł na derkę Masty i nie miałam z czego ci oddać 😀 A potem, że ktoś zaprzęgnął Dzionka do wozu i on się spłoszył i połamał wóz i cały się poobijał - masakra, normalnie horror :/ Ruszam za jakąś godzinę pewnie 🙂
wątek zamknięty
Jechać nie spać! W stajni jest cudownie, błoto po kolana 😀
wątek zamknięty
maleństwo, ja nie ogarniam twojego poranno-sobotniego zapału, naprawdę 😀 Jest po 12 a ty już wróciłaś? Brr... A na błoto mam kalosze i nie zawaham się ich użyć 😀
wątek zamknięty
Wstałam o 8, 9.45 byłam w stajni. Chciałam zdążyć przed tłokiem, ale i tak byłam trzecim jeżdżącym na hali.
wątek zamknięty
Kurcze, a ja myślałam, że tak mało ludzi od nas ze stajni jeździ regularnie - oni po prostu jeżdżą rano 😀 Btw śliczny masz avatar 🙂
wątek zamknięty
Jeżdżą jeżdżą. Ja z kolei miałam nadzieję, że wszyscy śpią 😉

A avatar - dziękuję, uwielbiam to zdjęcie, P nie rozumie dlaczego - "przecież poruszone"
wątek zamknięty
epk To już rok? 😲 Ale czas zasuwa!!Mielismy Was odwiedzic juz dawno, ale chyba poczekamy do wiosny.

A ja w koncu jestem rekreant pełną gębą.Wykupiłam karnecik i śmigam 🏇
wątek zamknięty
epk, Gratuluję rocznicy!
I przepraszam za eot ale cóż to za piękny naczółek na zdjęciu? :kwiatek:
wątek zamknięty
Ascaia, przepraszam, ale nie zabardzo zrozumialam... czemu wlasciwie nie moze ktos raz na miesiac chociaz do Ciebie przyjechac? a jakies okoliczne voltowiczki z dobrym sercem (a chocby i okwiatka ktora sobie pieknie poradzila z Kaprikornem)? no.. ktokolwiek z ogolnym pojeciem.

Raz na miesiąc to jeszcze by dało radę rzeczywiście. Ale częściej to jednak by nie było takie proste.
wątek zamknięty
Ruda_H też jestem w szoku, że to już rok...
Vill nie opowiadaj tylko mówi kiedy chcesz się do nas zabrać... 🙂

Ja zdjęć za dużo nie mam, ale jedno świetnie obrazuje nasze stosunki  😀iabeł: - ja proszę a on się łaskawie zastanawia...

Dzisiaj w ramach wspólnej rocznicy był szampan, torby pełne smakołyków i golenie 😉. Teraz wygląda jak bardzo elegancki koń 🙂
wątek zamknięty
Epk,
wreszcie trochę rudzielca! śliczności!
wątek zamknięty
Dzionka, słodki był, taki zbuntowany młodzieniec 🙂 A tu w kwietniu mu 8 lat wskoczy, jak ten czas zapitala... Ciesz się młodym póki... młody 🙂 A na pogaduchy ja też, ja też!

Dzionka, Ty już do siebie samej piszesz?  😁  🤔wirek: No to odetchnę z ulga, bo jednak pomylić czasem Was z kujką - to jednak lżejszy przypadek  🤣
wątek zamknięty
moja stoneczka:

i jaka pamiętna data! dobrze, że to nie o 10 rano było  😉
wątek zamknięty
halo, ale że co 🙂? Pisałam do Amnestrii i "młody" dotyczy jej konia, który właśnie JEST młody 🙂 Ostatniego zdania w ogóle nie rozumiem ;P

Doszłam dziś do wniosku, że Dzion wygląda jak grubas i czas na spalanie tłuszczyku - a więc do boju.

epk, ślicznie mu w niebieskim 🙂 I wciąż prosimy o więcej fotek!
wątek zamknięty
_kate Stonka super 😀 Chyba wam się teraz współpraca dobrze układa? 🙂
wątek zamknięty
Dzionka, halo chodzi chyba o to, że "zaadresowałaś" posta do samej siebie 😉
wątek zamknięty
epk wooow, już rok? Ale to zleciało 😲

A ja dziś wsadziłam trenerkę na Belfasta no i myślę, że coraz bardziej zaczyna zasługiwać na miano Sport Pony 😎
Mimo buntów, chodził fantastycznie i patrząc na zdjęcia... aż łezka w oku mi się zakręciła 😉 Ciągi w kłusie są już na prawdę dobre, dziś pierwsze skuteczne próby ciągów w galopie 💘
Muszę się z Wami podzielić fotami, bo zaraz wybuchnę z dumy 🙂

aaaaaa 😜
wątek zamknięty
Aga,
lepiej niż dobrze  😀. Nadal mamy swoje bolączki, niedociągnięcia, na dodatek jeździmy bez pomocy z dołu, więc sami kombinujemy. Ale póki co obydwoje jesteśmy zadowoleni. Chyba ja w końcu nie mam tak spiętych pośladów, że ma być ślicznie i on też popuścił.
Teraz nawet jak się wkurzy na mnie, to bardziej mi przypomina rozzłoszczone dziecko grożące paluszkiem niż tego psychola sprzed dwóch lat.
Szkoda ze z tej jazdy mam nakręcone tylko rozprezenie. Niestety Agata nie jest w stanie skupić na nagrywaniu jak prowadzi jazdę  😉
wątek zamknięty
Strucelka, WOW  🤔zok:
wątek zamknięty
Strucelka, łał! więcej!
wątek zamknięty
_kate, fajnie to wyglada  😀
Strucelka, wow  😜  bombowo  😜
wątek zamknięty
Strucelka dawaj więcej, Twój szportowy kucyk wygląda cudownie!
A ja mam jutro trening pierwszy prawdziwy.  💃
wątek zamknięty
O matko, ale zaćmienie 😀 Faktycznie 😀 Halo, masz rację - czas na odwyk od volty chyba 🙂

Strucelka, więcej!! superowo wygląda twój DRP!
wątek zamknięty
epk, kiedy to minęło 🙂 gratulacje! 🙂

Strucelka, po prostu MEGA!
wątek zamknięty
Strucelka, super!  👍
wątek zamknięty
Strucelka Ale sportowy kucyk!Pokaż coś jeszcze bo sama przyjemność takiego chłopaka obejrzeć 🙂
wątek zamknięty
Strucelka - Belfast boski! Gratulacje 🙂

Vuko - miło widzieć mojego ulubionego "wiadrogłowego" czempiona 😁

A mój koń dzisiaj skakał rewelacyjnie 🙂 W ogólne nie ruszały go płotki, ani wysokość, ani pańcia czasem przeszkadzająca. Chciał, pomagał, starał się i skakał tak, że wydaje mi się, że on zaczyna naprawdę to lubić. Może wreszcie wybierzemy się na jakieś halówki  😅
wątek zamknięty
Strucelka - MIÓD 🙂
wątek zamknięty
a mi dzisiaj legionista przykopal w samochod tak, ze wgniotl mi blache i zrobil sie odprysk w lakierze (dodal do tego jeszcze pare "kujwa kujwa"😉. niewiele myslac wykrecilismy "najn łan łan" i byla turbo akcja lapania zloczyncow. spedzilam 2 h na policji i zalozylam sprawe  😎 pan (i jego koledzy) pojechali na izbe wytrzezwien a stamtad czeka ich wycieczka na rozmowe z dochodzeniowcami. a jaka byla akcja przy lapaniu wandali!  🏇
taki to mialam.. iscie rekreancki dzien  🤔wirek:
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.