Anett, niestety jeździeckiego niemieckiego aż na tyle nie znam🙂 Ale możesz napisać jaka to stajnia. Dzwoniłam już do Smogolic i na 90% będę dojeżdżać tam 🙂
Dzięki, przeglądałam wcześniej. Ale nic nie znalazłam, dlatego spytałam. W Kędzierzynie w zeszłym roku w sierpniu się odbyły. Fajnie jakby w tym roku coś było. 🙂
siwaaa, jesteś pewna, że w Kędzierzynie? Nawet nie wiem gdzie to jest (poza Kędzierzynem - Koźlem). Nie wiem też nic o takich zawodach, a jestem w KS... więc cośtam powinnam wiedzieć
Kto się wybiera 28-go czerwca na polową próbę dzielności klaczy ras szlachetnych do Glinnej? 🙂 Impreza zaczyna się o 10-tej. Ja będę jako luzak i fotograf mojej kuzynki i jej klaczy 😎
W Kędzierzynie są zawsze w ostatni weekend wakacji. W kalendarzu ich nie będzie bo są towarzyskie. Propozycje tez późno wstawiają ale zawsze są w ten sam weekend co Budzistowo.
W kalendarzu ich nie będzie bo są towarzyskie. Jeśli nie będą zatwierdzone przez ZZJ to można stracić licencję... vide to, co się dzieje aktualnie w pomorskim
Większość mieszkających w Szczecinie wie jak ciężko znaleźć stajnię w której moglibyśmy startować sportowo. Jako ,że mieszkam na prawobrzeżu mam podwojony problem. Tutaj nie ma już zupełnie sportowych stajni ,a przynajmniej z taką się nie spotkałam. Na Lewobrzeżu i dalej w tamte strony, jest kilka stajni ,ale nie mogę pozwolić sobie na codzienne dojeżdżanie tam na treningi. Z przyczyn nie zależnych ode mnie nie mogę pozwolić sobie na zakup własnego konia. Próbowałam dzierżawy, ale dojeżdżanie do niego (,a stał ,aż w Goleniowie) również mnie przerosło. Szukam obecnie konia do dzierżawy lub współ-dzierżawy od września, ale nie jest takiego konia łatwo znaleźć zwłaszcza ,że chciałabym na nim startować. Moje pytanie jest następujące: Czy znacie jakieś stajnie/kluby SPORTOWE w pobliżu z których można startować lub kogoś kto ma pasującego konia w dzierżawę? Na wszystkie pytania chętnie odpowiem oraz dziękuje 😉 Pozdrawiam
Stadnin? no nie za wiele ich mamy, wiec trudno bedzie znalezc;] stajni akurat na prawym brzegu sporo, koni prywatnych tym bardziej. jesli zalezy ci na sporcie to popytalabym na bukowym czy ktos nie chce oddac w dzierzawe - maja plac z kompletem przeszkod i cross na tylach stajni, w smogolicach albo w żarowie, w glinnej tez mozna. Ale to trzeba pojezdzic i popytac.
Stadnin żadnych, bo stadnina to miejsce hodowli koni Na prawobrzeżu są stajnie sportowe (Bukowe) i konie sportowe do dzierżawy - tam właśnie. Jakiś czas wisiało tu ogłoszenie konia Cimerino.
W Glinnej są świetne warunki do trenowania, równie podłoże, komplet przeszkód, tereny wspaniałe ale aktualnie nie ma żadnego konia do dzierżawy, nawet nie sportowego.
k. Goleniowa, u Pawła Zużewicza (znany w naszym województwie hodowca koni zimnokrwistych i właściciel b. dobrych ogierów - Mahdi, Bajor, Marbin) tu szczegóły: https://www.facebook.com/events/532903843504095/
Witam, mam pytanie grzecznościowe. Ile w szczecińskich stajniach kosztuje utrzymanie źrebaka (klaczka 8 msc)? Czy koszta są takie same jak za dorosłego konia?
w hotelach i pensjonatach raczej te same (zajmuje miejsce koniowi na którym właściciel obiektu zarobiłby pełną stawkę) nie wiem jak w przydomowych, kameralnych stajniach i tych typu "u chłopa na polu"