Forum konie »

kącik żółtodziobów - czyli pytania o podstawy

mils, a wcześniej koń tak nie robił? 😲 Może to ma jakieś podłoże psychiczne, w końcu ból wytwarzany jest najpierwej jako impuls w mózgu-tak mówią  😎
A reszta znieczulenia jak poszla?
A lopatka na pewno dobrze przebadana? Moze cos bardziej w srodku lopatki, miesien, wiedzadlo?
mils, u nas tak kiedyś było jak sobie kobyła wbiła gwoźdź w piętkę (tak na dobre 2cm), o mały włos byśmy nawet nie zauważyli że coś ma w nodze.

Próbowałaś konsultacji z innym wetem? Nawet telefonicznych, czasem to już sporo pomaga.
xxagaxx w kopycie nic nie ma. Konsultacje były i w sumie nikt nic nowego nam nie powiedział.
Arimona innych nie było, bo wet miał obawy, żeby stan się nie pogorszył jeśli koń obciąży nogę, gdyby było to jakieś pęknięcie (prześwietlenia robimy na dniach, dzisiaj wet nie miał sprzętu). Łopatki badane najdokładniej jak się dało.
hszonszcz nie, wcześniej tak nie robił. Wyszło z dnia na dzień.
Ech, zobaczymy co wyjdzie na zdjęciach...
Skoro problem aż tak nasila się na miękkim to szukałabym przyczyny w zmianie ukątowania kończyny (na piachu przód kopyta idzie w dół). W efekcie wzrasta napięcie mięśni i ścięgien z przodu nogi - są rozciągane. Ewentualnie może jakaś zmiana na kości/ w stawie która przy takim ustawieniu kończyny drażni jakąś tkankę?
Bacoma możliwe, zobaczymy w ciągu najbliższych dni, co nam pokażą zdjęcia i czy będzie jakakolwiek poprawa.
Mam pytanie- chciałam napisać to w technicznych ale wolałam najpierw tu- czy jest jakiś sposób ''efektywniejszego'' wyszukiwania w szukajce? 😉 Często nie mogę znaleźć różnych wątków- np. dzisiaj - "daw mag" mimo wpisywania wyskakiwał mi brak strony. Znalazłam ją dopiero później po szukaniu w wysłanych przeze mnie wiadomościach do tego wątku. Robię coś źle? Nie są to u mnie pojedyncze przypadki- kiedyś czytałam o czymś i chciałam do tego wrócić i wpisywałam daną rzecz na wszystkie sposoby a mimo wszystko nie szło tego odszukać..  🤔
Google.
Wpisujesz nazwę forum i wyszukiwane hasło 🙂
A mam takie pytanie ile jest wersji re-volty? Bo ostatnio wpadłam na taką z przedrostkiem dev.re-volta.pl
I czy na tej z dev też mogę się na to same konto zalogować? I czy to jest kolejna wersja?
armara w takim razie po co jest wyszukiwarka jak trzeba w google wpisywać? 😉
Nie trzeba. MNie tam wyszukiwarka dziala, ale pytalas o inne mozliwosci to masz.
Masz rację, pytam bo jestem ciekawa 😉 W takim razie jest to jakiś błąd? Zgłaszać sie do technicznych ?  🤔
Czy ja wiem? Moze podaj dokladnie przyklad, ale konkretniutko, to sprawdzimy, bo jak innym dziala, to technioczny Ci nie pomoze.
taki z dzisiaj- wpisywałam daw mag (Jest taki wątek) a wyskoczył mi brak strony. Potem wpisywałam ''siodła daw mag'' (na całej re-volcie przewinęło się już na pewno min setki razy) ale to samo. Doszłam do tego wątku dopiero po przejrzeniu moich wiadomości wysłanych do niego. 😉 Reszta konkretów z wcześniej mi teraz nie przychodzi specjalnie na myśl ale pamiętam że zdarzały się już takie sytuacje  🙁

edit: szukałam konkretnie opinii co do poszczególnych jakości skór do wyboru w daw magach. Wiem że przewinęło się to dziesiątki razy w różnych wątkach bo sama nie jedne na ten temat ''dyskusje'' czytałam ale teraz za chiny nie mogę nic znaleźć. Wpisując daw mag, siodła daw mag wyskakuje mi tylko dawno zamknięty wątek ogłaszający sprzedaż.
Właśnie wpisałam "siodła Daw Mag" na stronie "Forum główne" i wyskoczyło mi 16 stron z wątkami.
Dziwne- przed chwilą też wpisałam siodło daw mag i wyskoczyło mi pare naście stron.  🤔wirek: Wersje skóry też wyszukało. Dziwne że dopiero zaczęło działać a jestem pewna że wpisywałam w tym samym miejscu to samo. No nic, dziękuję za pomoc  🙂
Czyli jak to bywa w zyciu, do naprawienia problemu trzeba go glosno wypowiedziec, spotykalo mnie to wiele razy 😉.
A serio musisz zwracac uwage, gdzie jestes, jak wpisujesz w wyszukiwarke. BO jak jestes na stronie glownej, szuka wszedzie, jak w technicznych, bedzie szukac w technicznych, a jak w watku-tylko w tym watku.
Dokładnie 🙂 Wcześniej się zorientowałam i mimo wyszukiwarki w ''koniach'' nie chciało się ukazać. Dziękuję za pomoc  :kwiatek: najważniejsze że już działa  🙂
Szukam pewnego patentu, który podczas skoków powodował, że ręka szła odpowiednio za koniem. Wiem, ze już to gdzieś było i ktoś o to też niedawno pytał, ale nie mogę znaleźć  😡 Może ktoś wie o co mi chodzi?

Potrzebuję też znaleźć coś tego typu klik , ale nie do końca to co jest w linku. Chodzi o coś co "zapobiega" ciągnięciu za wodze. Jest coś takiego??
agnesix chodzi Ci o free jump collar? 😉
ooo _megi_ pierwsze słyszę/widzę takie coś 😲 fajne to chyba 🙂 i bardziej pasuje wyglądem do tego co pokazała agnesix 🙂
o to właśnie to co wstawiła Zygzak , dziękuję

to co wstawiła _megi_ no właśnie to znalazłam, ale to nie o to chodzi. było na podobnej zasadzie jak to co ja wstawiłam, ale hmm,  jednak trochę inne. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Ale dzięki 🙂
Zygzak wzięłam to z wątku o wodzach. Ktoś tam właśnie to podlinkował i krótka dyskusja była 🙂
Jak to jest z wysłaniem paszportu do zmiany właściciela.
1. Czy jeśli na zawodach trzeba mieć aktualne szczepienia to nie będę mogla bez paszportu startować .? I
2. Czy jeśli ja jestem czwartym wlascicielem a w paszporcie mam tylko pierwszego to mogę wyslac im od razu 3 umowy kupna i zrobia mi to za jednym razem czy musze wysylac 3 razy .?
3. Czy jeśli teraz chce przepisać konia z rodzicow na mnie to musimy sporządzić umowę darowizny czy jakoś w inny sposób .?

Z góry dziękuję za pomoc. 
Sonkowa,
1. teoretycznie bez paszportu nie powinnaś wyjechać poza stajnię, wioząc gdziekolwiek konia powinnaś mieć paszport
2. masz wypisaną ostatnią stronę? Możesz wysłać wszystko na raz, albo jeśli ostatnią stronę wypełniał tylko pierwszy właściciel (podpis) to wpisać swoje dane
3. teoretycznie umowa pisemna nie jest potrzebna, np. w związku w Radomiu wystarczy wypełniona ostatnia strona, umowy nie wymagają.
Mam tylko umowy kupna.
ale jeśli wysyłam im paszport to oni nie dają mi czegoś tymczasowego .? Znając życie będą ten paszport trzymac nie wiadomo ile..
Sonkowa, nie, nie dają. Musisz się upominać, to go w końcu odeślą 😀. Zawsze można zrobić sobie wycieczkę do związku to Ci od ręki przepiszą.
Paszport musze odeslac do warszawy a do niej kilka godzin jazdy mam wiec raczej odpada.. W takim razie chyba zmiana wlasciciela w paszporcie znów musi poczekać kolejny rok..
Zadzwon, i popros i szybka zmiane,  a zawsze mozesz zeskanowac wazne badania
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się