vicke w Panderozie byłam kilka lat temu. Co prawda nie na obozie, ale indywidualnie na kilka dni. Atmosfera bardzo miła, właściciele przesympatyczni, a konie bezpieczne. Jeżeli chodzi o okolice, to jest co zwiedzać, a tereny na końskie wycieczki są piękne. Pokoje są czyste, z łazienkami. Mój pokój miał okna wychodzące na góry, na których pasły się konie. Pierwszym widokiem jaki widziałam po przebudzeniu były właśnie te łąki z końmi. Aż chciało się wstwać 😉 Jeżeli ktoś lubi jazdę w stylu west, to Panderoze polecam. Mnie niestety ten styl jazdy nie urzekł.
Mógłby mi ktoś powiedzieć jak jest w Ekwadorze :kwiatek: ? zależy mi na opiniach ,bo nigdzie nie mogę znaleźć. Przeglądałam ich ofertę i trochę zawiodłam się na trenerach ,bo uczy tam trener rekreacji (może on oczywiście uczyć dobrze ,ale też i słabo ,więc liczę na opinie )
Moonlight - O tej stajni nie słyszałam zbyt dobrej opinii i podłączę się do pytania epk. 😉
W każdym bądź razie chyba znalazłam miejsce, które zapowiada się ciekawie. Co do Annopolu, po pierwsze komiczne terminy, po drugie zaniepokoiła mnie informacja czy raczej jedna opinia o tym miejscu. Resztę przejrzałam, ale interesujące mnie nie wchodziły w grę w terminie. Dzięki jednak za odzew.
Melanie, wystarczy wejść na stronę. nie chcę być niemiła, ale google nie gryzie, można to sobie sprawdzić. ja sama byłam, widziałam i nie kieruję się wyłącznie opiniami innych. jedna rzecz, która mnie tam wkurzała to to, że trener dużo rzeczy lubi olewać. ale mi się podobało, mega dużo się nauczyłam. a po za tym zrobiłam się bardziej wytrzymała 😁
Myślę, że jednak osiągnięcia pana Janka Lipczyńskiego mówią wiele o poziomie ośrodka w Annopolu. 🙂 Mieszkam bardzo blisko, mam wielu znajomych, którzy tam jeździli, chyba nigdy nie słyszałam całkowicie negatywnej opinii. Wiadomo, że są gusta i guściki, niektórzy lubią takie podejście, inni całkiem inne, co nie zmienia faktu, że naprawdę można się tam dużo nauczyć. 😉
Moj tata był na tym ranczu panderoza na kilka dni i mówił, że tam jest bardzo fajnie. Konie sa przyzwoite, zakwaterowanie super i ogolnie same dobre wrazenia 😉