Forum konie »

Naszywki na sprzęcie

Czy ktoś z was naszywał coś na sprzęcie? Robił haft komputerowy?
Mam przed sobą trudne zadanie znalezienia dobrej firmy i dobrego jakościowo sprzętu do takowych naszywek. Wiem, że okser robi hafty komputerowe - jak to wygląda w praktyce? Czy to jest długotrwałe i wytrzymuje na czaprakach długi czas czy lepiej odrazu wziąć parę czapraków z jednym haftem?
Na jakim materiale najlepiej to robić? Czapraki bawełniane czy może Anky pady? Czy czapraki mogą być pikowane?
pomózcie🙂

edit
I zupełnie zapomnialam o najwazniejszym. Nie mogę znaleźć w przepisać informacji o tym, jak duże hafty na czaprakach są dopuszczone na zawodach, może ktos juz sie orientuje?

pzdr  :kwiatek:
ritko moj Drapacz ma dedykowana derke z haftem
http://www.jarpol-konie.pl/index.php?act=nowosci&PHPSESSID=602da4e7388225a29fea63eae843a953 wiec wal do Deb na bank Ci cos podpowie
wiem,ze w Lodzi widzialam na 1 ulicy z 5 szyldow haft reklamowy, haft komputerowy...
ja mam czaprak haftowany z targow z Niemiec.
czaprak ma juz hmm.. z 4 lata, haft trzyma sie super natomiast czaprak z granatowego zrobil sie niebieski bo strasznie wyblakl po praniu. czaprak był drobno pikowany nie gruby bo 1cm wiec z haftem nei było problemu, nei wiem natomiast jak to jest z grubszymi czaprakami.
Było coś w przepisach, bo pamiętam, że jak sponsorowało mnie PKO SA to nie obczaiłam tego i zrobilam za duże na potniki. Najlepiej zadzwon do pzj, oni powinni wiedzieć... na bank dotyczy to naszywek na potniki i na frak, nie pamiętam czy dotyczyło też derek...
Trzeba sprawdzić sobie w "Przepisach Ogólnych" tam są podane wszystkie wymiar reklamowe.
Ja mam już przygotowany specjalny haft na czaprak w okserze:> Czekam tylko na wykonanie😉 jak dojdzie to powiem.
rtk, mam całe wieki juz naszywki, tu widac dośc dobrze
zdecydowanie bardziej podobają mi sie ładne naszywki niz wyszyte bezpośrednio

Ja robiłam bardzo fajne, kolorowe naszywki w Jarpolu.

Maksymalny wymiar nadruku, jeśli czaprak ma się pojawiać na zawodach, zgodnie z przepisami, nie może przekraczać 200 cm kwadratowych. Czyli np. 20 x 10 cm.
Nadruk może być po obydwu stronach czapraka.

Na MPMK w Książu na Jarpol padach konie od nas ze stajni miały takie naszywki:
rtk, w radwanicach (wyjazd z wrocławia na oławę) jest firma zajmująca się haftem komputerowym profesjonalnie: http://www.carol.com.pl
Haftowałam u nich dużo na czaprakach (zarówno pikowanych jak i padach), derkach (też grubych zimowych), kurtkach i czapeczkach i zawsze jestem bardzo zadowolona. 🙂 Haftują wszystko i nigdy nie robią problemów
pozdrawiam
Dzięki dziewczyny!  :kwiatek:
Haft na jarpolowym padzie wygląda bardzo fajnie, już wiem an co się zdecyduję 😉
odkopuję.
czy wie ktoś może, gdzie mogłabym w miarę tanio zamówić naszywkę z własnym wzorem? tzn taki obrazek- naszywkę, nie napis.
wszelkie zakłady usługowe, które parają się "haftem komputerowym" - zerknij w googla, który mieści się niedaleko ciebie i już 🙂
przesyłasz im wzór i oni robią resztę.

ja nawet nie przesyłałam - poprosiłam o skopiowanie wzoru i czcionki z już wyhaftowanego wzoru - i mam teraz czaprak z oryginalnym haftem z jednej strony, a z drugiej strony z bardziej zindywidualizowanym 😉

I zupełnie zapomnialam o najwazniejszym. Nie mogę znaleźć w przepisać informacji o tym, jak duże hafty na czaprakach są dopuszczone na zawodach, może ktos juz sie orientuje?

pzdr  :kwiatek:

Ktoś się orientuje : 🏇
"Artykuł 40.  REKLAMA
1.   Na  wszystkich  zawodach,  zawodnicy  mogą  mieć  na  strojach  określonych
przepisami  dyscypliny  nazwę  oraz  logo  producenta  stroju,  sprzętu  lub  sponsora
zgodnie z poniższymi zaleceniami:
1.1 .  Nazwa oraz logo producenta
1.1.1.   W czasie konkursu i w czasie ceremonii rozdania nagród nazwa oraz logo
producenta  strojów  lub wyposażenia mogą  się  pojawić  tylko  raz,  na  powierzchni
nieprzekraczającej:
•  3 cm2
na stroju i sprzęcie;
•  50 cm2
na każdej stronie bryczki;
•  10  cm  długości  i  nie  szerszej  niż  pas,  na  którym występuje  –  na  każdej
uprzęży.
1.1.2.   Jeśli  producenci  stroju  i  sprzętu  występują  jako  sponsorzy,  to  mają
zastosowanie  postanowienia zawarte w punkcie 1.2. tego artykułu. 
1.2.    Nazwa oraz logo sponsorów.
1.2.1.   W  czasie  przebywania  na  terenie  rozgrywania  konkursu  i  w  czasie
ceremonii  rozdawania  nagród,  nazwa  oraz  logo  indywidualnego  sponsora  lub
grupy sponsorów mogą się pojawiać na powierzchni nieprzekraczającej:
•  400 cm2
na każdej stronie bryczki i na derce w woltyżerce;
•  200 cm2
na każdej stronie potnika;
•  80 cm2
na marynarkach lub innej odzieży na kieszeni na wysokości piersi
z wyjątkiem próby terenowej w wkkw i rajdów długodystansowych;
•  100 cm2
na sprzęcie do woltyżerki;
•  16 cm2
na obu stronach kołnierzyka od koszuli;
•  200 cm
2
na kurtkach w próbie  terenowej wkkw  i  rajdach długodystanso-
wych.
1.2.2.   W  czasie  maratonu  w  zawodach  powożenia  powierzchnia  zajmowana
przez nazwę lub logo indywidualnego lub zespołowego sponsora może pojawić się
na  plecach  strojów  luzaków  i  na  obu  stronach  pojazdu,  na  powierzchni
nieprzekraczającej 1260 cm2
na każdej stronie.
2.   Żadna  inna  reklama niż  logo określone w punkcie 1 nie może pojawić się na
zawodniku,  osobie  oficjalnej,  koniu  lub  pojeździe  w  czasie  zawodów.  Zawodnicy
zapoznając  się  z  torem  mogą  prezentować  na  odzieży  logo  sponsorów,  na
powierzchni  nieprzekraczającej  400  cm2
  z  przodu  i  tyłu  ubiorów  wierzchnich
i na kasku na powierzchni nieprzekraczającej 50 cm2
.
3.   Konie  noszące  nazwy  firm  lub  produktów  handlowych  mogą  startować  pod
jeźdźcami,  którzy  zawarli  umowę  dotyczącą  sponsoringu,  z wyjątkiem  przypadku
kiedy koń startuje w konkursach rozgrywanych na koniach użyczonych. "

Ja miałam takie zanim się nie obraziłam  😎

to właśnie nie jest takie chop siup. pisałam do różnych firm i wycenili mi taką malutką naszyweczkę na 100zł.  🤔 to możliwe? czy można załatwić to taniej?
Bee., można  😎

to na derce z programem kosztowało 25 zł
ma jakieś 25-30 cm szerokości

wielkie zdjecie!  🤬
quantanamera,  rewelacyjnie wygląda ten padzik.

Ja miałam robioną prasowankę, ale nie jest to dobre rozwiązanie w przypadku pikowanych czapraków. Dość szybko się spiera.
Wyszywańce Jarpolowe- to jest to ! 🙂
odswiezam

gdzie mozna wykonac haft komputorowy na derkach/czaprakach w Poznaniu lub okolicach?
polecam firmę X-Media ART my u nich haftujemy wszystko - dobry kontakt, profesjonalny haft i duża wytrzymałość 🙂

kcj90 a mozesz mi wrzucic jakies przyklady haftow, ktore u nich robiliscie? :kwiatek:
Condina muszę poszukać jakiś zdjęć, lub porobię jakieś fotki 🙂
Condina w Luboniu pod Poznaniem masz dobry zaklad, polecam.
http://www.sobolewski-haft.pl/
W M1 na Franowie jest takie stoisko z haftem komputerowym, ale nie wiem jakie ceny.
Jestem taka dumna z mojego dzieła  😀 Żałuje tylko ze nie naprasowałam z tyłu na tybince..
ciekawska dzieki  :kwiatek:
Condina
A Jarpol ? My sobie haftowaliśmy palenie rasowe na czaprakach. Troszkę słabo widać, bo zdjecie przepaliłam, ale haft jest bardzo ładny.
klik
Jeżeli zostanie to odebrane jako ogłoszenie, pls o usunięcie: Dla ośrodka w którym stoję wszystkie naszywki, hafty, koszulki, itp. przygotowywała firma www.twostepmedia.pl (nr. na stronie) i wszystko co zostało amówione było ładne, jakościowe i niedrogie. Polecam więc, "testuję" polo od dwóch miesięcy i jest bez zarzutu.  👀
a ktos zna EL-HAFT na  Przeźmirowie moze?

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się