Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Zreszą karuzela zwykle jest pełna innych koni 😁

:kwiatek:
wątek zamknięty
z dziś, bo pogoda nam dopisywała :

[img]http://[/img]
wątek zamknięty
 :kwiatek: :kwiatek: stety-niestety teraz ma troszku większy brzuszek  😁 ale nadal w normie!  😁

Pokażę Ci "troszkę większy brzuszek", Twoje cacko jest chartem ! Przy naszym bażu  😉
W sumie to nawet Piorek od Burzy może się schować głęboko  😁

Dodam, że Marchena dostaje dawkę o 2/3 mniejszą od innych koni, tyje powietrzem.
wątek zamknięty
kasztanka, zmniejsz to zdjęcie!!
wątek zamknięty
ninevet, to niech dostaje jeszcze mniejsza, przejdzie na troty, mało siana i duużo ruchu.. Bo inaczej na zdrowie jej to nie wyjdzie.
wątek zamknięty
Niewidzialna spokojnie, już zmniejszone  😉
wątek zamknięty
ninevet, to niech dostaje jeszcze mniejsza, przejdzie na troty, mało siana i duużo ruchu.. Bo inaczej na zdrowie jej to nie wyjdzie.

jemu.  😉
Nie mój koń, ja tam tylko sprzątam i to jeszcze przez 2 tygodnie. Nie będę doradzać, rządzić się i podpowiadać. Maja weta, maja kowala i maja inne osoby w stajni.

edit: myśle,że jego żywienie i tak już jest skonsultowane z wetem, bo dostaje wszystko inne niż pozostałe konie. Inne musli, inne suplementy.
wątek zamknięty
ninevet, łooo no faktycznie możemy się schować 😀
wątek zamknięty
starałam się wstawiać zdjęcia pod kątem albo portrety by mu wstydu nie narobić ale jednak jest pędzącą kulka  😉
wątek zamknięty
ninevet, skoro tak, to też bym nie interweniowała, conajwyżej zasugerowała. Sory, jeśli uraziłam, to tylko moja nadwrażliwość na AŻ TAK niezdrowo grube konie :kwiatek:
wątek zamknięty
nie, nie uraziłaś 🙂 po prostu nie chce się wpieprzać komuś do stajni gdzie jestem jedynie gościnnie  😉 jakby się działa krzywda lub dawka żywieniowa nie była prawie głodowa to pewnie bym interweniowała, bo chyba o patrzenie jak koń się rozpasa do granic możliwości mnie nie posądzasz 🙂 ?
wątek zamknięty
Niewidzialna spokojnie, już zmniejszone  😉

😉
Jaką on ma odmianę fajną!
wątek zamknięty
ninevet, nie 😁

Ale wiem, że ludzie tak potrafią.. w stajni, gdzie wcześniej staliśmy z Samem była cała masa osób mających konie ledwo mieszczące się w drzwiach, które całymi dniami obijały tyłki na padoku, dostawały żreć więcej niż Samu który codziennie chodził.
A później jakie wielkie zdziwienie właścicieli, czemu koń ma ciągle coś z nogami jest nie tak 😵
wątek zamknięty
dziękujemy! 😀

[img]http://[/img]
wątek zamknięty
m0niska wiesz one i tak dostają mało, bo jest zima, warunki do jazdy/lonży są raz w tygodniu przy dobrych wiatrach a tak to człapią po padoku całymi dniami więc też nie ma co szaleć. Dostają na smaczek,a siwy dostaje na "ząbek"  😉
wątek zamknięty
No przyznam, że przez zimę Samuarowi też brzuch urósł. Mam nadzieję, że przez ten czas, co jest w treningu to skutecznie się go pozbędzie  🤬
wątek zamknięty
darolga ale wypiękniał  😍 i jaka lśniąca sierść, w porównaniu do tych zdjęć z wyścigów, to dwa różne konie  😲
wątek zamknięty
ninevet, ojeju, wygląda jak piłeczka.🙂 ale urocze 🙂 Na wiosnę będziecie zrzucać😉
Hypnotize, łaaa.... na serio, on nie wygląda jak emeryt 😉
[quote="MoniSka"]Trener poszedł jeździć innego konia, jak wyszedł z hali patrzy - karuzela stoi. Okazało się, że Samu zaparł się na zadzie i nie dał karuzeli ruszyć hihi stwierdził 'pie***ę nie robię' hihi[/quote]
Buehehe, ale inteligent przebiegły! 😀
darolga a wy znowu wyglądacie jak z katalogu, no 😉

No.. A ja się przełamałam i stwierdzilam "pi****ę" - młody dostał cienki polar na noc do stajni na to -20 do -25. Wolę dmuchać na zimne, szczególnie, że mu od tygodnia non stop z nosa leci, łupież wrócił. Czosnek w użyciu i na te największe mrozy dostanie po prostu derkę, się nie będę patyczkować. O północy u mnie było -19, więc w okolicach stajni -20 jak nic. Dzisiaj w nocy jeszcze ma być -18-20, więc pewnie mu derkę zostawię, w przyszłym tygodniu ma być cieplej o te parę stopni. Popadam w paranoję, siedzę i sprawdzam 5 różnych portali z pogodą 🤔wirek:
Mam tylko nadzieję, że on się z tej derki nie wyswobodził 😁

A poza tym - mam super konia 😁 Po miesiącu nic-nie-robienia pamięta jak się chodzi na lonży, tylko dwa razy próbował mnie wywieźć [bo niektórzy nie wiedzą, że wychodząc z hali mówi się "uwaga, wychodzę...". Koń widział, że inny koń wychodzi - ja niestety nie widziałam -.-' ], ale generalnie było fajnie. 10 minut lonżowania poprzedziliśmy 10 minutowym maszerowaniem - ja maszerowałam, a koń za mną 😉 i zakończyliśmy tym samym. Dzisiaj chyba se na spacerek pojadę.... 😍
wątek zamknięty
Darolga i co powiedział wet? (Możliwe, że już mówiłaś, a ja przegapiłam :icon_rolleyes🙂

m0niska pamiętam, jak miałaś dylemat, czy dać Samuara w trening czy nie. Myślę, że dobrze zrobiłaś i niedługo zobaczysz tego wspaniałe efekty! 😉

Klami biduuuulo, nawet nie wiesz jak mi Cię szkoda 🙁 Naprawdę, tyle przeszłaś, że nikomu chyba tak bardzo jak Tobie i Tenorowi nie należy się już spokój, zdrowie i szczęście. Trzymam mocno kciuki! :kwiatek:

Likier jest przeziębiony 🙁 Na syropku przez tydzień, póki co tylko padok... Nie dobrze, kucyk mi się sypie 👿 A w marcu będzie miał dopiero (albo aż :emoty327🙂 9 lat!
Za to Belfast jest w szczytowej formie 😜 Zrobiła się z niego kuleczka, jeżdżę go z trenerką "na okrągło", ostatnio w czwartek skokowo, to tak wczoraj miodzio chodził, że szok 😍 No, może oprócz jednego kosmicznego baranka, po którym prawie bym spadła. Ale się utrzymałam, co prawda po paru akrobacjach, ale wysiedziałam 😀iabeł: Dziś za to trenerka go skokowo męczy, mam nadzieję, że będzie grzeczny 🙂
A Jangal pomału wraca do zdrowia, mam nadzieję, że w poniedziałek już wezmę go na lonżę.
wątek zamknięty
Sankaritarina
No jak na Niego ostatnio patrze to tez sie zastanawiam czy na ta emeryturke ze mna to za szybko nie poszedł 😉
Swoja droga na wiosce w której stoi ponoć krążą o nim legendy już... że mam diabła nie konia 😀  👀
Ja myślałam ze pielgrzymki do stajni przychodziły zobaczyć jaki ładny koń... a tutaj czekali az mnie zabije i coś sie stanie 😀  🤔wirek: ale to dobrze... nikt Go nie ukradnie i nie bedzie chciał wsiadać 😀

A co do tych derek, to ja nie derkuje. Nie mam super ciepłej stajni, ale nie zakładam derki bo koń nie ma kataru nawet i nie chce żeby sie wydelikacił. Zreszta jak jest taka pogoda ale nie pada śnieg to nawet na dwór derki nie zakładam. Czosnek dostaje i jakies witaminki, boks ma na koncu stajni, nie wieje mu tam wcale wiec mysle ze nic mu nie bedzie 🙂
wątek zamknięty
Darolga - nooo Korab cudnie wyglada 😀 maszynka sie robi 🙂
Kasztankaija - cuuudne konisko ! normalnie moj wymarzony rudzielec  😍

Moniska
- tez sie balam co to bedzie jak Marian pierwszy raz szedl do karuzeli. najpierw 5 min z nim w srodku w reku pochodzilam zeby zajarzyl ze jak jest dzwiek to trzeba zawrocic i szybko zaczail 🙂 a skok na kantarku ? no wiesz, "klasyczne" jezdziectwo juz nam sie nudzi  😁

wątek zamknięty
angeel, ostatnie na avatar!
wątek zamknięty
mowisz ?  👀
wątek zamknięty
taaaak, cudne zdjęcie : ) ogólnie wszystkie cudne, ale to jest piękne!

a ja jade do Pamsa, poganiam go troszczeke pewnie, na jakiś spacer pójdziemy czy cosik.  😅
wątek zamknięty
Angeel, tak! Na avatar, raz raz! 🏇
wątek zamknięty
Mam bzika na punkcie Muraniowych uszu  😍
Pięknie 🙂
wątek zamknięty
:kwiatek:
wątek zamknięty
Sankaritarina, przebiegły kosmicznie. Masz się z czego cieszyć! Ja po tygodniu stania jak wzięłam Sama na lonży to zostałam na tej lonży wyciągnięta z hali, no i co chwilę widziałam kopytka nad głową 😁

Strucelka, mam nadzieję, że zobaczę i mam nadzieję, że będą wspaniałe.. w sumie to nie mogę się doczekać 😅 :kwiatek:

Angeel, no jego trener obserwował.. ale to i tak nic nie dało:P Cwaniak poczekał, aż nikogo już nie będzie 😉
To ja poproszę więcej takich efektów znudzenia klasyczną jazdą 😁

wątek zamknięty
m0niSka sama z wielką chęcią wsadzam trenerkę na Belfasta. Ona go ustawia, a potem ja prawie na "gotowca" wsiadam 😁 A do kiedy Samuar będzie w treningu?
wątek zamknięty
Strucelka, planuję do kwietnia🙂 A wsiąść pod okiem trenera planuję w następnym tygodniu 😅
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.