przedstawiam fotki na modelce 🙂
mam nadzieję że dobrze widać jaką te buty mają wspaniałą ochronę, szczególnie piętek, koronki i w ogóle całej powierzchni kopyt 😉
w stosunku do starszego modelu dopracowali to jeszcze bardziej czyli ochrona tyłu kopyta (piętek i tyłu pęciny) jest wyższa i grubsza (jeszcze lepiej wyprofilowana) i ze względu na przeniesienie zapięcia na przód dołożyli jeszcze dodatkową wyściółkę całego wnętrza z przodu buta 🙂
buty zakładają się rewelacyjnie łatwo i zapięcie jest super - ciekawe czy będzie równie trwałe jak jest wygodne w użyciu 😁
ja jestem zachwycona 😜 to są buty do których nic nie trzeba stosować: żadnych getrów, opasek czy innych patentów p/obtarciom czy przeciw nabieraniu górą piasku czy błota
poza tym są z takiego tworzywa skóropodobnego że nareszcie odpada problem z utrzymaniem butów w czystości w okresie błotnym - wystarczy je spłukać wodą
starszy model był z weluru (zamszu) - trzeba je codziennie prać jak jest głębsze błoto i jest problem z wyschnięciem kiedy namokną wodą.
w nowych wydaje mi się że ten problem nie będzie tak dokuczliwy 😅
fotki:

i jeszcze dla porównania stary model - od razu zaznaczam że z przodu włożona jest gąbka tapicerska bo buty są za duże a kopyto koślawe więc potrzebuję zniwelować "luzy":