Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

wiedźma, dziękuje 🙂 to przede wszystkim i nad wszystkim przyjaciel 🙂
wątek zamknięty
burza-tylko pogratulować i przyklasnąć. Bardzo z was udana para.😉 Ja za to powiem, że z końką wybywam na ferie. 😜 I chlip! na 14 dni zostawię re-voltę.
wątek zamknięty
wiedźma, łaaa, z koniem, gdzie??
wątek zamknięty
Burza Piorunek nieustannie podbija moje serce  😍
Martva przykro mi bardzo  🙁

Dla wielbicielek białej (żółtej bardziej) kluski mam 2 zdjęcia

Siwy uwielbia zdjęcia macro... mój aparat jak widać mniej ale cięzko jest robić zdjęcia koniowi który ciągle jest 30 cm ode mnie.

i dla wielbicielek Czarnej kluski też coś się znajdzie 🙂

Niestety (Burza wybacz !) Lapiska i reszty osobistości zdjęć nie mam, ponieważ nie umiem równocześnie jeździć i robić zdjęć 😉

wątek zamknięty
ninevet, a haa, a jednak się da już coś porobić 🙂 jestem ewentualnie w stanie zrozumieć i JAKOŚ tą stratę przeboleć 😎 siwe ciacho super!
wątek zamknięty
burza-do pewnej mało znanej stajni, do mojego chwilowo-ekstrenera. mamy nadzieję się podszkolić i wrócić mondre bienkne, zbrytne i wybitne. 😁
wątek zamknięty
Burza - nowy śnieg napadał, teraz jest spory minus więc dopóki pogoda się nie zmieni to da się jeździć 😉  😜
Lapisek dzisiaj z anielską cierpliwością patrzył jak wkręcam mu hacele przez 40 minut. Myślałam, że oszaleje i odgryzę mu te podkowy. Gwinty rozjechane, w jednym kamień, w drugim lód...  😵
wątek zamknięty
ninevet, no to bomba! A jak wrażenia z jazdy? 🙂
wątek zamknięty
a na którym? 😀
wątek zamknięty
wiedźma, miło mi to słyszec!
wątek zamknięty
A to na ilu jeździłaś? 😀
wątek zamknięty
ninevetale one są boskie po prostu 😜
wątek zamknięty
m0niSka, heheh skąd ja to znam, najlepiej wtedy pogrzebać w kieszeni w poszukiwaniu cuksa albo marchewki, i od razu uszy stają na baczność  🤣
wątek zamknięty
Dzisiaj tylko Zorka (łaciatka) to kobieta opanowana, spokojna i pewna więc nie ma co opowiadać.
Na Titku siedzi koleżanka która się nim zajmuje, chociaż ostatnio i ja miałam przyjemność powozić się na nim  😉
Myślałam, że pytasz ogólnie o wrażenia z jazdy dzisiejszej lub wcześniejszych na którymś konkretnym 🙂

incognito - zdaje sobie z tego sprawę 🙂
wątek zamknięty
a nam wczoraj koniska zbiegly z padoku i poszly w las i na pola  😵
(mala historyjka obrazkowa?  😁 )

tryb "uciekamyyyy!"

potem bylo ganianie po placu (lama :P )

a potem wsiadlam na oklep na kantarze i takie byly efekty :

sory ze tak duzo, nie moglam sie zdecydowac  😜
wątek zamknięty
martva – bardzo, ale to bardzo mi przykro. Trzymaj się.
Losia –  :kwiatek: najbardziej uroczy jest jak się złości! 🙂
Klami –  :kwiatek: dziękujemy 🙂 jaki piękny masz avatar!  💘 Jak tam Tenorek?
asds – bardzo miło słyszeć 🙂  :kwiatek: :kwiatek:
milusia –  :kwiatek: bardzo, bardzo dziękujemy! 🙂 ładnie mu w takich kolorkach, prawda?
Blondyna – hehe, wyszedł taki malutki, w rzeczywistości trochę większy 😉
incognito – tak, ma 162 😉 nieduży, ale dla mnie idealny 😉
Burza – przecudne, urocze fotencje!  😍 W żółtym mu do pyska! Uwielbiam na Was patrzeć 🙂
Hypnotize – czadowe fotki!  😍
m0niSka – widzę, że Samu już się zaaklimatyzował? Cudna dereczka! Chłopak pod kątem skoków?  🙂
ninevet – ale ciacha! Obłęd!  😜
Angeel - ekstra sesja! Ale ma nitro!  😁

Melduję co u Czekoladowego 🙂
Był doktor, a koń czyściutki i luźniutki, zatem wciery załatwiły sprawę. Niemniej jednak dostał przeciwzapalne, sterydy i mamy wcierać do następnej soboty, do kontroli. Miał robiony szereg badań, wszystko w porządku, mamy tylko lekkie przewianie. Mamy pracować normalnie, tylko uważać, żeby go znów nie zawiało. Już mu uszyłam polarową podkładkę na łopatki i barki, rano lecę przymierzyć 😉
uff, kamień z serca!

Aż mnie tak wzięło na wspominki 😉

Korab jeszcze wyścigowo:

I obecnie, zrelaksowany, padokowany kucyk 😉

Pozdrawiamy!  :kwiatek:
wątek zamknięty
darloga, Ostatnie zdjęcie z mojej ulubionej serii : 'Boska ty, boski koń' !  😜 Cudo!  😍
wątek zamknięty
Incognito
bo to jest koń rodzinny  😀 za to z siodłaniem nie ma problemu- jest całe mnóstwo miejsca  😀
Moniska
mój też ma taką minę jak się do niego wchodzi! więc Cię nie pocieszę, bo wygląda na to że to z wiekiem nie przechodzi.
Klami
będziemy bardzo wdzięczni! ostatnie zdjęcia mam z lipca, a ja sama...hmmm ani talentu ani polotu. choć się starałam  😉
a i koń współpracował. Próbowaliśmy w ruchu:

i w stój

hamowanko

lecz są średnie na jeża
i moje ulubione- wytelepmy wszystkie wszy

Angeel
mi też dziś taki pomysł przyszedł do głowy  😡 miało to z 10cm, my skoczyliśmy jak metrówkę a potem wszelkie próby pracy w galopie spełzły na próbach  😉
wątek zamknięty
Niewidzialna -  😡 😡 dziękujemy....  :kwiatek: Tylko głupią minę walnęłam 😉
_kate - piękne foty i cudny model! Wy już w nowym domku (hipo?) ?
wątek zamknięty
darolga, wstaw jeszcze jakieś jak masz ! 🙂
wątek zamknięty
darolga, merci. A avatar to tak w ramach tego, ze zaczynam tesknic za futrzakiem. 😉
A Tenorek ma sie bardzo dobrze. Leczenie trwa. A maly pokazuje dwa oblicza, jak to on. Przymila sie do opiekunow zeby za chwile wszczynac jakies awantury.
A Korab wyscigowka jak sie patrzy. Super, ze problem juz zazegnany.

kate, eee.... powiedzmy, ze jakos Ci to wyszlo.  😁
Do czwartku wlacznie jestem uziemiona. A potem ..... bede pewnie glownie siedziec na hipo.

wątek zamknięty
Darolga
piękne fotki to masz zawsze Ty, aż trochę zazdroszczę  😡 tak, my już na Hipo. Przyczyna nieregularności/kulawizny znaleziona i zlikwidowana, więc sobie powoli pomykamy ku lepszemu  🙂 cieszę się, że i Korbski zdrowy  💃

Klami
no wiesz, nie we wszystkim można być genialnym  😀iabeł: 😀iabeł: 😀iabeł:  🤣
Trzymam Cię za słowo  🙂
wątek zamknięty
kate, spoko. Tez bedziesz miala porzadne fotki.
😉
wątek zamknięty
Niewidzialna -  :kwiatek: będzie na Ciebie jak coś  😁
Klami - będzie dobrze, wszystko idzie w dobrym kierunku 🙂 avatarek masz przecudny 🙂 super, że Tenorkowi humorek dopisuje 🙂 ucałuj go ode mnie jak tylko się z nim zobaczysz  :kwiatek:
_kate -  :kwiatek: nie tak zawsze, w zasadzie odkąd mam Jessy koło siebie 😉 poza tym my się tutaj rzadko pojawiamy, więc to takie złudzenie 😉 a klami Ci coś tam sugeruje, więc pewno i Ty nas niedługo zaskoczysz cud zdjęciami! 🙂 niemniej jednak ślicznie dziękujemy!  :kwiatek:  cieszymy się, że konisko Ci zdrowieje i że wszystko się super układa 🙂 a właśnie, jak Ci na hipo? Wszystko ok?

Wiem, głupie miny strzelam 😉
ale to z zimna, miałam skurcz mięśni mimicznych, o!
wątek zamknięty
darolga, wszystko idzie w dobrym kierunku, to najwazniejsze. 😉 Zobacze sie z nim niepredko. Za miesiac ?? Chyba jakos tak.
Fotki niezmiennie piekne ! Pierwsza na avatar !
wątek zamknięty
darolga, nawet nie wiesz jak mi się te zdjęcia podobają i jak Ci ich zazdroszcze! 😍 Jesteś taka dziewczęca, super! 😜
wątek zamknięty
na Hipo jest nam dobrze. Barkas wygląda na zadowolonego, mimo ograniczeń padokowych. Dla mnie wszyscy są mili, a co się dzieje za moimi plecami to nie wiem  😁 i mało mnie to interesi  😀 Poznałam parę fajnych osób, parę trochę mniej  😉

Dla mnie najważniejsze jest Barkas, że jest regularny i że wiem, na czym stoję, bo to był od początku mój największy ból i strach. W sumie nie przyjeżdzałam na Hipo po nic innego niż stan jego zdrowia i nóg. Teraz mam gratis od losu, że mogę pojeździć. Ale traktuję to jak prezent od losu.  😡
Barkas od początku miał wielkie oczy, ale był twardzielem- niczego się nie bał, lazł za mną jak w ogień, bez płoszenia się. Gapił się na wszystko. I dowiedziałam się o nim czegoś nowego  😀 przerażają go westowe koniki i ich zwroty na przodzie  😁 uważa to za coś nienaturalnego i ma taką minę  🤔  🤔wirek: Ale jestem z niego zadowolona. Nawet bardzo.

BTW widziałam się z trenerką uj, z którą dawniej jeździłam i z którą jeździ moja trenerka etatowa i zostały nam zasugerowane zawody ujeżdzeniowe i odznaka srebrna, ale nie wiem czy się zdecyduję. Zobaczę, czy się w końcu dogadam z moim draniem.
wątek zamknięty
czy hipodromowcy byli dzis na zawodach?
ja dzis wymieklam i dzien lozkowy mam. kondycji mi brak, oj brak.. fakt, ze czuje ze i 2 i moze 3 konie bym pojezdzila, ale jeden dzien i stop 😉 a jezdzenie na mrozie plus dwa konie z ziemi plus nocka w pracy.. no coz 🙂
jutro sie wybiore na hajpo. mam nadzieje ze nie zamarzne na amen 😉
wątek zamknięty
katelubie w Twoim ta smukłą budowe 😀
darolganowej sesji żądam to raz,a dwa to Korabski bardziej podoba mi sie teraz 😉
wątek zamknięty
Kate, ja tam do tych zdjęc nic nie mam 👀
Darolga, supeeer!
Angeel, 3 najlepsze - taki... urwisek 😀
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.