Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

tajnaa, ahh te klimaty... ja na Blondynce nie daje radę na oklep jeździć bo jest tak wykłębiona, do tego strasznie wybija i nawet stęp to nic przyjemnego 🙁 ostatnio z powodu kontuzji pojechałąm na oklep ją przespacerować i wróciłam obolała... za każdym razem mówię sobie nigdy więcej... a potem wsiadam, licząc, że coś się z 😵mieniło...
wątek zamknięty
a ja miałam dziś trening i było zajefajnie!!! to pierwszy od 4miesięcy 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Deb a nacięcie jest proste i równe jak od nożyczek? jakoś uwierzyć mi się nie chcę w taką ludzką złośliwość  🤔wirek: nie ma szans żeby to jakoś coś przypadkiem  👀 ?
wątek zamknięty
idealnie równe. przecięta taśma i 4 cm w głąb padu. pokaże foto jak przywiozę go ze stajni..
nie ma szans żeby to był przypadek... co więcej moje nożyczki leżały na wierzchu w skrzynce więc....
wątek zamknięty
tajnaa no wiesz co? z takimi obrazkami wyjeżdżać? 🤬 my takiej kałuży jak u Ciebie na zdjęciach nie będziemy mieli nawet po tygodniowej ulewie :/
wątek zamknięty
Blondek, niezmiennie mnie zachwycacie 🙂

Fantazja, rewelacja mam nadzieję że nie zbankrutujesz a kobyłka będzie zadowolona!! 🙂

wątek zamknięty
Ale zapachniało wakacjami! Super! Dajcie jeszcze jakieś cieplutkie fotki 😀

Jutro sobota a ja do szkoły jadę 🤔 ehhhh...Kurort będzie miał kolejny wolny weekend 😵 Widziałyście prognozę pogody? Od przyszłego piatku temp. w okolicach -2 😲 Oby im się nie sprawdziło! Mi się szykuje akurat weekend w arktycznej Finlandii 😵
wątek zamknięty
zen, wczoraj w stajni był w nocy przymrozek już.
wątek zamknięty
Ciocia Ewa odwiedziła moją gromadkę i dostałam zdjęcia, także dla wszystkich stęsknionych za Ramboszem, oto on:
po rekonwalescencji, od dwóch tygodni znów w pracy  😅

Autorem zdjęć jest wydobywająca z moich koni to, co najpiękniejsze - EwaBe

Pozdrawiamy cieplutko cały KR
wątek zamknięty
O kurcze, mój ideał konia  - cuudo 🙂. Gosic, ile on ma lat?
wątek zamknięty
MÓJ ULUBIENIEC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  😍 😍 😍 😍 😍 😍
wątek zamknięty
zen, wczoraj w stajni był w nocy przymrozek już.

No w nocy tak, ale to -2 tyczy się dnia 🤔 😵 Nie chcę takiej pogody tak szybko....podobno w Finlandii też już zimnica i w ciągu dnia jakieś 5 stopni. Muszę ciepłą kurtkę wygrzebać..

Gosic, przepiękny jest!! 😜
wątek zamknięty
Gosic piękny  😍
Burza podobno w połowie listopada ma już śnieg padać. ;/
A ja dzisiaj miałam złe przeczucie co do jazdy i miałam rację. Było tragicznie, ja tragicznie, koń też. W ogóle się nie zgrywaliśmy, ja sobie on sobie. Eh.
wątek zamknięty
Dzięki Baby  :kwiatek:

epk - ma 11 lat i jak byś na niego wsiadła to przestałby być Twoim ideałem  😁 Ale i tak go kocham  💘
wątek zamknięty
Ooo proszę - ktoś miał tak jak ja? Łączę się z Tobą w bólu. Jak siodłałam to już widziałam, że jest nie do końca halo. Jak poszłam na plac było tak se, kłusa musiałam dłuuugo ogarniać. Zagalopować w ogóle nie chciał, a to co pokazał to była jakaś amba fatima. Nie kulawy, nic go nie boli tak na oko (obmacałam) - nie wiem, ciśnienie mu nie pasowało...😉. Ehh...

Gosic - nie wierzę :P
wątek zamknięty
epk - naprawdę, miał dość ciężkie dzieciństwo, kiepsko ujeżdżony, a jak już został zajeżdżony w wieku zbliżonym do 3 lat, jeśli nie wcześniej, poszedł do szkółki. I tuptał w niej dopóki go z niej nie kupiliśmy. Ma, jakby to ująć, problem z akceptacją pomocy popędzających  😁 Wszystko trzeba robić siłowo, no, chyba że akurat ma ochotę i wtedy jest w stanie duużo. Ale generalnie uznaje moje argumenty i daje się przekonać żeby coś zrobić  😁  😍
wątek zamknięty
A niech pada śniegu tona byle nie wiadło tak jak ostatnio 😉

zen, uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 😁 idę! 😀

Gosic, cudowny!
wątek zamknięty
Gosic, przepiękny!  😜 skaczecie, czy bardziej pracujecie ujeżdżeniowo?
wątek zamknięty
Plaża fajnie fajnie bo to jedyne miejsce gdzie zimą można pojeździć nawet jak jest -20 to nie zamarza piach, z drugiej strony popracować jakoś super się nie da bo po takim głębokim piachu to zabójstwo dla końskich nóg, więc szarż większych nie polecam, wręcz odradzam. Wolałabym porządne ścieżki leśne - serio  🤔
wątek zamknięty
epk mi też zagalopować nie chciał, mam nadzieję, że w niedzielę będzie lepiej. A najważniejsze jest, żebym ja się ogarnęła, bo mam wrażenie, że tylko się po nim tłuczę. 🤔
wątek zamknięty
Caira - miałam kiedyś fanaberię żeby chodził jak koń ujeżdżeniowy, bawiłam się w jakieś czworoboki na poziomie P regionalnych, raczej gorzej niż lepiej, chociaż mieliśmy lepsze momenty. Ale ten koń się już nie zmieni, i dojrzałam żeby to zaakceptować i zostawić go takiego jakim jest. Tym bardziej, że odpowiadając na Twoje pytanie - skaczemy.
Generalnie nikt nie wierzył, że ten "trup z rekreacji" pójdzie wyżej niż L, pode mną zwłaszcza, ale jeździmy spokojnie P, i gdyby nie kontuzja, teraz byłyby pierwsze N-ki. Także dopiero w następnym sezonie, ewentualnie pod koniec halowego.
Więc nie każę mu już deptać kapusty, tym bardziej że tego nie lubi, zresztą trzeba go mocno otwierać. Jakaś podstawowa praca ujeżdżeniowa jest, ale o tyle o ile. A na parkurze, kiedy już jest nieco wyżej, czuję że on nawet to lubi, otwiera się i  skacze tak, że mam go ochotę całować po kopytach  😁
wątek zamknięty
Gosic, jej no to fajnie- zazdroszczę. 😉 to ogier, prawda? wrzuć jeszcze trochę jego zdjęć, najlepiej, jak się odbija od ziemi. 😉
wątek zamknięty
Nie,Caira to wałach  😁 

Dla Ciebie - starocie :

wątek zamknięty
Gosic, ładnie skacze. A byłam przekonana, że to ogr. 😁 owocnej pracy życzę.  :kwiatek:
wątek zamknięty
Gosic fajny ten 'trup z rekreacji' i ładnie mu w brązowym. 😉
wątek zamknięty
cos w tym jest, bo moj tez dzisiaj najchetnej by sie polozyl. galopowal, ale najchetniej to by nie galopowal, rozgladal sie i palil gupa ze sie ptaszka boi...
wątek zamknięty
katija ja do lasu na stępa nie mogłam wejść, bo bał się jakiegoś żółtego krzaka a potem zobaczył konia, który chodzi luzem, jak gdyby nigdy w życiu go nie widział 😵
wątek zamknięty
Gosic, Super popatrzeć tu na Rambosza 😉 I ogromny szacunek dla Ciebie za zmiany, jakie w nim zaszły. Wiem, co mówię, bo w końcu miałam na nim bodajże moją drugą jazdę w życiu :P Lekko nie było 😉
:*
wątek zamknięty
Oj tam dziewczyny, marudzicie. 😉 Ja w sumie to dzisiaj tylko lonżowałam Paryską, ale za to kolega w tym czasie wpadł do mnie w odwiedziny na swoim koniu i jego arabka też nieźle odwalała jak zobaczyła moje kolorowe przeszkody.  😁
wątek zamknięty
W niedzielę ma być słońce to może jakieś zdjęcia uda się zrobić. Zobaczycie nas razem. 🏇
wątek zamknięty
Dzisiaj ewidentnie coś było w powietrzu. Wasze się leniły albo płoszyły, natomiast mój osiołek miał ogromny nadmiar energii i kilka razy się ze mną zabrał. W sumie to mu sie nie dziwię... trochę czasu stał. Ale i tak jestem z niego zadowolona... jak już trochę się 'spalił' to chodził przyzwoicie.

Gosic W końcu Rambosz! 😍 Cudny jest. Częściej się chwal swoimi chłopakami. Obaj są obłędni!
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.