Forum konie »

Konie srokate

bjoork ile dziadek ma latek?

Jak chce go postarzeć - to mówię że rocznikowo 22, natomiast dokładnie 21 lat i prawie 7 miesięcy.
Swoją drogą podobno zanim chłopak trafił do mnie to sporo krył w okolicach Warszawy (głównie w okolicach Podkowy Leśnej i Nowego Dworu Maz.)- więc może ktoś coś słyszał do potomstwie og. Gniewko (o.Dolman z SO Łąck m. Garda z SK Plękity)?  👀 👀
Dołączymy i my ... 🙂

Klacz wlkp. Taka Bądź, 15 latek

za duże zdjęcia 🤦
fajna klacz, kiedyś stała w mazowieckim i co roku dawała super źrebaki!!
edzia69 wiem ! I ja też mam fajną źróbkę po niej ale nie srokatą 🙂 po Czorcie R z Bolixu.. A Bądzia ma się świetnie 🙂
edzia69 wiem ! I ja też mam fajną źróbkę po niej ale nie srokatą 🙂 po Czorcie R z Bolixu.. A Bądzia ma się świetnie 🙂

ooo a tarantka? czy jednomaścista?
bo ona tak na przemian dawała!
Jak zaglądam na ten wątek to zawsze przypomina mi się takie cosik 🙂

chyba wszelki ślad po niej zaginął 🙁
edzia69 zobacz sobie na stronie 14  w tej chwili w dziale ogłoszenia. Klaczka nie jest kolorowa, ciemnogniada po tatusiu 🙂
Łaciata, a dziękuje 🙂 To jeszcze dwa zdjęcia :P
Only Horses - chyba wszyscy znamy Bądźkę!! Ale miło ją widzieć 🙂 pamiętam czasy jak stała w Szukalicach i Lizawicach koń Agnieszki 🙂

Szejen - dziękować 😀 bardzo za fotki... lubić Twoją srokacizne 😀

jakoś tak mam dobry humor oglądając wasze łaciate śliczne stworki 😀
Alborek - ale numer! Patrze na zdjecia Menueta i jakis znajomy mi się widzi....zagl;ądam w swoje zasoby zdjeciowo-malarskie a tam portret! Ja go malowałąm kiedyś 😀 na zamówienie.
MajaK i Adam ano prawda 😀
I nie tylko jego malowałaś, ale również jego mamusię i młodszą koleżankę 🙂
Obrazy super :kwiatek:, a jeden wisi u znajomych, jako prezent ślubny
jako nowy użytkownik dołączę się do tematu 😀
przedstawiam młp Indiana Jones 🏇
Powiedz o nim coś więcej. 🙂
Jest ze mną nie tak długo bo od maja 2010 ale kocham go od pierwszego wejrzenia 💘
W marcu kończy 8 lat ale jest bardzo mało doświadczony jak na swój wiek albo poprostu taka jego natura, że każda nowe rzecz wzbudza w nim ogromne emocje 🙄 może dlatego, że u poprzednich właścicieli, u których był od urodzenia, był bardziej koniem maskotką niż do jazdy.
To mój pierwszy wymarzony i długo wyczekiwany koń  😅
tych zdjęć naszej Łaty tu jeszcze nie było 😉

Jutlandia jest cudowna! 😍
indi - pięknego masz konia kojarzę Cię z photobloga 🙂 ale ja już swojego nie prowadzę po starcie srokatej 🙁 teraz mam źrebaka srokatego 🙂  aaa i w wstaw koniecznie swojego więcej fot ! 🙂  przepiękny jest
indi, a jak wygląda od strony papierowej? 🙂
Dzięki Łaciata 🙂
też kojarzę Twój fbl

Tu jest Indi od strony papierowej:

http://www.bazakoni.pl/horse_120006.html

Z tego co się orientuje to Ironia była koniem byłych właścicieli Indiego, sprzedali ją do innej stajni gdzie bardzo ją tam zaniedbali, próbowali potem ją odzyskać ale padła  🙁
Indi był w treningu u Marcina Macha i jakiś czas stał u niego w pensjonacie w KJ PRZEDŚWIT. Z opowiadań byłych właścicieli wiem, że miał być koniem do kaskaderki, ale śmiać mi się chcę nawet jak o tym myślę 😂 bo potrafi wystraszczyć się swojego cienia... Pewnie dlatego im nie wyszło 😀

Na zdj Indi z mamą i nasze pierwsze spotkanie 😀
Fajnie, że ma papier. Mnóstwo kolorowych jest NN, rozmnażanych chyba tylko dla maści i później nie dziwne, że chodzą negatywne opinie o takich koniach. Już nie raz pisałam, że marzy mi się w Polsce hodowla kolorów na wysokim poziomie, ale to pobożne życzenia.

og. What's Colour KWPN 2003, po Samberze - czyli z najsłynniejszej chyba srokatej linii, ma matkę po polskim srokatym Mecenasie (Madryt wlkp x Parole Board xx), więc jednak te polskie łaty nie są takie ostatnie. 🙂

Pursat a masz może wymiary tego łaciatego cuda, bo wydaje się, że dość mały jest.  🤔
Ma chyba około 164 cm. Wyszperałam jeszcze takie jego zdjęcie:

Czyli  faktycznie żaden gigant z niego nie jest. Ale i tak za oko łapie.  😀iabeł:

Dawno tu Łaciata nie było, mam wreszcie jakieś foty nowe.
Ostatnio niestety nasza współpraca średnia jest, kobyłka z sąsiedniego boksu w rui jest, więc Łaciaty bardziej zainteresowany wszystkim w okół niż jeźdźcem... No a dzisiejsza próba rzucenia się na kobyłę na hali była już mistrzostwem...  😵

Ostatnio miałam dziwną sytuacje. Przyjechał wet, gdy zaprowadziłam go do Indiego usłyszałam: "Aaaa... bo to srokate, to się do niczego nie nadaje" 🤔
Skąd u ludzi takie wnioski?! Oświećcie mnie bo nie rozumiem... 😤
indi fajny wet skoro po maści konia diagnozuje 😵
indii już na ten temat była dyskusja na forum (nawet chyba w tym wątku) - niestety pokutuje polityka hodowlana (a raczej jej totalny brak) plus moda na łaciaki jaka królowała w latach 90-tych. Generalnie kryło się wszystko jak i czym popadnie byleby źrebak był srokaty.
indi - nie wiem. ale za kazdym razem jak pojawiam sie na zawodach to najpierw wielkie wypytywanie co to za kon (i jakiej on wlasciwie jest masci?), potem tlumaczenie z mojej strony, ze to mlody (no, jeszcze :P) srokato-izabelowaty pol-AQH. a potem ze strony pytajacych 'i nim ujezdzenie?!'. na skokach troche mniej zdziwienia 🙂
ale jakos do tej pory koniu pokazywal sie dobrze - i wszystkie mniejsze % lub zrzutki byly tylko i wylacznie z mojej winy/nerwow/itd, wiec ludzie, ktorzy byli zszokowani stwierdzaja 'hmmm... kon calkiem fajny. tylko ta panienka na nim to jakas panikara.'
a okres przekonywania samej siebie, ze jechac laciatym zawody ujezdzeniowe i to w ogole na ogolnopolskich... mega dlugi 🙂
Tu jeszcze dwie koleżanki Indiego z naszej stajni. Po prawej Atena i jej córka Alaska, niestety obydwie bez udokumentowanego pochodzenia...
mój źrebaczek :*
Łaciata on prawie jednolity 🙂 - przypomina mi srokacza, którego miała msz
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się