[quote author=Karla🙂 link=topic=13796.msg484467#msg484467 date=1266142177] prawda tylko moze sie okazac, ze juz nie ma🙂 ostatnio pania z kwitkiem na jakis inny odprawiono- Mery zadzwon do nich i dopytaj ostatnio panie na info sa bardzo mile [/quote]
zadzwoniłam i miły pan powiedzial, ze jest nieograniczona ilosc biletow. do krakowa objechalam w 44.10 zł w dwie strony!
ale powrot w niedziele wieczorem, to byla jakas apokalipsa! tlok nieziemski. dzieki uprzejmosci jakichs ludzi udalo mi sie dostac do przedzialu i siedzielismy w 8os w 6os przedzialach. nie bylo ogrzewania, pradu, swiatla. na korytarzu tlum taki, ze w jedna strone do lazienki szlo sie dobre... 15min. dodatkowo toaleta w naszym wagonie zamknieta, a w wagonie nastepnym.... zarzygana...
Ja jechałam pociągiem ostatnio w styczniu i niech mnie ręka boska broni przed pociągiem. Wolę 4 razy tyle zapłacić i pojechać autem. Najbardziej szałowe są kible, no ja po prostu nie wiem, czy im nie wstyd brać pieniądze i jak bydło wpuszczać.
Zapomnialam dodać do mojej apokaliptycznej podróży, ze pociąg spoznil się ponad godzinę. Odjechał mi ost dzienny autobus wtedy i pierwszy nocny i na domiar złego metro w tamten weekend nie jezdzilo... Masakra...
Ja też zapomniałam napisać, że podstawiony pociąg we Wrocławiu od razu na wszelki wypadek spóźnił się prawie 40 minut 😂 czyli - jeszcze nie jechał, a już się spóźnił 😂 to tylko nasze PKP zapewniają taką rozrywkę.
We wtorek nie wyjedzie na tory 47 pociągów międzywojewódzkich Przewozów Regionalnych - poinformował w poniedziałek PAP rzecznik zarządzającej infrastrukturą spółki PKP Polskie Linie Kolejowe.
W kwietniu zarząd spółki PKP PLK wyznaczył do likwidacji od 4 maja 151 połączeń Przewozów Regionalnych, ponieważ przewoźnik zalegał z opłatą za tory. Chodzi o opłatę, którą wszyscy przewoźnicy odprowadzają do zarządzającej infrastrukturą spółki PKP PLK w zamian za możliwość korzystania z torów.
Podróżowałam wczoraj koleją. 😵 Pociąg Intercity do Warszawy. Matko Jedyna!!! Przedział na 8 osób. Brudno tak, że.... Toalety- koszmarne. Odrażająco. Współczuję tym, co jechali tym ustrojstwem z Przemyśla do Gdańska. Powrót z Dworca Centralnego w Warszawie. To dopiero sztuka! Ja jestem obyta z kolejami i znam ten dworzec na wylot a i tak czułam się niepewnie. Na dworcu remont. Zamieszanie. Wiele kas nieczynnych. Wiadomo EURO 2012. 👿 Wycieczka szwedzkich emerytów fotografująca z zapałem cały ten bałagan. Do ostatniej chwili nie jest znany peron , z którego się wyrusza. Trzeba być czujnym jak ważka. Pociąg - znów Intercity - znów brudny , stary -odrażający. Czas podróży- 3 godziny. 😲 A już był 2,20 kiedyś. Okropne. A koleżanka wracała Iterregio za 1/3 ceny Intercity i było czysto i wygodnie i czas podróży podobny. No, tylko ludzie stali na korytarzach bo tam nie ma miejscówek.
Dlatego ja wole jeździc Regio. Nie dosc ze sporo taniej, to jeszcze nigdy nie walczyłam o miejsce. A Intercity- no szału mozna dostac jak przed swietami dali ze dwa wagony drugiej klasy, a pociag prawie przez cala PL jechal... Ile razy juz stałam a własciwie lezałam na dzwiach od kibla przez 4h to poezja... Oczywiscie wtedy kazdy musiał isc zajarac do tegoz własnie wc.. No i zimą tak gorąco w tych pociagach ze ja osobiscie wytrzymac nie moge 🤔