Na samym początku zniechęciły mnie błędy w Twoim poście, więc na stronę nie mam ochoty zaglądać, mogąc się domyślać podobnej zawartości. "Natchniewam" Cię do korzystania z przycisku "Sprawdź ortografię" 😉
dorzuc jeszcze swoją oferte koni na sprzedaz.. czasem sie przydaje
dobrze miec angielską wersje
i dobrze jest miec dział aktualnosci.. , mozna wpisywac rózne wydarzenia stajenne.. własnie mojej stronie brakuje tego, ale sie zmieni🙂 bo i koni przybyło🙂
jesli masz kryjącego ogiera, to równiez zakładke ogiery... edit: dopisek
Ładuje się dość powoli. Gdy dojdzie więcej treści może stać się to problemem (np. galeria) - na załadowanie się tła czekałam mniej więcej 3 minuty. Nagłówki poszczególnych podstron są ponumerowane. Po co? I dlaczego tak chaotycznie?
jesli masz jakies notki o sobie, swoich zawodnikach itp. w prasie to moze warto to pokazac😉 a jak nie masz to poczekaj😉 i zostaw miejsce ogier kryjacy MUSI miec zrobiona sylwetke- wyniki w sporcie, dobrze i ciekawie "wyprany" rodowod itp. jesli masz jakies konie, ktore jezdziles, trenowales zawodnikow to chwal sie tym- pisz co teraz robia, jakie maja sukcesy
W sumie na początku chciałam zobaczyć, gdzie ta stajnia jest, a niczego takiego, jak "Kontakt" na stronie nie ma ("jeszcze" nie ma, czy w ogóle nie było w projekcie?)
zdecyduj sie czy chcesz menu na gorze czy z boku oba naraz nie mogą być
Myślę, że mogą być, jeżeli menu z boku będzie takim jakby "uszczegółowieniem" pozycji wybieranych z menu górnego (głównego?). Np. na górze wybieramy wyniki zawodów (albo w ogóle tylko zawody - a po prawej kalendarz i wyniki do wyboru?), a po prawej można wybrać skoki, WKKW czy zjadanie marchewek na czas...
Natomiast menu główne dobrze jest powtórzyć na dole strony, w stopce - tak dla ułatwienia nawigacji...
chyba za wcześnie na jakieś komentarze, bo na stronie prawie nic nie ma. Jak się otwiera, to kompletnie nie wiadomo, czego strona dotyczy. Więc chyba jakiś koń by się przydał. To, że strona klubu poświęconego Ewce -miło dla Ewki, ale chyba nie tak istotne dla nas, żeby to była jedyna informacja na dzień dobry...
Ładuje się długo bo chociażby obrazek tła mógłby być 10 x lżejszy. (teraz jest gif 191 kb, może być jpg 17 kb), podejrzewam, że to jeden z wielu elementów, na których można zaoszczędzić.
Mnie osobiście ten kleks kolorowy z numerem strony nie pasuje (sama idea numeru, kleks jest nie z tej drewnianej bajki)
Jak pisała dempsey - jedno menu wystarczy.
Licznik odwiedzin i kto ogląda - też chyba jest w zbyt ważnym miejscu. No i co trzeba zrobić, żeby stać się użytkownikiem? Chyba niepotrzebny element, bo rozumiem, że to Wasza wizytówka będzie, a nie portal społecznościowy...
Ale cieszę się, że strona będzie, bo się więcej o Was dowiemy i będziemy wiedzieli kiedy kibicować. 😅 😅
A czym się różni zakładka "WYNIKI" od zakładki "SKOKI' i "WKKW"? Ze wstępnego opisu znajdującego się na tych stronach wynika, że w skokach i wkkw będą wyniki z zawodów. A w zakładce 'wyniki' będzie info o zawodach- może więc lepiej zmienić tytuł na 'zawody'? 😉
Dla mnie tło jest za ciemne, ale to już co kto lubi, mocno subiektywne to jest 😉
Zmyliła mnie numeracja stron- w pierwszej chwili myślałam, że to data (st. 04 zinterpetowałam jako 4 styczeń) 😡
Ortografia i interpunkcja jest bardzo ważna, ale to przecież na pewno ktoś sczyta przed wstawieniem w sieć.
Jarek z pewnością przydadzą się zakładki: - infrastruktura- Dąbrowica co by nie patrzeć ma się czym pochwalić- oswietlony plac o wymiarach, kryta ujeżdżalnia etc. etc. etc. - ludzie związani ze stajnią (tu możecie wrzucić nas pensjonariuszy oraz cały riderowy klan; trenera wszystkich trenerów i takie tam) - wydarzenia aktualności- bieżące info, ale również zapowiedzi np. coś w stylu "w najbliższym czasie w naszej stajni odbędą się konsultacje" (jeśli oczywiście chcecie otworzyć się np. na ludzi z zewnątrz) - można zrobić w fotach- konieczny porządek- czyli podział tematyczny np. zakładki 4 pory roku, treningi, okolica- czyli zdjęcia z wypadów do naszego "stumilowego lasu", n o i oczywiście nasi na arenie krajowej- myślę że możliwości jest b.dużo 🙂
Nad resztą pomyslę i podzielę się mniej lub bardziej konstruktywnymi uwagami już na wsi 🙂
PS. Oczywiście- kącik seniora i spa dla emerytów to żart, ale jakby co to na foty możesz liczyć.
Uważam, podobnie jak Zen, że layout strony jest przytłaczjący, ciężki, za ciemny, nie powiem z producentem czego mi się na pierwszy rzut oka kojarzy... 😉 Ale rozumiem, że to póki co taki brudnopis. Sam pomysł z drewnem, naturalnością, przyrodą niezły.
Brakuje mi loga, czegoś charakterystycznego co by ułatwiało rozpoznawanie, może FC Dąbrowica powinno być napisane bardziej charakterystyczną czcionką? Albo pacnąć jakieś fajne logo obok.
Brak wizualnej spójności - dechy na dole nijak się mają do czegokolwiek, tam jest parkiet, na całej stronie stronie coś a la surowe drewno. Poza tym ludzie przede wszystkim zwracają uwagę na ilustracje, zdjęcia a ich póki co nie ma.
Na chwilę obecną to właściwie nie wiadomo o czym strona jest. To czym się wyróżnia Wasz oferta, czym się chcecie pochwalić, co Was odróżnia od konkurencji, jakieś mocne strony, przewodnia działalność, dlaczego akurat z Waszych usług ktoś ma skorzystać - ujęte w jednym zdaniu może by umiescić w nagłówku? Ma on zwrócić uwagę potencjalnego klienta a reszta strony ma ją podtrzymać. Ma być krótki i "aktywny" - taka esencja całej oferty.
Myślę że, żeby wiadomo było na pierwszy rzut oka czego ta stronka dotyczy na stronie głównej powinno być zdjecie ośrodka, stajni bądź chociażby koni...jak już ktoś napisał tło zbyt ciemne przytłaczajace, dziwne i niezrozumiałe;
FC Dąbrowica - to jest motto witryny Tego nie rozumiem -motto to motto.A tu dziwnie wygląda. Fotka z traktorem-zabawna,ale jako jedna z trzech jakie są średnia reklama. A nawet dość okropna. Efka/Ewka -hermetyczne i niezrozumiałe. FC -nadal nie rozumiem -tak na wyczucie z tą Efką kojarzę. Pracuj nadal-my Ci pomożemy.To znaczy dziewczyna pomogą,bo ja się dowiedziałam,że nie jestem na poziomie odpowiednim. 😵
Jak dla mnie ta strona (póki co) w ogóle nie jest końska. Tło faktycznie długo mi się ładowało, fotki też. Sam pomysł od strony graficznej wydaje się być ciekawy, aczkolwiek mam wrażenie, że gdzies już to widziałam... Może przydałoby się jakieś logo? albo chociaż fajna grafika - Coś na tym można zawiesić oko, co będzie się odróżniać od innych stron.
Podstron praktycznie nie ma - Dziewczyny napisały co mogło i co powinno się znaleźć. Uwaga ode mnie: Zadbaj, żeby podstrony nie były samym suchym tekstem, nie mówię o robieniu wielkiej galerii do każdej, ale jakieś jedno, dwa nieduże zdjątka dla zobrazowania np. wyników. I Staraj się tekst rozplanować na stronie, co i jak dzielić na akapity (jakąś historię powstania, opisy koni?), co lepiej wypunktować (wyniki, zalety ośrodka) - Nikt nie lubi jałowego tekstu, który w dodatku ciągnie się w dół strony na kilometry.
Co do menu, to jak ktoś napisał - Zdecyduj się czy to po prawej stronie, czy u góry. W przyszłości, jeśli strona będzie się rozrastać (w sensie tekstu, galerii) i podstrony faktycznie będą dość długie, to można dać na samym dole strony "szybkie menu", żeby nie latać góra-dół tylko po to, żeby wejść do następnej. Albo dać "powrót do góry".
Ktoś też zauważył to, co mnie trochę denerwuje na stronach, które nie są stronami społecznościowymi, ale prywatnymi hodowlami/ośrodkami etc. - Wielkie liczniki, szukajki, logowania, których nikt nie używa (?) siedzą i zapychają miejsce. Jest pełno skryptów na małe, estetyczne liczniki a umiejscowione w odpowiednim miejscu - na pewno będą widoczne. Po prawej stronie jeśli juz tu jesteśmy dałabym właśnie menu (Chyba, że ma być u góry?) a niżej coś co jest mniej ważne, ale na tyle ważne żeby było na stronie głównej :P czyli np. szczegółowy opis pensjonatu, razem z galeria zdjęć, można dać linki do zaprzyjaźnionych/polecanych stron, oferty koni na sprzedaż (o ile takie będą?), oferty treningu etc, etc.
No i na pewno strona nie może się zaczynać lakonicznym tekstem, nikomu oprócz znajomkom niezrozumiałym. Ale rozumiem, że to dopiero początek... Btw. Jeśli ja robię stronę i nie mam na niej nawet tekstu podstron to raczej nawet jej do sieci nie wrzucam... Po i po co? Powodzenia, będziemy śledzić postępy! ;-)
Okazało się,że być może nie tylko o mnie szło z tym poziomem-to się odezwę jeszcze. Popraw to swoje "puki" w pierwszym poście .Tu nie trzeba informatyka . A dasz znak,że Cię obchodzi,co piszemy.
Też mnie zastanowiło o co chodzi to "To stronka klubu poświęconego Ewce". Chyba nie w temacie jestem. Tło mi się średnio podoba, wolałabym coś bardziej kolorowego i przyjemnego dla oka. Ale ale mi ładuje się bardzo szybko. I koniecznie jakieś logo, zdjęcie ośrodka, konia, cokolwiek żeby było wiadomo że to końska stronka.
Taki jest mój pomysł ,że ta nasza Dąbrowica ruszyła dzięki Efce to jak może się inaczej miejsce nazywać skoro ja jako fan piłki nożnej kibicuję FC Barcelona.
Każdy klub jeździecki to zazwyczaj Stajnia jakaśtam, albo Klub Jażdziecki xxxx.
Wracając do stronki .
Wiele ciekawych słów już tu padło i już jestem zadowolony , że uruchomiłem ten wątek.
Myslę ,że to jeszcze nie koniec.....
Żeby było można czymś się pochwalic to minie jeszcze trochę czasu, ale z Waszą pomocą będzie , mam nadzieję, łatwiej.
[quote author=zen link=topic=14575.msg439595#msg439595 date=1263473884] W sensie, że klub jest poświęcony Ewce.
Taki jest mój pomysł ,że ta nasza Dąbrowica ruszyła dzięki Efce to jak może się inaczej miejsce nazywać skoro ja jako fan piłki nożnej kibicuję FC Barcelona.
[/quote]
Skoro Efka i FC Barcelona to mi się nasuwa FC Efka a nie Dąbrowica 😂