Kajula tak jakby to ogłoszenie jest w sumie Cena zadziwiająco niska przy dzisiejszych kosztach pasz w okolicy Szczecina... Chyba, ze na prawobrzeżu po taniej...
[quote author=_Gaga link=topic=14602.msg1621182#msg1621182 date=1356004471] Kajula tak jakby to ogłoszenie jest w sumie Cena zadziwiająco niska przy dzisiejszych kosztach pasz w okolicy Szczecina... Chyba, ze na prawobrzeżu po taniej... [/quote]
Myślę, że jak zobaczą, że się nie wyrabiają z kosztami to podniosą, chociaż jakoś trzeszczyn, tanowo dają radę, to myślę, że tym bardizej oni dadzą. Padła początkowo propozycja 500zł, cena została ustalona wstępnie między 550 a 600zł, ale raczej stanie na 550zł.
Ogłoszenie to nie jest, tylko informacja 🙂 ogłoszenia to nie tutaj 🙂
Trzeszczyn kosztuje więcej (650 zł?)... Poza tym ma własną paszę jako chyba jedyna z lewobrzeżnych stajni pensjonatowych... Im taniej tym lepiej dla właścicieli koni. Ja po prostu znam realia zakupu pasz w okolicy Szczecina, stąd zdziwienie niską ceną.
[quote author=_Gaga link=topic=14602.msg1621193#msg1621193 date=1356005984] Trzeszczyn kosztuje więcej (650 zł?)... Poza tym ma własną paszę jako chyba jedyna z lewobrzeżnych stajni pensjonatowych... Im taniej tym lepiej dla właścicieli koni. Ja po prostu znam realia zakupu pasz w okolicy Szczecina, stąd zdziwienie niską ceną. [/quote]
O ile mnie pamięć nie myli oni też mają swoją 🙂 Prowadzą działalność czysto rolnicza 😉
[quote author=horse_art link=topic=14602.msg1574860#msg1574860 date=1352127076] hym... no to wiadomo. w nieklonczycy są 3 miejsca z końmi (albo to trzecie wioske obok - zawsze mi się myli...ale tam wczoraj 3 czy 4 chodziły tak z daleka to fajowe warunki) 1 dziewczyna ma 2 konie (przynajmniej kilka dni temu, taką emerytke i renciste - odemnie zresztą dostanego 😉 ) fajne warunki, bardzo fajne. facet ..dziwny facet. bym uwazała. Co chwile tam inny koń i zawsze ma z nimi jakiś problem, konie znarowione itp (przez siebie raczej stworzony bo u innych te problemy nie występują). Boksy miał miniaturowe, łąka całkiem całkiem
a...i jeszcze jedni ludzie mają takie mini zoo i kucyki w nim w kojcach.
o innych niewiem, jeśli komuś zależy moge się podowiadywać 🙂
[quote]
Nie musisz się dowiadywać - jestem obok i wiem kto to oferuje... Otóż to ten gościu, o którym piszesz że dziwny - zgadzam się z tobą w 100%. W ogłoszeniu pisze, że koń będzie chodził w stadzie a żadnego stada on nie posiada, ma swojego jednego konia którego nie użytkuje...Na gościa trzeba uważać - na początku wszystko ok, a po czasie każe ci wyp......ć jak coś mu nie podpasuje. Konie zmienia jak rękawiczki. Każdy, kto sprzedał mu konia to miał z nim problem po czasie..Duży problem tj. ciaganie po sądach, nasyłanie córki, obgadywanie gdzie popadnie i takie tam... Miałam z nim do czynienia i nie chcę mieć już z nim nic wspólnego - odradzam. Konie u niego zawsze płochliwe i znerwicowane - na jednego wsiadał po pijaku przed domem - tak skręcił mu wodze że koń się przewrócił na beton razem z nim. Prawie cała wieś była świadkiem . Przestrzegam.
Łąki ma ok, tereny u nas super - ale nie ta stajnia, każda inna ale nie ta.
zielona_stajnia jak już bym brała to po nowym roku, to w styczniu, bo póki co zamówiłam wysłodki i chcę zobaczyć jak one się sprawdzą. Ale jakbyś mogła to sprawdź proszę. :kwiatek: Za 2 tyg. bym się odezwała i byśmy się jakoś co do wysyłki dogadały. :kwiatek:
A masz też na wsi kogoś kto by 30 kg otrębów pszennych sprzedał? 🙂
Dziewczyny, mam w domu nadprogramowy worek wysłodków i jakoś nie zapowiada sie, że go zużyje. Nie mam czasu leciec z tym na poczte więc jesli ktos z okolic Szczecina potrzebuje to dajcie znać.
Nie jest to ogłoszenie a tylko nasza szczecinska pomoc okołosąsiedzka 🙂
byłam w koszewie niedawno (oglądać kucyka do kupienia). te zdjęcia absolutnie nie oddają rzeczywistości. tak jest po prostu przepięknie... (może okolica nie, ale srodek...) te błotniste padoczki to tylko takie wybiegi-wywietrzniki przed boksami (tak swoja droga to super zrobione ogrodzenia miały). padoki są wielkie trawiaste (gdzieś w okolicy bo prawie żadnych koni nie było, a ziemi mają w okolicy mnóstwo). nie było wtedy chyba jeszcze żadnych hotelowiczów itd... własciwie to nikogo na terenie nie bylo 😉
Tak, padoki OGROMNE sa trawiaste - dwa albo trzy. Jakby poza terenem stajni. Jeden wielki jest przed wjazdem do Koszewa, a dwa pozostale sa na przeciwko palacu.
Horse_art - w dalszym ciagu nie ma jeszcze hotelowiczow, bo wszystko jest caly czas dogadywane co i jak 🙂 mysle, ze w przeciagu miesiaca powinno wszystko ruszyc, ale nie dam sobie reki uciac. Minusem jest dojazd :/
jak nad zalewem szczecińskim to pewnie Trzebież albo Nowe Warpno
Bzdura, nad Zalewem od strony zachodniej leżą po kolei: Police, Jasienica, Dębostrów, Niekłończyca, Uniemyśl, Mazańczyce, Trzebież, Brzózki, Miroszewo, Warnołęka, Podgrodzie, Nowe Warpno Przy czym podałam te miejscowości, które znam... W gminie Nowe Warpno leży wszystko od Brzózek (włącznie), a podana lokalizacja może być po prostu gminą... zenona jeśli rzeczywiście jesteś zainteresowana - zadzwoń pod podany numer...
haha, a poniżej dodane odrazu ogłosznie monikas 😉 - ale przynajmniej lokalizacja opisana ;] (wcześniejsze tez jest - ale z ogólnie podaną lokalizacją)
gaga - jeszcze w gm. NW są Mszczuje, taka osada w lesie między brzózkami i warnołeką ( z chodzącym wolno zimm. koniem -taka ciekawostka, nie jest ogrodzony, tak po prostu chodzi po okolicy - a to po łąkach, a to po lesie, blisko domu, nigdy nie ucieka)
jak się dowiecie gdzie to jakiś cezary daje możliwość UJEŻDŻANIA nad zalewem (cokolwiek to znaczy - ze on ujezdza wstawione konie w stajni nad zalewem, czy hotelowicz sobie bedzie ujeżdżać po plaży?) ciekawe 😉
Kasia Konikowa pralnia derkowa jest na pewno. W galopadzie wisi ogłoszenie takiej pralni Niestety nie mam namiarów :-( piorę sprzęt w pralce
monikas123 - żaden atak - stwierdzenie faktu. Na trasie Police - N Warpno widuje się wiele koni zimnokrwistych. Możliwe, że ktoś przy okazji zrobił mini hotel na przykład...
szlachetnych też - sporo przydomowego trzymania, nie grubasy (pomijając oficjalne stajnie, hotele) : police, niekłończyca (x3 "stajnie"😉, trzebież (x min. 2), dębostrów (2?), nowa jasienica(leśniczówka), warpno (fryzy), i pewnie inne...
a w galopadzie nie wisi paranimalii? właśnie - mam bon na pranie który sie kończy za pare dni - a nie mam jak wykorzystać, chce ktoś wysłac rzeczy do prania? fajne warunki, a za przesyłkę płaci się tylko w 1 strone i tanio.
Dwa lata temu prałam derki w pralni na pomorzanac, chyba ulica Szczawiowa. Wyprali bez problemu, koło 30 złotych za zimówkę, za lekkie troche taniej. Ale to było dwa lata temu więc nie wiem jak teraz.
Możecie mi polecić osobę , stajnię , pensjonat w którym zajeżdżają konie ? w sumie to nie chodzi o zajeżdżenie bo koń chodził w siodle ale o takie przypomnienie . Szukam kogoś godnego polecenia w zachodniopomorskim mogą yo być "ewentualnie" okolice Poznania z góry bardzo , bardzo dziękuje :kwiatek: :kwiatek:
Czy ma ktoś jakieś informacje o stajniach w Płoni i Smerdnicy? Czy jest tam sam hotel czy prowadzone są jazdy? I ogółem jak wyglądają tamte stajnie i w jakim miejscu sie znajdują?