Forum konie »

Kącik Rekreanta cz. III (rok 2010)

Yga, wiem tyle co nic o mięśniochwacie, ale.. trzymaj się!
wątek zamknięty
yga pw poleciało.
wątek zamknięty
Jesli kon ma miesnioochwat to on nie moze czekac sobie do poniedzialku !! Przeciez to postepuje !! Organizm jest stopniowo zatruwany !!
wątek zamknięty
Weterynarz nie postawil jednoznacznej diagnozy, bo badania będą w poniedziałek,teraz w weekend laboratoria nie są czynne. wiec nie moze narazie dać mu zadnych leków.
Jest druga opcja, że to wirus, ale nie pamietam teraz nazwy(coś na H).

Jakbym miala taką mozliwosc Klami to bym leczyla go juz dziś.
wątek zamknięty
yga, herpes?
wątek zamknięty
yga, chodzi o herpesa (ten co atakuje neorologicznie, nigdy nie pamietam ktory jest ktory) zapewne. Te wyniki dostaniesz po 11 dniach chyba.
Z calym szacunkiem, miesnioochwat to bardzo powazna kwestia. Tu sie dziala, jak przy kolce. Pisalas, w innym watku, ze kon jest w zlym stanie (uzylas nawet slowa "krytyczny"😉. Zreszta, jesli to miesnioochwat to nawet jesli teraz nie jest zle to stan postepuje i za x godzin moze byc juz bardzo zle. Wiec.... nie da sie na miejscu to zostaje klinika.
wątek zamknięty
Jak koń jest w złym stanie to czym jest, przepraszam, te 100 km?...
weekend, nie weekend, ale trzeba działać przecież...
wątek zamknięty
Oczywiscie zebym u niego byla, ale nie ma kto mnie zastapic w weekendowej pracy. NIE MA KTO.
wątek zamknięty
yga jeśli koń ma chociaż podejrzenie mięśniochwatu to podanie mu leków przeciwbólowych i przeciwzapalnych nie jest jakimś wielkim wyzwaniem a zdecydowanie pomoże. Kategoryczny zakaz ruchu i ciepła derka jak najbardziej ok, natomiast z tym owsem to zależy od rodzaju mięśniochwatu. Aczkolwiek szukanie przyczyny może być w tej chwili niemożliwe, poza tym najczęściej jednak zdarza się forma określana jako choroba poświąteczna, więc ja bym odstawiła.
wątek zamknięty
yga, o kurczę 🙁 mam nadzieję, że wsyztsko będzie dobrze! i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Kurczę, co ostatnio jest z tymi końmi? Jakieś fatum..
wątek zamknięty
Yga trzymam kciuki za szczęśliwy finał sprawy.  :przytul:
wątek zamknięty
Smutne wiesci na 100 stronie.

Yga- trzymam kciuki, zeby wszystko sie dobrze skonczylo!
wątek zamknięty
yga, no to ciężko... mam nadzieję, że będzie dobrze. może jednak ktoś kto jest w stajni jakoś pomoże?...
wątek zamknięty
Ja jestem w stajni i mogę pomóc o każdej porze :kwiatek:
wątek zamknięty
yga oby wszystko było dobrze. Trzymam kciuki!
wątek zamknięty
Dziękuję wszystkim za miłe słowa  :kwiatek:
Trzymajcie kciuki za te 2 ciężkie dni.. 😕
fin kochana, jakbys mogła to zerknij do Niego od czasu do czasu jak będziesz na miejscu. Dziękuję  :kwiatek:
wątek zamknięty
Chciałam wam wszystkim życzyć dużo zdrowia z okazji 100 strony  !  💃

Yga  :kwiatek: - trzymaj sie
wątek zamknięty
Yga
trzymam kciuki!

Właśnie powinnam pisać pracę, więc oglądam stare foty, z 14 marca 2009  😀  Jak my się zmieniliśmy  😲 wow! wiedziałam, że jest cokolwiek lepiej, ale różnica jest kolosalna  😡 może jest szansa, że się kiedyś ujeździmy tak całkiem całkiem  😉
wątek zamknięty

znalazłam zdjecie z fajnymi minami. niestety po zmniejszeniu słabo widać.
wątek zamknięty
yga z koniem żadnej katastrofy nie ma. Właśnie wróciłam ze stajni, Hubert przykrył go derką, koń ma apetyt, zjadł śniadanie, sianko też wcina. Myślę że za bardzo to wszystko wyolbrzymiłaś. Do poniedziałku na pewno dożyje  😁 Trzeba było wcześniej wezwać weta... Z tego co wiem, to gdyby Hubert się nie uparł żeby go wezwać i gdyby sam nie zapłacił to do tej pory nikt by Kodeksa nie zbadał...  👀

cieciorka  💘 💘 a co to za koń  😂?

To i my się przypomnimy, chociaż i tak od czasu akcji z rollkurem mam wrażenie że staliśmy się niewidzialni  😂  Weźcie pod uwagę, że podobno człowiek uczy się na własnych błędach  🙄 😉 Kaprikorn był chory przez 2tygodnie, ale już powoli wraca do formy. Wczoraj przed jazdą zaprowadziłam go do namiotu i może to zabrzmi dziwnie, ale słowa KAPRIKORN, BRYKANIE, KWICZENIE połączyły się w całość...   😁
A to już z dzisiaj, taka tam lajtowa jazda  😉
I chyba czas już zawołać kogoś, po miesiącu czasu samopasu, kto mnie na nowo pousadza, bo znowu każda część ciała żyje własnym życiem  🙁

EDIT: I tak patrzę na tą część grzbietu za siodłem... Nie wiem jak tę partię pleców uruchomić...  🙄 Może macie jakieś rady? Na lonży koń w tym miejscu też jest wklęsły. Jak radziła halo- męczę go na szeroko ustawionych drągach, ale nie robi to na nim większego wrażenia i poprawa jest ledwo widoczna jeśli w ogóle jest...
wątek zamknięty
Ja nieśmiało trzy zdjęcia Młodą:

wątek zamknięty
Hate me
primo- jesteś śliczna!  😜
secundo- jak złapiesz za wodze podczas dębu, to koń może się zwalić do tyłu na Ciebie. Uważaj!
Okwiat
moim zdaniem wyglądacie dużo lepiej niż wcześniej. A jak odkryjesz jak poruszyć ten fragment za siodłem, to mi powiedz.  😉 też próbuję bezskutecznie od pół roku  😉
wątek zamknięty
hate me ! - szalona  😁 To mi przypomina mój 1 dzień na MP tegorocznych  😎

[sub]Ten komplet na ciemnym wygląda fantastycznie  😜[/sub]
wątek zamknięty
hate me!, pieknie wyglada!
wątek zamknięty
kate dziękuję  😡
co do wodzy, to wstyd się przyznać, ale Młoda całkowicie mnie zaskoczyła, to był jej taki pierwszy wybyrk i do zobaczenia zdjęcia nie miałam świadomości że aż tak 'zaszalałyśmy'.

tulipan ja jestem w tym komplecie zakochana, Młodej dodaje wiele uroku  😍😉
zdolniachy tak maja - czasami zagotuje im się pod kopułą.  😎

cieciorka dziękujemy  :kwiatek:
wątek zamknięty
okwiatbajeranckie bryczesy 😀
hate meboski koń! 😜 i jakie waleczny 😁
ygatrzymam kciuki i zdawaj relacje co tam u koniska
wątek zamknięty
yga, współczuję, trzymaj się  :przytul:  mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy
hate me!, młoda fajnie wygląda, ale charrrakterek to ma  😁
okwiat, oj tak źle to z Wami nie jest, nie siedzisz tyłem do głowy konia  🤣   pierwsze zdjęcie podoba mi sie
Burza nie mam więcej zdjęć (starymi nie będę zaśmiecać), przyznaje się bez bicia że u konia nie byłam  😡
wątek zamknięty
_kate dziękuję  :kwiatek:
incognito, stare szmaciaki chyba z 5x już u krawcowej były bo się drą  😁
Fantazja ale ja nigdzie nie napisałam że źle z nami  😂 Wręcz przeciwnie, uważam, że znacznie lepiej niż było 😁 Konia szportowca nie mam, więc nie oczekuję niemożliwego, a że jeżdżę sama to i do siebie staram się nie mieć wielkich pretensji  😁 Wiadomo, że zawsze może być jeszcze lepiej, ale jak na razie uważam że idziemy w znacznie lepszym kierunku niż w pewnym nieciekawym okresie jazd z instruktorką.
wątek zamknięty
EDIT: I tak patrzę na tą część grzbietu za siodłem... Nie wiem jak tę partię pleców uruchomić...  🙄 Może macie jakieś rady? Na lonży koń w tym miejscu też jest wklęsły. Jak radziła halo- męczę go na szeroko ustawionych drągach, ale nie robi to na nim większego wrażenia i poprawa jest ledwo widoczna jeśli w ogóle jest...

odcinek lędźwiowy?
dużo pracy w chodach bocznych plus cwiczenia, któe mozna robić z koniem ziemi, zeby rozruszać te mięśnie.
jestem do jutra w Lublinie - jak ci pasuje to zapraszma na PW i mozemy sie umówic na "pokaz" tych cwiczen 😉
wątek zamknięty
okwiat,  chodziło mi o to:
"I chyba czas już zawołać kogoś, po miesiącu czasu samopasu, kto mnie na nowo pousadza, bo znowu każda część ciała żyje własnym życiem "
A ja nie mówię, że jest źle.
wątek zamknięty
Ten wątek jest zamknięty Nie można w nim odpowiedzieć.