Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Burzauroczo wyszedł 😀
wątek zamknięty
Burza, nie tylko Tobie sie tak powiazalo.
Widze, ze cala kolekcje w zieleniach kompletujesz. Dobry wybor, bo Piorkowi w zieleniach na prawde pieknie!
wątek zamknięty
Dzis i ja rekreacyjnie 🙂z kumpelka troche szalalysmy po łakach...zaspy są mega bajeczne🙂
Najpierw godzinka na duzych konikach(na sląskiej klaczy Natana):

a pozniej na tych mniejszych:

dosiad fotelowy prezentujemy:

Pozdrawiamy sniegowo-zimowo 😉 😀
wątek zamknięty
incognito, on takie śmieszne miny zawsze przy tym oknie strzela, a akurat konie tam wchodziły do stajni 🙂
Jeszcze takie coś

Klami, prawda? 😉 no ale.. nie ma co dziewczyn irytować 😉
Taaak, zawsze chorowałam na tą kolekcję i jakoś uciułałam kilka rzeczy 🙂 fajnie że się podoba 🙂

Alicja super pozytywne fotki!
wątek zamknięty
Burza, ależ ona ma piękny łeb, a te oczka  😍 , zakochać się można  😍
wątek zamknięty
Burza Ano zgadza się 🙂 A Pioruś jak zwykle piękniasto  😎

I wrzucam jeszcze jedno przedstawiające konia znudzonego życiem  😂
wątek zamknięty
Fantazja, dziękujemy 😀 fakt przymilać to on się potrafi 😁

Blądek., jaki jęzor 😀
wątek zamknięty
Burza- Niedługo szyja Pioruna nie zmieści się w kadrze  😉 Uroczy jest 🙂
Wzięłam dziś Alkazarka na lonżę, bo dawno nie był lonżowany i tak fajnie pomykał, luźno, sprężyście, nie drobił, nie leciał.  Miło mnie tym zaskoczył 🙂 Nagadałam mu do uszka komplementów, aż mi słów zbrakło, heh 😉  Ogólnie dzisiaj czułam taką więź między nami.
Jutro może w terenik. Zobaczymy 🙂
wątek zamknięty
Tristia, haha 😀 wyjdzie górą 😉

Fajnie, coraz bardziej Twój przyjaciel co 🙂
wątek zamknięty
wyterenowałam sie dzis za .. no nie wszystkie ale ostatnie czasy 😁 w lesie jest bajecznie! a zaspy sa przecudne! kobylka wiekszosc czasu miala sniegu po brzuch albo prawie po brzuch  😜 nie pamietam takiej zimy!!! snieg po tej przejazdzce mialam WSZEDZIE - buty w zaspach mi brodzily miejscami  🤣, z drzew pospadalo to mi caly kon sie bialy zrobil  🤣
ahh i ehh 🙂
drugim tez bylam w tereniku - po raz pierwszy na nim! wiec troche niepewnie, ale szedl jak czolg wiec bylo o tak:  😜
szkoda tylko ze w tak glebokim sniegu to nawet stemp jest duzym wysilkiem dla konia.. wiec za dlugo sie tak nie pojezdzi. kondyche zrobic mozna ladnie za to 🙂
zdjecia z konia robilam, zgram to pokaze zaspe jakas 🙂
wątek zamknięty
Burza-Poznajemy się coraz bardziej, bo przyjaciel to od zawsze 😉
Tylko w sumie, nasze spotkania ograniczają się do czyszczenia i jazdy/ lonżowania. Muszę to zmienić, bo chcę się bardziej zaprzyjaźnić z pluszakiem.  Może jak będą dłuższe dni- więcej czasu, to jakieś spacerki, zabawy pouprawiamy 😉
wątek zamknięty
Myśmy się dziś lonżowali i fotografowali.

Ruda i jej dziadek:
wątek zamknięty
Ja to się za bardzo nie odzywam tylko czytam 🙂 ale w końcu dzisiaj poskakałam znowu 🙂 bardzo mi skoków brakowało, a Siwy nie miał serca do tego mimo, że technika nienajgorsza.
Od niedawna jeżdżę konika, z którym szykujemy się do zawodów 🙂 jeszcze się do końca nie możemy dogadać co do tempa i kontaktu, ale już coraz lepiej nam idzie 🙂 a serce do skoków ma oooj ma 🙂 i technikę też bardzo dobrą 🙂
przedstawiam Wam:
Graham kf

a Siwerek na razie dalej stępuje 🙂
wet na początku lutego ma przyjechać 🙂
Ascaia opisywała sytuację już nie raz więc ja się rozpisywać znowu nie będę 🙂

[przepraszam za jakość zdjęć, ale bez pełnego słońca w lecie to mój aparat nie współpracuje...]
wątek zamknięty
Forta, pokaż dziewczynom jak bosko Agr potrafi kłusować 😜 Stęskniłam się już za Wami.

Co do brania się za siebie, to ja też zaczynam, bo przecież już sama nie mogę patrzeć jak siedzę 🙄 Dzisiaj pośmigałam na Parkanie kochanym- dam dwie fotki, obiecałam, że czasem pokażę Parkana, ma tu kilkoro znajomych w sumie 😉

Przyznam, że bez kasku się źle czuję w siodle- ale niestety jak jest tak zimno, to tylko czapka. Ostatnio zawaliłam sobie uszy, gardło, wylądowałam z anginą. A ocieplacze pod kask to jakaś farsa 🙁
wątek zamknięty
zen, czy masz na mysli to fajowe agrosowe dodanie? 😀
wątek zamknięty
Ano 😀
wątek zamknięty
To może z tej okazji zacytuję Jurka Krukowskiego.
Jeździ Forta, Jurek stoi ze mną. Każe Forcie dodać w kłusie na prostej przez cały plac do jazdy, Forta dodaje.
Jurek do mnie- patrz, normalnie koń ujeżdżeniowy!
Forta ma teraz pojechać tą samą długą prostą przez plac galopem, Agr odwala wrotki i leciiii!!
A Jurek - no, jednak nie  😁
Hihihi, śmiałyśmy się nieźle z tego tekstu w Rakowcu  😀
wątek zamknięty
hahah Jurek jest genialny 😀 na treningach u niego zawsze mozna boki zrywac 😀

dzieki dziewczyny za wsparcie, oby to byly tylko moje urojenia...
wątek zamknięty
kondyche zrobic mozna ladnie za to 🙂

nie kondychę,a siłę  😜

jesteś jutro?nie mam z kim w teren jechać  🏇
wątek zamknięty
Zen, to ja polecam kominiarkę pod kask. Mieści się bez problemów i największe mrozy można w niej przetrwać. Taka jak na zdjęciach (Decathlonowa):
wątek zamknięty
Burzuś ja już po winie, ale może dam radę odpisać  😁 Otóż pisałam, że Iskra (fin) ostatnio bardzo dużo ROBI a nie nie robi 🙂 I że pewnie dlatego schudła. Chodzi ostatnio znacznie więcej niż chodziła w 2009 🙂
wątek zamknięty
Alicja_8, znalazłaś miejsce do jazdy juz na stałe? 🙂
Zygzak, ile on ma lat? to ten senior?
zen, ty sie za siebie nie bierz tylko za konia bo Ci zaraz zasnie na tym lonżowniku  😀 Dobrze mu sie trafiło 🙂
wątek zamknięty
no i mam foty zaladowane 🙂 fonowe, ale sa 😉

najpierw laczka

potem lasek 😀

i to jaki ladny lasek!

sniegu tyle:

(dla niewtajemniczonych-0,5-1metr standardowo WSZEDZIE)

i juz niekonsko, ale MUSIALAM to uwiecznic, mimo ze malo co widac 😀

na ostatnim lekko przysypany znak 'parking' 🙂

jutro moooooze sie uda wyprosic jaka komorkowa fote na ktorej i ja bede 😉
wątek zamknięty
magda, super terenik! 😀 u mnie ciągle albo wieje albo jestem po nocy, a też mi już się tęskni za lasem.
wątek zamknięty
no u nas tez  dzis wialo i sniezylo  niestety ale rude padokowane codzien to jej nie zaszkodzi, a ja opatulona tez dalam rade 🙂
pozatym na hale sie nie pcham bo po godzinie w kurzu dzien odchorowuje ostatnio  🙄 wiec nie chce wiedziec jak sie kon czuje po wysilku w takich warunkach..
wątek zamknięty
magda, no słusznie, mi się w wiatr Piorek wścieka, więc żadna frajda taki teren 🙁
wątek zamknięty
arma, ale ja ostatnio wyszłam z założenia, że muszę zacząć od siebie 😉
wątek zamknięty
U mnie istna sniezyca.... Takze kate, aga, mam nadzieje, ze uda mi sie wydostac z mojej wioski jutro rano zeby dotrzec na hipo. :/

zen oo !! Dawno Cie w siodle nie widzialam !
wątek zamknięty
zen, nie no wiadomo, że 99% błedow to wina jeźdźca i takie tam bla bla bla, wiec to podstawa. 😉 Mi bardziej chodzi o to , że podziwiam was za ten lonżownik. Moj koń by tak zimy nie wytrzymał kręcąc się codziennie w kółko.Nie zamulają wam konie po zimie "na karuzeli"?
wątek zamknięty
Klami, ja siebie też daaawno- bo to, co się działo ze mną w siodle po wypadku to wolę pogrzebać w niepamięci 😁

arma, hmm, lonżownik to nie jest ideał do stałych i wcale rzecz nie polega na tym, że konie zamulają. Bo tak nie jest. Problem tkwi w tym, że trudno jest potem na prostych pracować..prosto 🙁 
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.