Forum konie »

Galeria Końskiej Rewii

no właśnie , może lepiej nie trzymać się pojęcia "szmat" będzie łatwiej coś wymyślić?
edit:

Końskie top trendy    🙄
no właśnie , może lepiej nie trzymać się pojęcia "szmat" będzie łatwiej coś wymyślić?

no, własnie, żeby na was ktoś też nie powiedział "te szmaty" 😉 🤣
Czaprak Mustang, ochraniaczki Lami Cell, wytok Daw-Mag

A na zdjęciu ogier MARAM KWPN  😍

jeżeli potrzebujecie pomocy ze stronką od strony technicznej to służę swoją osobą . 🙂
świetny pomysł, sama mogę posłużyć zdjęciami czapraków\padów takich jak harry's horse, tattini . 🙂
imo zdjęcia na razie nie powinny być wklejane, dopiero jak coś ze stronką ruszy .
Pomysł fajny  🙂
Mam nadzieję, ze strona powstanie, niedługo.
Dodaję coś od siebie:

czaprak: HKM, owijki: akrylowe HMK

czaprak: York, ochraniacze: HKM

czaprak: Tattini, owijki: Amigo

czaprak: Harry's Horse, owijki ?

marta-kara ten zielony HKM piękny  😜
szokomol zielony na kasztnce- foto w linku bo nie zmniejszałam 😉
http://i54.photobucket.com/albums/g114/Natka_2006/ruuda.jpg?t=1263036270
LamiCell Basic Błękitny

a ja tu chciałabym zareklamować pad E.T. jak na razie rewelacja!! i przystępna cena bo jak na pad to tani 🙂 (99zł)
                                     SŁUCHAJCIE

Mąż mój obiecał zrobić taką stronę. Na wzór strony szmatoholików. O podobnym wyglądzie.
Podejmę się jej administrowania.
Jedyny szkopuł w tym, że zajmie to trochę czasu.
Mąż tworzyłby stronę niejako "po godzinach" wieczorami. Zabierze się za to również nie od razu, bo aktualnie jest zawalony robotą.

Więc jeśli nie przeszkadza Wam, że zajęłoby to ładnych kilka tygodni, to MOGĘ SIĘ TEGO PODJĄĆ.

Jeśli jest inny chętny, który zrobi to szybciej niech da znać.

ps. gdyby nikt inny się nie podjął i padłoby na mnie, to będę wdzięczna za podpowiedzi odnośnie nazw firm które mają się znajdować w galerii i podtypów czapraków danej firmy.
Czyli byłoby to np tak: Lamicell- typ czapraka Basic- kolory:.....
                                    Lamicell- typ czapraka Elegance- kolory:...
                                    Lamicell- typ czapraka Mirage- kolory:...

Trzeba by mi pomóc ze stworzeniem takiego właśnie podziału.

Zdjęć teraz nie ma sensu umieszczać. Będzie strona, zacznie się zabawa ze zdjęciami.  😉 Ustali się wówczas jakiej minimalnej wielkości mają być zdjęcia. Można by je umieszczać również w oddzielnym wątku- tak jak to działa w szmatoholikach. (Tylko naprawdę musimy się starać o zdjęcia ŁADNE.) Wówczas łatwo byłoby osobie administrującej wynajdywać nowe fotki i wrzucać je co kilka dni do galerii.

Jak powiedziałam- jakoś nadzwyczajnie napalona na to nie jestem, bo po ilości obecnych firm na rynku, widzę, że to będzie masa roboty. Jeśli są inni chętni, proszę się zgłaszać.

tunrida ja tam zastrzeżeń nie mam, ale uważam, że jak już stronka będzie gotowa to kilka osób powinno mieć dostęp do stronki, żeby wrzucać zdjęcia na bieżąco itp.  (2,3?)  😉 😉
Przeztysiacmorz- jeśli nie spowoduje to bałaganu w administrowaniu, nie widzę przeszkód. Sępić się na nią nie zamierzam. Przede wszystkim trzeba stworzyć dobry spis firm i modeli czapraków, które mają się znaleźć w galerii.
I od tego można by zacząć, zamiast od wrzucania zdjęć.  😉
Lanslandia.
a ja nie jestem za podziałem na firmy i modele czapraków.... przecież tego ogromnie dużo jest i na stronie albo będzie w nieskończoność modeli i marek albo znowu ograniczymy się do kilku firm... Na tej stronie chyba chcemy, żeby każdy mógł zaprezentować swój komplecik nieważne jakiej firmy. A podział na firmy znowu będą znowu przeszkodą dla tych którzy chcą się pochwalić kompletem firmy x a takiej nie ma w spisie... 
Tak jak tu już dziewczyny mówiły według mnie najlepszym pomysłem będzie podział maść konia i kolor/odcienie czapraka/padu. I na zdjęciach będzie napisane jaki to czaprak, jaka firma i kolor.
Bez sensu totalnie jest dla mnie układanie strony według firm. Sami widzicie ile ich się tutaj pojawiło.. Zresztą również - jak widać - większość ma czaprak z tej firmmy, owijki z innej, a derkę jeszcze z innej. Czy naprawdę nie lepiej podzielić kolorystycznie z adnotacją o firmie...?
Też uważam, że najlepiej zrobić podział ze względu na kolory, a w opisach zdjęć napisać jakiej firmy to czaprak.
Na pewno prościej byłoby nie dzielić na firmy, tylko na odcienie. Typu: odcienie czerwieni, odcienie żółci, odcienie niebieskiego.
-Można zrobić wyszukiwarkę, która wyselekcjonuje nam interesującą nas maść konia. I pokaże tylko czapraki w odcieniu żółtym na gniadych.
-Można zrobić nawet taką wyszukiwarkę, która dodatkowo wyselekcjonuje nam daną firmę, jeśli będziemy chcieli popatrzeć jak leży konkretny czaprak na koniu. Czyli np pokaże nam czapraki Lamicell na gniadych.

Jeśli dołączymy do tego derki, to jeszcze jakoś przejdzie.

Ale jeśli chciałybyśmy mieć możliwość wyszukiwania np owijek danej firmy, to zwalimy mojemu mężowi na głowę problem. Bo im więcej możliwości wyszukiwania, tym trudniej napisać taką stronę i tym trudniej administratorowi umieścić zdjęcie odpowiednio. Podobno.

Więc miło by było z naszej strony, gdybyśmy się ograniczyły do czapraków i derek. ( owijki, ochraniacze będą opisane przy każdym zdjęciu, ale nie można będzie ich wyszukać. ) Może tak być?

ps. tak się zastanawiam..bez sensu z tymi derkami. Bo niby jak ma to być? Wchodzę w odcienie czerwieni i pokazują mi się zdjęcia czerwonych czapraków i derek? I derki wszystkie jak leci? I polarki i stajenne i bawełniane i transportowe i ortalionowe?
Przecież wiadomo, że derki nie wybiera się ze względu na kolor ( jak czapraka) tylko najpierw ze względu na jej zastosowanie a dopiero na końcu patrzymy na kolor.
Nie wiem..... jakoś nie mam wizji jak to ma wyglądać z tymi DERKAMI.  🤔

Mąż powiedział, że jeśli mu wytłumaczymy CO chcemy mieć, to on to zrobi ( o ile nie będzie to zbyt skomplikowane) ale same musimy się dobrze zastanowić co chcemy i jak to ma mniej więcej wyglądać.

Pomyślcie też, co?  :kwiatek:
Ewentualnie dołaczyć jako osobne kategorie czapraki/ derki/ ochraniacze/ etc Myślę, ze byłoby łatwiej, a każde zdjęcie otagowac: maść, kolor, rozmiar, kolekcja itp
będę obstawać przy tym co już pisałam
niech będą i czaprak i derki i ochraniacze i transportówki i nauszniki i...
dla mnie taka strona miałaby być pomocą w doborze kolorystycznym, po to bym do niej chętnie zaglądała. Ewentualnie do zobaczenia jak co leży (ale to złudna ocena bo wszystko zależy od budowy konia, od siodła które jest na czapraku).
Więc zasadnicze dane to maść konia i kolor "ubrania", czy to będzie derka czy czaprak to już w sumie wsio ryba.
Ale oczywiście jak znajdę konia w jakimś komplecie to chciałabym wiedzieć na co patrzę czyli co za firma, jaki model.
Czyli główny podział maści - bo każdy wie jakiego konia ma. A w obrębie każdej maści odcienie szmatek. Tagi na firmy.
Według mnie prosto i przejrzyście.
jak dla mnie to było by dobrze:

-Firma
  -Derki/czapraki/ochranaicze
      -rodzaj(w derkach treningowe/polarówki czapraki pełny/pad/lub rodziaj basic itp)
        -kolor

i tak by było poręcznie moim skromnym zdaniem 🙂
najprościej byłoby tak:
- po lewej stronie wybieramy interesujące nas odcienie : np czerwieni
- po lewej stronie możemy wybrać interesująca nas maść konia : np gniade

Pokazują nam się zdjęcia wszystkich możliwych końskich szmat czerwonych na gniadym. I czapraki z dobranymi owijkami czy nausznikami i wszystkie czerwone derki.
Pod każdym zdjęciem mamy w opisie jaka to firma i jaki to model. I super.

- po lewej stronie mamy dodatkowo wyszukiwarkę, w którą możemy wpisać nazwę firmy- HKM ( I tu jest problem.  CO ma nam pokazać wyszukiwarka. Jeśli tylko czapraki czy derki HKM to ok.  😅 Ale jeśli będziemy chcieli by pokazała też wszystkie użyte na zdjęciach owijki HKM to robi nam się ponoć mały problem. A jak jeszcze byśmy chciały by wyskakiwały nauszniki HKM i ochraniacze, to mąż powiedział, że : "da się tak zrobić, bo wszystko się da, ale duuużo trudniej i dużo trudniej będzie administratorowi tym zarządzać)
Więc najlepiej by było, gdyby taka wyszukiwarka pokazała nam TYLKO czapraki HKM i ewentualnie derki.

Może tak być?

JA OSOBIŚCIE zrobiłabym analogicznie do galerii szmatoholików. Podział na firmy a na dole WYSZUKIWARKA. Po wejściu w wyszukiwarkę można sobie zaznaczyć interesujący nas kolor czapraka i maść koni.
W zależności od ilości zdjęć z czaprakami firm mało znanych, albo wrzucałoby się je do "inne", ale tworzyłoby się nowe zakładki na nowe firmy.
Tak jest najprzejrzyściej !!!!!
Marta-Kara ten petrolowy HKM CUDNY!!!! 💃
[quote=xxagaxx]Ja się mogę zgłosić na ochotnika, ale potrzebuję kogoś do pomocy.[/quote]

[quote=hypnotize]Ja sie zgłaszam, do prawadzenia i robienia takiej strony[/quote]

[quote=m0niSka]Również mogę pomóc🙂[/quote]

[quote=In.]I ja, i ja [/quote]

[quote=quantanamera]Ja się od razu zgłoszę z chęcią pomocy przy biedoholikach[/quote]

[quote=tunrida]Mąż mój obiecał zrobić taką stronę. Na wzór strony szmatoholików. O podobnym wyglądzie.
Podejmę się jej administrowania.[/quote]

Gdzie kucharek sześć, tam ani jednej łyżki. Czy jakoś tak...
... tam cycków 12

🚫
przepraszam, nie mogłam się powtrzymać
:kwiatek:
Mamy już sześcioosobowe konsylium i doskonały rachmistrz-skarbnik też się cudownie odnalazł  🏇
...tam nie ma co jeść 😉

LamiCell Junior Collection + polarowe owijki HKM
...tam nie ma co jeść 😉

O BOŻE! Tak to leciało! Dzięki Daniela!  🙇

Jedno z moich ulubionych powiedzeń  😁

Swoja drogą...cudem będzie jak ta stronka powstanie 😉
Jeszcze Jarpol:

Pad w kolorze wanilia, owijki - Anky sand.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się